• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zadar šokirao Cedevitu, tri u nizu za MZT!

Autor mondo.rs

Nedeljne utakmice ABA Lige obeležile pobede MZT-a i pre svega Zadra protiv Cedevite.

Triler-finiši su izgleda u trendu u 7. kolu ABA Lige, pa se posle jučerašnjeg duela Partizana i Krke, slična situacija desila i u Skoplju...

Domaći MZT je vodio sa "pola koša" razlike, a poslednji napad je imala Cibona, međutim Nebojša Joksimović promašio je šut za pobedu iz ugla, i tako "podario" makedonskom predstavniku i treću pobedu zaredom u ABA Ligi. Posle skora od 1-3, MZT se sada popeo u gornji deo tabele i tako je jedan od sedam timova sa pozitivnim skorom.

U drugom meču dana Zadar je priredio šokantan poraz Cedeviti i naneo im treći poraz u ovoj sezoni. Ova pobeda još više iznenađuje ako se uzme u obzir da je Zadar bio jedna od četiri najlošije ekipe, a do sada su pobedili samo Cibonu i Tajfun.

Ubedljivo najefikasniji u redovima domaćih bio je Đorđe Drenovac sa 18 poena (8/12 za 2), a imao je i pet skokova i po dve asistencije i ukradene lopte. Pratili su ga Luković sa 13 poena i Ljubičić sa 11, ali je on imao i pet izgubljenih lopti.

Kada su u pitanju "cibosi" najefikasniji je bio novi Amerikanac Florens, koji je u svojoj prvoj utakmici u dresu Cibone ubacio 16 poena, ali je mnogo šutirao i promašivao (5/18 iz igre), Ante Žižić je ponovo bio odličan sa 18 poena. Jagodić Kuridža je upisao 9 poena i 5 skokova, dok su Hukić i Rozić ubacili po 8.

Zadar je bio bolji rival u najvećem delu igre protiv Cedevite, a i na poluvreme su otišli sa blagom prednošću. U toku treće četvrtine je bilo problema, ali uspeli su da pariraju Cedeviti u najefikasnijoj četvrtini u meču kada su jedni postigli 25, a drugi 27 poena.

Kada god bi se u poslednjoj četvrtini Cedevita malo primakla, Zadar bi odmah vraćao na distancu od 8 do 10 poena razlike, a to sve zahvaljujući triju Kouzi - Barac - Ramljak. Kouzi je postigao 25 poena, Ramljak je imao 17, a Barac je dodao 15.

U Cedeviti je dominirao dvojac Amerikanaca Pulen i Vajt (24 i 18), a Fran Pilepić je imao 11.

REZULTATI 7. KOLA:

MZT Skoplje - Cibona 69:68
Cedevita - Zadar 81:88

u subotu:

Olimpija - Budućnost 63:67
Partizan - Krka 69:70
Igokea - Sutjeska 75:58

odigrano u petak:

Tajfun - Mega Leks 60:64

u ponedeljak:

Metalac - Crvena zvezda Telekom 21.00

TABELA: Budućnost 6-1, Mega 5-2, Zvezda 4-2, Cedevita 4-3, Olimpija 4-3, Igokea 4-3, MZT 4-3, Metalac 3-3, Krka 3-4, Zadar 3-4, Cibona 2-5, Partizan 2-5, Sutjeska 2-5, Tajfun 2-5.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC