• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitre, obuzdaj đavola u sebi!

Autor mondo.rs

Za vikend igra se derbi severo-istočne Engleske. Njukasl i Sanderlend deli samo 23 kilometra.

Sanderlend ima šest titula prvaka Engleske, nijednu od 1936.

Njukasl ih ima četiri, poslednju osvojenu 1927.

Nekada davno, najbolji fudbal na svetu igrao se na severo-istoku Engleske, gde je crveno i crno-belima ostao samo lokalni rivalitet – takozvani "Tin-Ver derbi".

U nedelju, u 13 časova po našem vremenu, biće odigran 155. meč Njukasla i Sanderlenda, a koliko je ovo neizvestan duel govori i skor u prethodna 154, 53-49-52 u korist crno-belih, koji će ovog puta biti gosti.

Sanderlend, koji je u međuvremenu smenio menadžera Dika Advokata i postavio Sema Alardajsa, dočekuje najvećeg rivala bez pobede u devet kola Premijer lige i sa svega tri osvojena boda. Momci Stiva Meklarena, između ostalih i naš Aleksandar Mitrović, odlaze na 23 kilometara udaljeni "Stadion svetlosti" sa samo jednom pobedom od početka sezone i šest osvojenih bodova.

Oba tima nalaze se ispod crte u Premijer ligi i nema dileme oko toga da će sve prštati kada lopta krene s centra.

Toga se, kada je temperamentni Mitrović u pitanju, menadžer Meklaren i plaši!

Govoreći o tome da njegov 13 miliona funti plaćeni napadač "igra pomalo kao đavo", Meklaren je upozorio 21-godišnjeg reprezentativca Srbije da mora da bude pametan kada utakmica počne.

"Znamo da postoji ta đavolja crta u njegovom karakteru, znali smo to i pre nego što je potpisao, ali da budemo potpuno iskren, to je doprinelo našoj igri. Potrebno nam je to, ali moramo da ga imamo pod kontrolom i to će biti presudno u nedelju", rekao je Meklaren.

"On mora da igra pametno. Rekao bih da je do sada igrao pametno i to smo mu ponavljali sve vreme: 'Budi pametan. Pametan i efektan'. Veoma lako možete igrati pametno i biti neefikasno, tako da napadač mora da pronađe gde je linija, gde je granica i da savršeno hoda po njoj", dodao je bivši selektor Engleske.

"Isključen je protiv Arsenala i mogao je da bude protiv Sautemtpona, a to nisu derbiji kao što je ovaj sa Sanderlendom. Ali, sve to je došlo iz želje za pobedom i igrom na granici o kojoj govorim".

Meklaren je dodao...

"Pokazao je u poslednje tri utakmice određen nivo zrelosti i smirenosti. Ali, ipak, nećemo da nas to ponese i da vičemo: 'Vu-huuu'".

Veoma slikovito. Mitre, samo polako, daj gol i reši utakmicu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC