• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: "Dijamant" sija najjače u Rimu!

Autor mondo.ba

Edin Džeko odigrao je još jedan sjajan meč u dresu "vučice". Bh. napadač iznudio je penal, preuzeo odgovornost i postigao gol, da bi brzonogi Žervinjo postavio konačnih 2:0. Juventus preokretom do trijumfa u Empoliju.

Čini se nikad lakše, Roma je slavila protiv Lacija u derbiju "Dela Kapitale", 144. po redu i tako upisala 51. trijumf protiv ljutog gradskog rivala.

Tim Rudija Garsije bio je bolji većim dijelom susreta, iako oslabljen neigranjem nekolicine ključnih igrača. S druge strane, izabranici Stefana Piolija pružili su još jedno skromno izdanje i šesti put ove sezone teren napustili pognutih glava.

ROMA - LACIO 2:0 (1:0)

Prvih desetak minuta izgledalo je da će gledaoci na "Olimpiku" gledati tvrdu i borbenu utakmicu, bez mnogo prilika, a onda se "otvorilo".

Santjago Đentileti u 9. minutu sapleo je Edina Džeku na rubu šesnaestarca, djelovalo je da je kontakt bio ispred kaznenog prostora, ali Paolo Taljavento bio je odlučan - penal za Romu! Uzaludni su bili protesti fudbalera Lacija, "dijamant" je preuzeo odgovornost, šutirao po sredini terena i obradovao navijače "vučice", 1:0!

...
Izvor: YouTube

Poslije primljenog gola, zaigrao je Lacio bolje. Imala je Roma mnogo sreće u 26. minutu kada je Felipe Anderson potegao iz daljine sa dvadesetak metara, ali je lopta završila na prečki.

U 33. minutu Senad Lulić pripremio je priliku za Filipa Đorđevića, ali je defanzivac Rome Antonio Ridiger sjajno intervenisao ispred srpskog napadača i loptu izbacio u korner.

Poslije dvije dobre prilike Lacija, uzvratila je "vučica". Na isteku 37. minutu Džeko je mogao i do drugog gola. Žervinjo je sjajno prošao kroz odbranu "nebeskoplavih", šutirao, Džeko je zatim zahvatio odbijenu loptu, ali je ona prohujala pored desne stative.

Samo dva minuta kasnije, nova sjajna prilika za Romu. Rađa Najngolan snažno je šutirao sa lijeve strane, ali je stativa bila saveznik Marketija.

U odsustvu Frančeska Totija, Danijele De Rosija i Alesandra Florencija, Belgijanac je ponio kapitensku traku, odigrao odlično u prvom poluvremenu i tako na sredini terena nadomjestio izostanak suspendovanog Miralema Pjanića.

Nakon petnaestak minuta mirne igre u nastavku, sjajan kontranapad odigrali su domaći fudbaleri u 62. minutu i stigli do drugog pogotka. Raspoloženi Najngolan poslao je dubinsku loptu ka Žervinju, Dušan Basta nije imao šanse protiv prebrzog fudbalera iz Obale Slonovače, koji je provukao loptu između stative i Marketija i praktično već tada riješio susret.

...
Izvor: YouTube

Moglo je lako u 80. minutu biti 3:0. Lopta se nakon pravog karambola odbila do Sejdua Kejte, koji je iz dobre pozicije šutirao pored gola. Desetak minuta kasnije "rezervista" Miroslav Kloze sa pet metara šutirao je preko gola i tako pokopao sve nade navijača Lacija da u derbiju mogu bar do utješnog gola.

Gostovanje u Empoliju nije dobro počelo za Juventus.

Veteran Masimo Makarone postigao je vodeći gol za domaće u 19. minutu, ali je "stara dama" do odlaska na odmor uspjela doći do preokreta. Prvo je Mario Mandžukić u 32. minutu iskoristio smušenost u odbrani domaćih, da bi samo sedam minuta kasnije Patris Evra, poslije kornera, bio najviši u skoku i donio novo slavlje Torinezima.

Paolo Dibala u 84. minutu zapečatio je sudbinu domaćih i najavio bolje dane za aktuelnog šampiona Italije, koji ove sezone pruža veoma blijede partije.

Ipak, trijumf protiv Empolija možda je najava da ekipa Maksa Alegrija izlazi iz krize.

U ostalim susretima Sasuolo je upisao minimimalan trijumf protiv debitanta Karpija, kao i Palermo protiv Kjeva, dok pobjednika nije bilo u duelu Frozinonea i Đenove.

Napoli je teškom mukom slomio otpro žilavog Udinezea. Jedini pogodak viđen je u 53. minutu, kada je Gonzalo Iguain uz pomoć stative savladao Orestisa Karnezisa. Argentincu je to bio deveti gol u sezoni, čime se na čelu liste strijelaca izjednačio sa Brazilcem Ederom iz Sampdorije.

SERIJA A - 12. KOLO:

Torino - Inter 0:1 (0:1)
/Kondogbija 31/

Roma - Lacio 2:0 (1:0)
/Džeko pen 10, Žervinjo 62/

Empoli - Juventus 1:3 (1:2)
/Makarone 19 - Mandžukič 32, Evra 39, Dibala 84/

Frozinone - Đenova 2:2 (2:1)
/Blanšar 31, Dijakite 38 - Pavoleti 6, Gakpe 75/

Palermo - Kjevo 1:0 (0:0)
/Đilardino 71/

Sasuolo - Karpi 1:0 (1:0)
/Sansone 28/

Napoli - Udineze 1:0 (0:0)
/Iguain 53/

Sampdorija - Fiorentina (20.45)

Odigrano u subotu:

Verona - Bolonja 0:2 (0:2)
/Đakerini 6, Donsah 14/

Milan - Atalanta 0:0

TABELA: Inter 27, Roma 26, Napoli 25, Fiorentina (-1) 24, Sasuolo 22, Milan 20, Juventus 18, Atalanta 18, Lacio 18, Sampdorija (-1) 16, Torino 15, Palermo 14, Empoli 14, Kjevo 13, Đenova 13, Udineze 12, Bolonja 12, Frozinone 11, Karpi 6, Verona 6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC