• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junajted konačno slavio na "Gudisonu"!

Autor mondo.rs

Premijer liga ne zna za neefikasno kolo. Čelsi konačno slavio, Mančester junajted savladao Everton, a Siti "torpedovao" Bornmut. Vest Hem treći!

Mnoštvo golova, uglavom iz prvog poluvremena, uz pobede favorita u 9. kolu Premijer lige!

Počelo je "nulom" Totenhema i Liverpula, ali su preostalih šest utakmica šampionata Engleske potpuno opravdala očekivanja iz ove sezone...

Mančester junajted je slavio protiv Evertona u gostima, prvi put posle četiri godine, Čelsi je prekinuo lošu seriju protiv Vile pobedom 2:0, dok je Mančester siti rutinski savladao Bornmut.

U posebnoj atmosferi na "Gudison Parku", koji se opraštao od svoje legende, Everton je dočekao Mančester junajted i nije uspeo da ozbiljnije pripreti timu Luja van Gala, koji je bio odličan i slavio 3:0. Meč je gotovo bio rešen u prvih 22 minuta igre, pošto je prvo Šniderlan iskoristio grešku odbrane za prvi, a onda i Erera za drugi gol.

Bio je na pravim mukama David de Hea u nastavku meča, branio je NOGAMA pokušaje Lukakua i Konea, ali je grešku Fila Džagijelke kaznio Runi, koji je konačno prekinuo post na gostovanjima.

Na ovom meču je takođe Garet Beri obeležio jedan jubilej - počeo je 550. utakmicu u Premijer ligi (od njega je bolji samo Dejvid Džejms).

Čelsi je u mračnom raspoloženju dočekao ekipu Aston Vile, ali je tim Žozea Murinjo kako-tako uspeo da savlada goste iz Birmingema."Odsuspendovani" Dijego Kosta presudio je ekipi Tima Šervuda i u prvom i u drugom delu igre, pa se može reći da je konačno na tragu forme.

Prvo je Vilijan dobio poklon loptu u 22. minutu došao do gola, a onda je predao na "stopalo" Dijegu Kosti koji nije mogao da promaši. Dvadeset minuta kasnije isti igrač je bio u prilici da postigne gol, ali je lopta pogodila Alana Hatona i tako je gol - postao autogol.

Zanimljivo je da je Nemanja Matić meč počeo sa klupe, kao i Eden Azar, ali je već na poluvremenu ušao umesto Loftusa-Čika koji je za 45 minuta imao ŠEST uspešnih dodavanja. Branislav Ivanović je povređen.

Burno je bilo i u Mančesteru gde je Siti "tukao" novog premijerligaša Bornmut 5:1, a samo jedan je postignut u drugih 45 minuta. Dan je imao Rahim Sterling koji je postigao het-trik, a odličan je bio i Vilfrid Boni koji je prekinuo "post" i danas "vezao" dva gola i asistenciju.

Odličnu seriju nastavio je i Vest Hem, koji se "ne da" na gostovanjima, a Džejmi Vardi nastavlja sa sjajnom serijom golova, pa i kada njegov tim ne pobeđuje kako je to danas bilo protiv Sautemptona. Gubile su "lisice" ponovo 2:0, i još jednom su se vratili golovima Vardija. Sanderlend je sa novim menadžerom Semom Alerdajsom poražen od VBA golom Saida Berahina, kome je to treći gol u poslednje tri utakmice.

REZULTATI 9. KOLA:

Totenhem – Liverpul 0:0

Čelsi – Aston Vila 2:0 (1:0)
/Kosta 34, Haton 54ag/

Kristal Palas – Vest Hem 1:3 (1:1)
/Kabaj pen 25 – Dženiks 23, Lancini 88, Paje 90+4/

Everton – Mančester junajted 0:3 (0:2)
/Šniderlan 18, Erera 22, Runi 62/

Mančester siti – Bornmut 4:1 (4:1)
/Sterling 7, 29, 45+3, Boni 11 – Marej 22/

Sautempton – Lester 2:2 (2:0)
/Fonte 21, Van Dajk 37 - Vardi 66, 90+1/

VBA – Sanderlend 1:0 (0:0)
/Berahino 54/

Votford – Arsenal (18.30)

U nedelju:

Njukasl – Norič (17.00)

U ponedeljak:

Svonsi – Stouk (21.00)

TABELA: Mančester siti 21, Mančester junajted 19, Vest Hem 17, Arsenal (-1) 16, Kristal Palas 15, Lester 16, Totenhem 14, Sautempton 13, Everton 13, Liverpul 13, Čelsi 11, VBA 11, Svonsi (-1) 10, Votford (-1) 10, Norič (-1) 9, Stouk (-1) 9, Bornmut 8, Aston Vila 4, Sanderlend 3, Njukasl (-1) 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC