• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nejmarova Barsa...

Autor mondo.rs

Posle povrede Lionela Mesija neko je morao da preuzme lidersku ulogu. Nejmar sa četiri gola razbio Valjekano. Valensija i Espanjol korak bliži "gornjem domu".

Brazilac Nejmar sa četiri gola protiv Valjekana (5:2) vratio Barselonu na pobednički kolosek i pokazao da je spreman da preuzme i veću odgovornost.

Neko je morao da uzme "Mesijevu ulogu". Da ga odmeni kako u liderstvu, tako i u golovima. Mučili su se u prethodne tri utakmice igrači Barselone, ali u subotu protiv Valjekana, Nejmar je demostrirao silu i majstorstvo.

Postigao je četiri gola, po dva u svakom poluvremenu, od toga dva sa "bele tačke", nakon prekršaja načinjenih upravo nad njim. Pomenimo da je Brazilac preokrenuo rezultat, s obzirom na to da je Rajo vodio od 15. minuta golom Havija Gere.

Krenulo je burno.

Barselona je imala bar tri "stopostotne" šanse u prvih petnaestak minuta, ali sve je "skidao" golman Tonjo... A, onda šok za domaće.

Izveli su korner, kombinovali igrači Valjekana i prevarili Đerara Pikea koji je očajno napravio ofsajd zamku. Lopta je stigla do Havija Gere, koji je sa prve stative ubacio loptu u mrežu.

A Barselona tada kreće svim snagama u napad.

Posle možda i dva nedosuđena penala, sudija konačno pokazuje na "belu tačku", a Nejmar lagano šutira u levu stranu.

Nejmar je nastavio da izluđuje defanzivce Valjekana. Posle jednog genijalnog driblinga, defanzivcu Martinezu nije ostalo ništa drugo nego da "podapne nogu", pa šta bude... Sudija je još jednom ispravno postupio, a Nejmar ponovo pogodio mrežu.


Sudija ne bi bio "u krivu" ni da je još koji put pokazao na jedanaesterac, jer su igrači Valjekana bili potpuno neoprezni u startovima, ali zato odlični početkom drugog poluvremena, kada je Klaudio Bravo vrhunski intervenisao u dve situacije i sprečio izjednačenje na 2:2...

Treći gol Nejmar je postigao posle šuta Luisa Suareza, kada mu se lopta srećno odbila, a četvrti nije bila nikakva sreća. Urugvajac je sjajno izašao pred golmana Tonja i bio nesebičan.

Posle dve asistencije, bilo je vreme i da Suarez nešto "uzme i za sebe". Sjajan pas sa leve strane koji je uputio Nejmar i sjajna reakcija Urugvajca.


Do kraja susreta Hosabed je smanjio na 5:2 i ublažio poraz Madriđana.

REZULTATI 8. KOLA:

Real Madrid - Levante 3:0 (2:0)
/Marselo 27, Ronaldo 30, Hese 83/

Eibar - Sevilja 1:1 (1:0)
/Baston 8 - Gameiro 71/

Barselona - Rajo Valjekano 5:2 (2:1)
/Nejmar 22, 32, 69, 70, Suarez 77 - Gera 15, Hozabed 86/

Valensija - Malaga 3:0 (2:0)
/Čarls 19ag, Gomeš 33, Pareho 89p/

Betis - Espanjol 1:3 (0:1)
/Renela 89 - Roko 4, Kaisedo 51, Sančez 55/

u nedelju:

Viljareal - Selta 12.00
Sosijedad - Atletiko Madrid 16.00
Hetafe - Las Palmas 18.15
Deportivo - Atletik Bilbao 20.30

u ponedeljak:

Sporting - Granada 20.30

TABELA: Real 18, Barselona 18, Viljareal (-1) 16, Selta (-1) 15, Atletiko M. (-1) 13, Eibar 13, Deportivo (-1) 12, Valensija 12, Espanjol 12, Betis 11, Sevilja 9, Sporting (-1) 8, Atletik B. (-1) 7, Hetafe (-1) 7, Rajo Valjekano 7, Sosijedad (-1) 6, Malaga 6, Levante 6, Las Palmas (-1) 5, Granada (-1) 4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC