• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lalatović: Ne zavidim Grofu, ja sam ga predložio!

Autor mondo.rs

"Zvezda je imala sasvim druge planove. Pozovite Terzića i pitajte ga", kaže Lalatović pred dolazak na Marakanu.

 Lalatović: Ne zavidim Grofu, ja sam ga predložio! Izvor: Mondo/ Goran Sivački

U subotu 24. oktobra, na zatvaranju prvog kruga šampionata Srbije, sastaće se prvi i drugi na tabeli.

Derbi?

"Ne mogu da kažem da je to derbi, jer je derbi jedan jedini, Crvena zvezda – Partizan, neka bude da igraju prvi i drugi i ja sam jako ponosan na to", kaže u razgovoru za MONDO trener Borca iz Čačka, Nenad Lalatović.

Da ti je neko rekao da ćeš u 15. kolu povesti ekipu u Beograd na meč sa "svojom" Crvenom zvezdom kao drugoplasirani na tabeli...

"Naravno da ne bih pomislio da je to realno, jer kad sam uzimao Borac ni klub, ni ekipa nisu bili u sjajnoj poziciji, tako da sam ponosan i na momke, ali i na sebe. Pričali su mi da pravim tri koraka unazad, da kao bivši trener Zvezde moram da sačekam inostrani angažman, ali ja mislim da sam napravio tri koraka unapred, jer će ova generacija ući u istoriju, a Borac ima bogatu istoriju", kaže Lalatović.

"Završava se prvi krug, Crvena zvezda je prva, Borac je drugi i ova utakmica biće najlepša nagrada za moje igrače, koji su fenomenalno izgurali sezonu do sada, uprkos svemu što smo zajedno prošli i što je bilo štrajkova, problema... Samo mi je krivo zbog jedne stvari", rekao je.

Koje?

"Sinoć su mi trojica standardnih dobila temperaturu, 38-39, sad su na infuziji... I da padne ta temperatura do subote ne znam koliko će Vujaklija, Jablan i Milojević moći da igraju. Jovančić, koji mi je jako važan za igru, dobio je udarac u prednju ložu protiv OFK Beograda, ima hematom, ne trenira i ne znam da li će moći da igra. Mislim da je i ekipi žao što neće moći u najjačem sastavu da odigra tu utakmicu, pred takvim ambijentom, protiv najboljeg sastava u zemlji".

Da li će ovo za Crvenu zvezdu biti najteža utakmica u Superligi do sada? Ne samo zbog toga što je vaš tim odličan rival, već i zbog serije koja traje i traje?

"Bila bi sigurno najteža utakmica za Zvezdu da dolazimo kompletni i to iskreno mislim. Ovako... Borac nije klub koji može da izađe bez četiri važna igrača i da se to ne oseti, kao što može Crvena zvezda koja je na trojicu fudbalera potrošila 800.000 evra i tu se vidi koliko je ovoj Upravi stalo da osvoji titulu, ali ja sam već rekao i tek ću reći momcima da su oni uveliko heroji i junaci, da će biti heroji i ako izgube, tako da očekujem od njih da uživaju u svakoj sekundi meča. Nije sramota izgubiti od ovakve Zvezde, a mi ćemo doći da probamo sebe da nagradimo dobrim rezultatom, prekidom serije rivala, što bi ovu nezaboravnu polusezonu učinilo još posebnijom", rekao je i dodao...

"Bili kompletni ili ne".



Da li ćeš i ti uživati poput igrača?

"Hoću... Crvena zvezda je moja druga kuća, već sam dosadan koliko to ponavljam, ali ja sam trener profesionalac koji je sa Voždovcem već pobeđivao Zvezdu. Emocije mogu da postoje do subota, u subotu smeju da postoje samo emocije prema mojim igračima i mom klubu u kom radim".

Možeš li da zamisliš scenario prema kom završavaš sezonu iznad Partizana, Vojvodine, Čukaričkog?

"Kako trenutno igramo – mogu! Pobedili smo Vojvodinu 4:2, pobedili smo Čukarički 1:0, ima tu još pobeda nad jakim timovima, u seriji smo od četiri trijumfa. Zašto da ne? Ali, naš cilj nije da budemo drugi i nije realno da se tako završi. Za nas bi plasman u plej-of za titulu bio recimo isto što i plasman Crvene zvezde u Ligu Evrope. Eto, tako bismo to doživeli. Da onda na proleće možemo ova tri-četiri sjajna mlada igrača što imamo u klubu da pustimo da igraju, da klub jednog dana može da ih proda, zaradi i nastavi da živi. To su naši ciljevi, a na tom putu pokušaćemo svakoga da pobedimo, pa i Crvenu zvezdu koja će biti šampion na kraju, jer ima najboljeg trenera u ligi, najbolji tim u ligi i igra najlepši fudbal u ligi", rekao je i dodao:

"I kažem to iskreno..."

Da li ti je, posle svega, drago što se "kuršlus" od pre par nedelja nije završio tvojim odlaskom iz Borca?

"Jeste, naravno... Imao sam dobre rezultate i pre i posle toga, ali mi je najvažnija bila ekipa. Meni se nije dugovalo, čak sam nudio da vratim deo para, da se taj novac podeli igračima, jer sam pre svega želeo da imam zadovoljan tim. Oni su ćutali radili, pobeđivali, najefikasnija su generacija u istoriji Borca, imaju najviše pobeda, zato kažem da mi je žao što neće u najjačem sastavu izaći u subotu na teren. Ali, uživaćemo zajedno, ovo je nagrada za njih".

Kako ti izgleda Zvezda?

"Odlično. Već sam rekao da ih vodi najbolji trener u ligi, 'uboli' su sa pojačanjima iz inostranstva, za Srnića, Plavšića i Matosa su potrošili 800.000, tu su Luković, Pavićević, 'Grof' je podigao Grujića neverovatno, od kad je stigao Donald ekipa je stabilnija, kvalitetnija, Katai je lider tima i najbolji igrač Crvene zvezde, na golu je Kahriman bivši reprezentativac, a postoji i novac koji može to da podrži, ima igrača koji igraju za 15 do 20 hiljada evra mesečno...", nabraja Lalatović, koji ruku na srce nije imao takve uslove za rad u prošloj sezoni.

Pitali smo ga, otvoreno, da li na tome zavidi Božoviću...

"Ne, iskreno. A, objasniću i zašto", rekao je.

"Miodrag Božović je ime u srpskom i evropskom fudbalu i on je zaslužio da bude ovako tretiran od strane Uprave. Ja sam u Zvezdu došao iz Kruševca sa 36 godina. Da sam sačekao i da sam došao iz Ukrajine posle nekoliko jakih angažmana, gde sam napravio ime kao fudbaler, verovatno bih i ja mogao da nastupim kao on i kažem: 'Hoću tog, tog, tog i tog', ne pada mi napamet da treniram igrače koji nisu igrali fudbal po godinu i više dana. Verovatno bih i ja mogao da ostavim spisak pojačanja i dobijem to. Jednostavno, 'Grof' znači mnogo u evropskom fudbalu i normalno je što Uprava kluba čini sve da mu obezbedi sve uslove za rad", realan je Lalatović, koji je potom zastao i rekao.

"Hajde, kad već pričamo, reći ću ti nešto što nisam nikome do sada..."

Izvor: MN PRESS


Slušam.

"Kada je bilo jasno da se razilazim sa Crvenom zvezdom i da klub traži novog trenera, Božović nije bio Upravi 'ni u malom mozgu'. Razgovaralo se o potpuno drugim imenima. Ja sam im rekao, a to možete da proverite direktno kod Zvezdana Terzića, rekao sam im: 'Ljudi, ako želite titulu i nekoga ko će vas spasiti, sve ovde u klubu, pozovite 'Grofa' Božovića. Samo s njim imaćete mogućnost da to uradite, niko drugi'. Terzić me je samo čudno pogledao i zaćutao... Ako mi ne verujete, možete da pitate. Ja sam i tada znao kakvog bi Zvezda trenera dobila i, evo, dobila je".

Nastavio je sam...

"Uprava, kažem, nije imala te planove. Da li je 'Grof' na kraju stigao zbog mog predloga? Ne znam, pitajte... Ali je to jedini čovek koji je ovu Upravu mogao da zadrži tu, iza kog su mogli svi da stanu i da kažu: 'Pogledajte kako izgleda današnja Zvezda'. Kad je došao, odmah se videlo da sa njim nije moglo 'tako lako'. Verujem da je čovek zapretio odlaskom u jednom trenutku i da je posle toga dobio igrače koje je želeo, jer je u situaciji da tako nešto uradi, a Zvezda nije imala kud", ispričao je Lalatović.

Bez zavisti?

"Bez zavisti. Zvezdaši smo i on i ja. Mogao sam da odem i ćutim i, verujte, Zvezda bi danas imala drugog trenera". Zato mu ne zavidim, jer on ima uslove za rad kakve zaslužuje trener njegovog renomea".

I, kad smo hteli da postavimo poslednje pitanje, prekinuo nas je.

"Samo još nešto... Voleo bih da mi se ne nabacuju neke stvari na grbaču. Nije bilo baš sve onako kako se priča. Danas gledate kako Katai upravlja igrom Crvene zvezde, iako još nije potpuno fizički spreman, i svi uživate u tome. Katai je najbolji igrač Zvezde, a doveo sam ga ja. I samo još dvojicu igrača: Cvetkovića da zameni povređenog Petkovića i Lukovića. Samo tu trojicu. Sve ostale igrače, sve (povisio je ton) dovela je Uprava. Bosančića, Despotovića, Avramovskog, Mbođa, Salamija, Parkera, Gavrića... Sve! Doveo sam trojicu igrača, za one druge koje sam hteo nije bilo novca. Tako mi je rečeno", rekao je i nadovezao se:

"U tome je razlika između 'Grofa' i mene. Igrao sam sa klincima, koji su bili fenomenalni i krivo mi je što Jović i Ristić ne igraju više, nadam se da će biti prilike na proleće, ali eto 'Grof' je digao Grujića koji je kod mene igrao manje. Dao sam traku Rajkoviću, Zvezda je zaradila tri miliona od njega i ima šansu da dobije licencu na leto. Katai je došao kasno, zapušten je bio, ali je prošlog proleća nagovestio sve ovo što sad radi sa 'desetkom' na leđima. Još kao trener Proletera sam ga gledao u Vojvodini i rekao da je to jedini igrač u Srbiji koji ima '1 na 1'. Da se Luković nije povredio, sada bi bio dominantan igrač u ligi... To su igrači koje je Lalatović tražio kao trener Zvezde. Ostale je dovela Uprava i želim to da kažem javno".

Hoće li biti dobra utakmica u subotu?

"Hoće, sigurno!", poručio je na kraju intervjua za MONDO kao i uvek "do koske" iskreni Nenad Lalatović, a to u njegovom poslu nije uvek dobro.

On to najbolje zna.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC