• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta će biti s Murinjom? Abramovič odlučuje

Autor mondo.rs

Uprava Čelsija u novembru će doneti odluku o (ne)nastavku saradnje sa "plavcima". Istovremeno, protiv Portugalca je pokrenut još jedan postupak.

Vlasnik Čelsija Roman Abramovič preispitaće poziciju trenera Žozea Morinja posle pauze u prvenstvu u novembru, preneli su danas britanski mediji.

Portugalac je na udaru kritika zbog loših rezultata Čelsija u ovoj sezoni. Londonski klub je trenutno 15. na tabeli i u 10 kola pretrpeo je pet poraza uz tri pobede i dva remija.

Spekulisalo se da će Murinjo biti otpušten ako Čelsi u subotu izgubi od Liverpula, ali britanski mediji preneli su da menadžer prvaka Premijer lige neće napustiti Stamford Bridž pre pauze, odnosno do utakmice sa Stoukom, 7. novembra.

Posle te utakmice očekuje se da će Abramovič i članovi Upravnog odbora razmotriti mogućnosti i šanse kluba da se plasira među četiri najbolje ekipe u Premijer ligi.

Posle 10 kola Čelsi na 15. mestu na tabeli ima 11 bodova, 11 manje od prvoplasiranih Mančester sitija i Arsenala.

Fudbaleri Čelsija odigraće četiri utakmice za dve nedelje u tri različita takmičenja.

Mediji su spekulisali da bi Murinja na klupi Čelsija mogli da zamene Pep Gvardiola iz Bajerna i Dijego Simeone iz Atletiko Madrida. Međutim, obojica će biti dostupni tek na leto, pa bi Čelsi u slučaju otkaza Morinju morao da postavi privremenog trenera.

Murinjo je u avgustu potpisao novi četvorogodišnji ugovor sa Čelsijem kao nagradu za osvojenu šampionsku titulu. U klub se vratio 2013, posle osvajanja Lige šampiona i dve titule sa Interom, kao i Primere i Kupa kralja sa Realom.

Paralaleno sa spekulacijama o njegovoj sudbini, još jedna vest o njegovoj sudbini dolazi iz Engleske. Preciznije, iz tamošnje Fudbalske asocijacije.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Engleske (FA) pokrenula je danas postupak protiv trener Čelsija Žozea Morinja zbog nesportskog ponašanja prema sudijama na utakmici Premijer lige protiv Vest Hema.

Morinjo je na utakmici 10. kola Premijer lige u subotu protiv Vest Hema zaradio isključenje, pošto je na poluvremenu pokušao da uđe u sudijsku svlačionicu, što je zabranjeno, i raspravlja se sa glavnim arbitrom Džonom Mosom.

Čelsi je u subotu poražen od Vest Hema sa 1:2 u utakmici 10. kola Premijer lige, te na tabeli zauzima 15. mesto sa 11 bodova.

FA je saopštio da je pokrenuo diciplinski postupak protiv oba kluba, jer nisu uspeli da obuzdaju igrače. Takođe, pokrenut je i postupak protiv trenera golmana Čelsija Silvinja Lura.

Morinjo je 14. oktobra kažnjen sa 50.000 funti i uslovnom suspenzijom od jednog meča zbog nesportskog ponašanja na utakmici osmog kola Premijer lige sa Sautemptonom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC