• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žalopojka za Milinkovićem, obećanja...

Autor mondo.rs

Jedan od potpredsednika Partizana Vojkan Nedić umalo učinio neprijatnom promociju Ljubinka Drulovića za novog trenera crno-belih. Obećao: "Zimski prelazni rok će biti bolje odrađen nego prethodni".

 Potpredsjednik Partizana Vojkan Nedić o Ljubinku Druloviću Izvor: MN PRESS
Žarko Zečević, Vojkan Nedić i Zoran Popović
Izvor: MN PRESS




Predstavljanje Ljubinka Drulovića za novog trenera Partizana gotovo da se pretvorila u lamentiranje zbog odlaska Zorana Milinkovića sa mesta šefa stručnog štaba.

Takvom je učinio jedan od potpredsednika kluba Vojkan Nedić kome je dat zadatak da se pojavi na konferenciji za novinare zajedno sa Drulovićem. Jer, objasnio je Nedić, svima je u klubu teško što su se rastali od Milinkovića, a Miloradu Vučeliću, čiji je zadatak odnos sa medijima - najteže, pa nije ni smogao snage da dođe, jer, eto, toliko je bio skrhan...

 Nedić je, gotovo u svakoj rečenici, pominjao Milinkovića, sada već bivšeg trenera Partizana. Toliko je Milinković bio u glavi Nedića da je čak napravio i lapsus kada je, u uvodnim rečenicama, govorio o Druloviću:

"Hvala vam što ste u velikom broju došli na ovaj događaj, a događaj nije mali. Jedan veliki Partizan doveo je, nadam se velikog trenera. Milinko Drulović (Nedić je napravio lapsus, nazvavši ga "Milinko") je ostavio veliki trag u Portugalu, osvojio je prvo mesto na EP na turniru za omladince pre dve godine u LItvaniji....".

Nedić je potom rekao da je Upravni odbor Partizana "razmatrao veći broj stručnjaka" za trenersku funkciju, jer "za Partizan uvek postoji veliko interesovanje", ali da je i to je podvukao, jednoglasno ovo mesto ponudio Ljubinku Druloviću, koji je, bez imalo dileme i premišljanja, oberučke prihvatio.

Potpredsednik Partizana se zahvalio Makedonskom savezu na razumevanju i spremnosti da pomogne crno-belima, jer je odustalo od 50.000 evra, koliko je bilo obeštećenje za Drulovića, koji je do juče bio na poziciji selektora makedonske reprezentacije.

Nedić je potom počeo o Milinkoviću, izražavajući mu zahvalnost: "Svima nam je teško pao rastanak od Milinkovića. Jedan od razloga što Milorad Vučelić danas nije sa vama je i taj što mu je teško zbog odlaska Milinkovića".

Nedić je potom presekao (ničim izazvan) monolog o Milinkoviću i rekao: "'Kralj je mrtav, živeo kralj! Došao je Ljubinko Drulović i dajte mu podršku!".

A onda, opet Milinković.

Kada je Drulović, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da se od trenera Partizana uvek traže rezultati i da je zbog loših smenjen Milinković, Nedić je zatražio reč:

"Molim vas, Milinković nije smenjen, već je tražio da ode i rekao nam je da ne može ni pod kojim uslovima da ostane. Evo, pred Drulovićem kažem ovo: Uprava je bila spremna da ponudi Milinkoviću da vodi sledeću utakmicu i protiv Bilbaa. Da se pre toga objavi da odlazi, ali da vodi tim na obe utakmice. Odbio je iz moralnih razloga i još jednom je pokazao kakav je čovek i trener".

Nedić se nekoliko puta zahvaljivao Milinkoviću na uspesima u Evropi, ali kada je trebalo da kaže i koju negativnu zbog loših rezultata u domaćoj ligi...

Na novo novinarsko pitanje, koje je bilo upućeno Druloviću (u vezi sa zadatkom da se bori za titulu, kako je to juče rekao Vučelić), opet je Nedić osetio potrebu da se oglasi:

"Nema imperativa (da se bori za titulu). Od njega (Drulovića) je traženo da stvori pravu atmosferu i da ekipa počne da igra fudbal, da se vratimo nekoj našoj prepoznatljivoj fudbalskoj igri, jer smo to negde izgubili. Ovo je i dalje najkvalitetnija ekipa u ovoj ligi, kad daje bar neki optimum na terenu. Moram da se vratim na bolni poraz od Crvene zvezde. Ne znam da li je tada Zvezda dala svoj maksimum, ali znam da je Partizan tada dao svoj minimum. Hoćemo da vratimo ekipi duh da se igramo najbolje što mogu, da daju maksimum ali kao celina, kao deo tima".

Da li je i vama nejasno šta je Nedić hteo da kaže? Jer, sa jedne strane hvali Milinkovića, a sa druge kaže da je ekipa izgubila identitet...

Ključna izjava Nedića je usledila. Tiče se pauze u prvenstvu i indirektnog priznanja da uprava nije dobro radila u prethodnim prelaznim rokovima.

"Zimski prelazni rok će biti odrađen bolje nego prethodni. Ojačaćemo se na svim nivoima, pre svega igračkim, ali i stručnim - dovešćemo sportskog direktora".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC