• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borcu leži Kup BiH, favoriti sigurni

Autor mondo.ba

Poslije pobjede na Gradskom stadionu u prvom meču osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, banjalučki Borac savladao Bratstvo i u Gračanici i osigurao plasman među osam najboljih.

 Borcu leži Kup BiH, favoriti sigurni Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučane, kojima ne "cvjetaju ruže" u Premijer ligi BiH, do pobjede i plasmana u četvrtfinale najmasovnijeg takmičenja u BiH odveli su strijelci kapiten Nebojša Runić u 28. i Srboljub Jandrić u 80. minutu.

Bila je to prva pobjeda novog trenera crveno-plavih Željka Vranješa otkako je preuzeo ekipu od smijenjenog Petra Kurćubića.

Plasman među osam timova osigurali su i Sarajevo, Široki Brijeg, Željezničar, Radnik, Sloboda, Mladost Doboj Kakanj i Radnički iz Lukavca, jedini klub koji nije član elitnog razreda bosanskohercegovačkog fudbala.

Aktulni šampion Sarajevo je poslije 1:4 u Istočnom Sarajevu ostvario i drugi trijumf protiv Slavije (3:1) iako su "sokolovi" prvi stigli do prednosti evrogolom Nemanje Vejnovića sa 30 metara.

...
Izvor: YouTube

Do odlaska na odmor, bordo tim je izjednačio preko Osmanovića, da bi u nastavku kombinovani tim Miodraga Ješića izvojevao siguran trijum zahvaljujući pogocima Herića i Veladžića.

Tuzlanska Sloboda je takođe osigurala plasman u četvrtfinale i to golom Sulejmana Krpića u 89. minutu protiv Čelika (2:1).

Nakon 1:1 na "Bilinom polju", Tuzlaci su već na početku stigli do prednosti pogotkom Zajka Zebe, ali su Zeničani vratili stvari na početak zahvaljujući Popoviću, da bi Krpić spriječio u samom finišu izvođenje jedanesteraca.

Željezničar takođe nije imao problema oko plasmana slavivši nad GOŠK-om i u revanšu u Gabeli. Jedini gol postigao je Aleksandar Kosorić u 12. minutu.

"Sedmicom" je Mladost iz Doboj Kaknja ispratila Slobodu iz Novog Grada, a najzaslužniji za veliku pobjedu bio je trostruki strijelac Edin Husić.

"Sedmica" je viđena i u Bijeljini i dvoboju između Radnika i Rudara iz Kaknja (7:1). Bijeljinski tim je na krilima Armela Berbića, koji je upisao "het-trik" i dvostrukog strijelca Jovana Motike, stigli do najubjedljvijeg trijumfa ove sezone.

KUP BiH, osmina finala, revanši

Sarajevo-Slavija 3:1 (1:1)
/Osmanović 42, Herić 63, Veladžić 87 - Vejnović 21/

Bratstvo - Borac 0:2 (0:1)
/Runić 26, Jandrić 80/

Sloboda - Čelik 2:1 (1:1)
/Zeba 10, Krpić 89 - Popović 27/

GOŠK - Željezničar 0:1 (0:1)
/Kosorić 12/

Mladost DK - Sloboda 7:0 (2:0)
/Husić A. 22, 40, 50, Delić 52, Husić 62, Kulović 69, Gačan 82/

Radnik - Rudar Kakanj 7:1 (4:0)
/Berbić 4, 28, 38, Maksimović 36, Motika 59, 67, Memišević 80 - 78/

Radnički - Travnik 0:0

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC