• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakav šamar za Hajduk u Splitu!

Autor mondo.rs

Od petka uveče i pobede Splita nad Dinamom čekao se jadranski derbi sa Rijekom za "plus 4" na čelu tabele, a onda...

U petak uveče, ko zna koliko puta uzastopni prvak Hrvatske, Dinamo iz Zagreba, doživeo je drugi uzastopni poraz u HNL, nadigran je u Splitu, ali od Splita – 1:0 i ostavio najvećem rivalu Hajduku priliku da ode na četiri boda prednosti na čelu tabele.

Sve što su "bili" morali da urade je da pobede jadranskog rivala Rijeku na "Poljudu" koji je bio krcat i nestrpljiv.

Dogodio se debakl!

Hajduk – Rijeka 0:3 (0:2), tako da je novi lider hrvatskog prvenstva – Rijeka! Jedini klub koji nema poraz posle 15 odigranih kola.

Ni posle 13. susreta sa klubom sa "Kantride", Hajduk nije ostvario pobedu, tako da je skor između ponosa Dalmacije i Istre 0-6-7 od 2012. i trijumfa "bilih" u gostima od 0:3.

Zapravo, pred očima "Torcide" odigran je ravnopravan duel u kom je domaćin promašivao šanse, tačnije svih pet udaraca u okvir gola Rijeke ukrito je Ivan Vergić, dok se Lovre Kalinić nije proslavio. Od pet šuteva koji su išli u metu, zaustavio je dva – a prva dva na meču prohujala su pored njega: Slovenac Roman Bezjak u 28. minutu za sedmi gol u sezoni i potom Marin Tomasov u 41. minutu za treći pogodak u sezoni.

Pogledajte golove sa "Poljuda".
Izvor: YouTube



HAJDUK: Kalinić – Balić (Maglica), Bili (Velaskez), Ćaktaš, Žeferson, Juranović, Milić, Milović, Sušić, Tudor (Maloku), Vlašić.

RIJEKA: Vargić, Balaj, Bezjak (Vešović), Bradarić (Mojses), Mocinić, Lesković, Radošević, Ristovski, Samardžić, Tomasov (Roši), Vargić, Zuta.

Treneri su Damir Burić i Matjaž Kek.

Kada je već u 50. minutu pogodio i Bekim Balaj, za sedmi gol u šampionatu, sve je bilo jasno – Rijeka je posle pobede nad Dinamom iz Zagreba kod kuće od 2:1 u prošlom kolu, kompletirala šest bodova protiv "vječnih" u samo nedelju dana i utišala stadion pod Marjanom.

Kontra, slobodnjak, kontra, tek Rijeka sada ima 31, Hajduk je ostao na 29 bodova, dok Dinamo ima 27, a hit prvenstva Split tu je sa 25.

"Modri", koji su već krenuli u Pirej na meč sa Olimpijakosom, u poslednjih šest kola imaju dve pobede kod kuće, nad Osijekom i Zagrebom od po 4:1, remije sa Hajdukom 0:0 i Interom 1:1 i poraze od Rijeke i Splita od po 2:1. Zoran Mamić, brat prvog čoveka kluba Zdravka Mamića, i dalje je trener, mada je "Maminjo" tokom svog režima na "Maksimiru" smenjivao trenere i za mnogo kraće krize rezultata.

Hajduk je Rijeku dočekao u naponu forme, sa skorom 8-2-0 u poslednjih deset kola, ali je prizemljenje bilo bolno. Sada je Rijeka prva sa skorom 8-7-0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC