• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baski osvojili Humsku!

Autor mondo.rs

Desetkovani crno-beli bili su bez snage i umeća za ravnopravnu borbu sa Atletikom - 0:2 (0:1).

 Liga Evrope Partizan - Atletik Bilbao 0:2 Izvor: MN PRESS

Posle dve pobede na početku grupne faze Lige Evrope, prvi poraz Partizana!

I to pred 15.000 navijača, u ambijentu koji je maltene nagovestio negativan ishod. Jer, kako je pre meča izjavio bivši napadač crno-belih Ivica Iliev, tužno je da prvak Srbije protiv objektivno najkvalitetnijeg rivala u grupi ima podršku tek polovine stadiona.

Partizan - Atletik Bilbao 0:2 (0:1)!

Finalista ovog takmičenja 2012, postao je prvi španski tim koji je ikada slavio u Humskoj 1, a za to su se direktno postarali Raul Garsija, pogotkom glavom u 32. minutu i Benjat Ečeberija u 85, kada je iz slobodnog udarca sa preko 20 metara majstorski matirao Živka Živkovića.

Gosti su slavili i u drugoj utakmici 3. kola L grupe: AZ Alkmar - Augsburg 0:1 (Trohovski 43), a isti timovi sastaće se ponovo 5. novembra od 21.05, ali uz zamenjena domaćinstva.

TABELA

1. Bilbao 3 2 0 1 (6:3) 6
2. Partizan 3 2 0 1 (6:5) 6
3. Alkmar 3 1 0 2 (4:5) 3
4. Augzburg 3 1 0 2 (3:6) 3

Novi trener Partizana Ljubinko Drulović nije mogao da računa na čak sedmoricu igrača, od kojih bi svi osim Saše Ilića i možda suspendovanog Aleksandra Subića, u normalnim okolnostima bili u startnoj postavi.

I laiku je bilo jasno da bez povređenih Abubakara Oumarua, Darka Brašanca, Marka Jevtovića, Stefana Babovića i Gregora Balažica crno-beli teško mogu da se odupru aktuelnom nosiocu Superkupa Španije.

Atletik je kontrolisao utakmicu od prvog minuta, Partizan bio orijentisan na odbranu i kontranapade, ali sa ofanzivnom linijom koju je predvodio Valeri Božinov jednostavno nije imao osnovni preduslov da takvom taktikom dođe do gola. Mnogo brži i jači fudbaleri Atletika lako su uspevali da osujete svaki dolazak crno-belih na njihovu polovinu.


Gosti su preko krila, posebno desnog, pametno razvlačili odbranu, iskusni centarfor Aduric je pretio iz svih pozicija, a podržavali su ga De Markos i tamnoputi Vilijams.

Prvi gol pao je iz brzog protivnapada i odličnog centaršuta, a nakon toga su izabranici Ernesta Valverdea propustili još dva "zicera", kojima bi već do poluvremena rešili utakmicu.

Partizan je u drugom delu meča bio nešto odvažniji, ali i dalje bez ideje, potpuno bezopasan.

To najbolje ilustruje činjenica da je prvi i jedini udarac u okvir gola Jaga Ererina zabeležen u 93. minutu, kada je Fabrisio posle kornera mogao da ublaži poraz.

Prethodno je Benjat samog sebe nagradio za dominantnu partiju na sredini terena i tim golom raspršio i poslednju iluziju o eventualnom remiju.

Utakmicu su dobro sudili Poljaci, na čelu sa Pavelom Račkovskim.

PARTIZAN: Ž. Živković - Vulićević, Ostojić, Fabrisio, Leković - N. Petrović, Lukić, Ninković (od 84' Trujić) - A. Živković, Stevanović (od 79' Šaponjić), Božinov (od 64' Grbić).

ATLETIK: Jago Ererin - De Markos, Ečeita, Laporte, Balenziaga - Raul Garsija, San Hoze, Benjat (od 90' Elustondo) - Vilijams (od 86' Boveda), Susaeta (od 56' Merino), Aduriz.

IZ MINUTA U MINUT

90+3' Prvi Partizanov šut u okvir gola, u poslednjim sekundama utakmice! Fabrisio glavom posle kornera, ali pravo u golmana. Daleko najbolja prilika srpskog šampiona...

85' GOL - 0:2! Sjajnu partiju tokom cele utakmice krunisao je Benjat Ečeberija, golom iz slobodnog udarca. Maestralno je omaleni fudbaler sredine terena prebacio živi zid i smestio loptu uz desnu stativu.

84' Neshvatljiv potez dela navijača Partizana, koji su zviždali Ninkoviću prilikom izmene. Mladi "vezista" ni u kom slučaju nije blistao, ali borio se koliko je mogao.

83' Šut Ninkovića visoko preko gola. Mogao je da uposli saigrača na krilu, kao i Andrija Živković u prethodnom napadu, ali se opredelio za soliranje...

80' Vilijams se poigrao sa Lekovićem i Fabrisiom, a njegov šut delimično je izblokiran i završio je pored stative, u korneru.

79' Da li će Šaponjić uspeti da uradi nešto konkretno? Izašao je Stevanović.

76' Partizan i dalje nije stvorio nijednu šansu za gol, ali kao da Atletiku malo pada koncentracija, pa nije isključeno da će se nešto desiti... Golman Ererin je nepotrebno driblao na 15 metara od svoje mreže i rizikovao da mu Ninković oduzme loptu.

69' Lukavo je Benjat izveo slobodan udarac, Živković isprva nije mogao da vidi kuda ide taj šut, ali je uspeo da odbrani.

68' Ulazak Grbića umesto Božinova za sada nije učinio napade crno-belih opasnijim.

62' Prvi žuti karton fudbalerima Partizana, konkretno mladom Lukiću, zbog saplitanja Benjata. Gostima su od 42. do 53. minuta dodeljene tri javne opomene.

57' ŠANSA! Ponovo sjajna intervencija Živka Živkovića, koji je skrenuo u korner jak i neugodan šut Benjata sa 25 metara.

54' Oboren je Božinov na oko 30 metara od gola, a slobodan udarac solidno je izveo Fabrisio. Bila je to "žabica", koja bi zadala probleme golmanu Ererinu, da je išla u okvir.

50' Atletik napada, kao većim delom prvog poluvremena. Ninković posle kornera kreće u kontru, ali mu se De Markos postavio nadomak sredine igrališta i došlo je do žestokog sudara. Na sreću, niko nije povređen.

Izvor: MONDO

45' Kraj prvog poluvremena. Zadovoljni vođstvom, gosti su odustali od presinga i dali Partizanu makar privid inicijative. Više nego adekvatnih 0:1 na polovini utakmice.

42' Prvi šut crno-belih, neprecizan. Živković nije dao loptu Vulićeviću, koji ga je "duplirao" na desnom boku, krenuo je ka sredini i tukao visoko preko gola.

39' Učinak Partizana u napadu je takav da je vredan pomena i prodor Stevanovića po levom krilu i centaršut pred gol, koji je odbrana rutinski izbacila u polje.

37' ŠANSA! Izblokiran je šut Andrije Živkovića i odmah sevnula kontra Atletika. De Markos sa desnog krila za Adurica, ovaj "iz prve" Vilijamsu, koji ulazi u šesnaesterac i oči u oči sa Živkom Živkovićem plasira loptu tik pored stative.

34' ŠANSA! Aduric posle duge lopte ostaje "1 na 1" sa čuvarom, odlučio se za prizemni udarac sa 18 metara, ciljao suprotni ugao, ali se Živković opružio i sprečio novi pogodak gostujućeg tima.

32' GOL - 0:1! Atletik je već pokazao da ima i brzinu i širinu u napadu, a taj "miks" ovom prilikom je bio koban po crno-bele. Benjat je na desnom krilu uposlio De Markosa, Leković nije stigao da zatvori centaršut, a Raul Garsija glavom, uz pomoć stative, matirao Živkovića. Vulićević je ostao iza strelca, a Ostojić se okliznuo ispred njega...

30' Aduric najviši u skoku, tuče iznad prečke.

28' Konačno je bar "zamirisalo" na priliku za Partizan! Petrović je dobro pripremio napad, Stevanović na 20 metara od gola uposlio Ninkovića, ali se ovaj umesto dodavanja desno, usamljenom Živkoviću, opredelio za dribling u levu stranu i izgubio loptu. Verovatno Ninković nije ni primetio slobodnog saigrača...

25' Ostojić na levom krilu zaustavlja Adurica držeći ga obema rukama. Robustni napadač ima veliki radijus kretanja, čas je levo, čas desno i zadaje dosta problema odbrani.

23' Partizan je postavio igru kao da je gost, a ne domaćin. Problem je što u ofanzivnom redu nema brze igrače, pa se pokušaji kontri završavaju već na 25-30 metara od Atletikovog gola.

19' ŠANSA! Izveden je korner sa desne strane, Ečeite je tukao glavom u bliži ugao, a Živko Živković bio na visini zadatka.

18' U retkim situacijama kada se Partizan nađe u napadu, agresivni igrači Atletika brzo presecaju njihove kombinacije i šalju loptu napred, često i dugim pasovima.

15' Igra se između dva šesnaesterca, mnogo više na polovini crno-belih, ali za sada "zakucano" 0:0.

8' ŠANSA! Susaeta se dobro ubacio u kazneni prostor, ali njegov šut "iz prve", iskosa sa leve strane, nije bio jak, pa je Živković uspeo da interveniše i nogom izbije loptu u polje.

8' Kapiten Ninković prvo je dao dobru loptu Vulićeviću, a pošto je centaršut izblokiran, uklizao je i obezbedio aut svom timu.

5' Lopta više u nogama gostiju, Partizan uglavnom povučen na svoju polovinu.

- Utakmica je počela!

- Bivši napadač i potencijalni sportski direktor crno-belih Ivica Iliev rekao je za RTS da je "tužno" da Partizan igra ovakvu utakmicu pred samo 10.000 gledalaca i da mu je "žao momaka", koji neće imati veću podršku.

- Trener Partizana pomenuo je i plasman u "nokaut" fazu Lige Evrope, za šta je prošle sezone u nekim grupama bilo dovoljno sedam ili osam bodova, a u nekim se ispadalo i sa 10. Partizan ih, za sada, ima šest.

- Drulović: "Partizanova istorija govori da uvek mora da ide na pobedu. Za to smo se spremili, a videćemo šta ćemo uraditi protiv jake španske ekipe, kakva je Atletiko"

- Drulović za RTS: "Nažalost, imamo mnogo problema, ali verujem u ove momke, u njihov kvalitet i u njih kao tim. Očekuje nas vrlo intenzivna utakmica tokom svih 90 minuta i zato moramo da budemo kompaktni. Nošeni podrškom fantastične publike možemo da napravimo dobar rezultat".

- Reporteri MONDA javljaju da je na stadionu u Humskoj nešto više od 10.000 gledalaca.

Izvor: MONDO


TABELA

Partizan 2 2 0 0 (6:3) 6
Bilbao 2 1 0 1 (4:3) 3
Alkmar 2 1 0 1 (4:4) 3
Augzburg 2 0 0 2 (2:6) 0

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC