• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vranješ: Borac se može spasiti!

Autor mondo.ba

Vidno neraspoložen poslije debija na klupi Borca bio je Željko Vranješ, koji je okončan porazom od Radnika na Gradskom stadionu (0:1) ali je optimističan kad je riječ o kranjem cilju banjalučkog kluba - opstanku u Premijer ligi BiH.

 Željko Vranješ vjeruje u opstanak Borca Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Iako je samouvjereno najavio pobjedu u debiju protiv Radnika, novi trener Banjalučana Željko Vranješ startovao je porazom od bijeljinskog kluba - 0:1.

Crveno-plavi su imali nekoliko dobro šansi u prvom poluvremenu, Fedor Predragović na startu i Elvir Koljić sredinom prvog dijela, ali je nekadašnji kapiten "Velikana iz Gospodske" i golman reprezentacije BiH Asmir Avdukić pokazao da i dalje nije za "staro gvožđe".

A u fudbalu, kad ne iskoristite svoje prilike, prema nepisanom pravilu, uslijedi kazna...

Bijeljinci su do sva tri boda u Banjaluci, prvi put otkako se igra zajednička Premijer liga BiH, stigli u 59. minutu pogotkom Marka Obradovića.

Gol Obradovića
Izvor: YouTube

U izjavi za Javni servis BiH (BHT 1) Vranješ je rezignirano mogao da konstatuje da se priliku moraju iskorištavati i da sportski čestita pobjedu gostima iz Bijeljine.

"Naš problem je što teško staramo šanse, a one koje stvorimo ne uspijemo da realizujemo. Ne znam šta je razlog tome, da li je u pitanju 'glava', fizička nespremnost ili nešto treće, zaista ne znam", rekao je Vranješ.

Po dolasku na klupu umjesto otpuštenog Petra Kurćubića, analizirao je ekipu Radnika...

"Znali smo da je Radnik čvrsta i organizovana ekipa, koja se dobra brani i ima odličnu transformaciju, ali je odluka pala jer nismo uspjeli da iskoristimo svoje šanse. Drugačije bi sad pričali da smo realizovali neku stvorenu priliku. Ovako, čestitam Radniku na pobjedi".

Iako je Borac vezao pet uzastopnih poraza i nalazi se u izuzetno teškoj situaciji, Vranješ je optimista.

"Predstoji nam grčevita borba za opstanak, ali vjerujem da se možemo spasiti", podvukao je novi trener Banjalučana.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Njegov kolega sa klupe Radnika Slavko Petrović prezadovoljan je osvojenim bodovima i vjeruje da njegov tim može i do jesenje titule.

"Zaslužena pobjeda, bili smo bolja ekipa, greške iz prvog poluvremena kad je Borac imao inicijativu nismo pravili u drugom dijelu. Naš san je da osvojimo jesenju titulu. Prošle sezone smo 28 bodova imali poslije 29. kola, a sad smo već skupili toliko. Neka naša bajka ide dalje. Kad osvojimo 40 bodova, vidjećemo kad će to da bude, samo ćemo da razmišljamo o novim pobjedama", rekao je strag bijeljinske ekipe.

Radnik poslije 14. kola dijeli drugo mjesto na tabeli sa Širokim Brijegom i Slobodom, koja u nedjelju gostuje Sarajevu na "Koševu".

S druge strane, crveno-plavi su na 14. poziciji i obzirom da na kraju sezone ispada čak šest timova, teško će izboriti opstanak u elitnom društvu bosanskohercegovačkog fudbala.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC