• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši "gensek" FS BiH pušten na slobodu

Autor mondo.ba

Bivši generalni sekretar Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Munib Ušanović, koji je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine, pušten je na uslovnu slobodu.

  Sarajevski mediji prenose da je Sud BiH saopštio da je Ušanović pušten na uslovnu slobodu, koja će trajati do 8. juna 2016. godine.

Podsjetimo, pravomoćnom presudom Suda BiH od jula 2011, Ušanović i Miodrag Kureš, bivši sekretar Saveza za finansije, osuđeni su na po četiri godine zatvora zbog utaje poreza i zloupotrebe službenog položaja.

Tužilaštvo BiH je Ušanovića i Kureša teretilo da su od 1. januara 2001. do 30. septembra 2006. izbjegli plaćanje poreza na promet proizvoda i usluga te na plate i doprinose, čime su budžet Federacije BiH oštetili za značajan iznos, te da su od 1. januara 2001. do 31. maja 2005. godine zloubotrebom svog službenog položaja pribavili značajnu imovinsku korist nelegalnim putem.

Komisija za uslovni otpust Ministarstva za pravdu Bosne i Hercegovine u julu je objavila da će i Ušanovića i Kureša pustiti na uslovnu slobodu, međutim, nije poznato da li je i Kureš pušten, prenijelo je "Oslobođenje".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC