• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilić: Šanse da se Borac izvuče gotovo ne postoje

Autor mondo.ba

Draško Ilić i Robert Zrilić napuštaju FK Borac u izuzetno teškoj situaciji.

 Draško Ilić i Robert Zrilić napustili Borac Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

  Fudbalski klub Borac j"puca po svim šavovima". Fudbaleri su zaređali šest poraza u nizu, navijači im skidaju opremu u Vitezu, a i čelnici kluba, koji već dugu najavljuju da odlaze iz kluba, izgleda da su konačno odlučili da odu.

Direktor Robert Zrilić podnio je neopozivu ostavku, a sa Gradskog stadiona odlazi i dosadašnji predsjednik Banjalučana u ostavci Draško Ilić.

" Za vrijeme provedeno u Borcu uspjeli smo da izađemo iz mnogobrojnih finansijskih problema. Žalosno je što je protiv mene podneseno čak pet krivičnih prijava, a sve to zato što sam uspio da riješim mnogobrojne tužbe u Borčevu korist i sa čelnicima kluba vratim mnogobrojna dugovanja. Na vidjelo je iznesen stvarni dug prema Školi fudbala "Džaja", odnosno Fudbalskom klubu "Džaja", koji iznosi 596.000 maraka, a ne 805.000 KM, kao što tvrdi njen direktor Milivoje Glišić. Još je žalosnije što se toliki iznos duga vodi i u našoj administraciji ", rekao je Robert  Zrilić za "Glas Srpske" i dodao kako se više nije mogao nositi sa pritiskom u Borcu.

" Pritisak je bio iz dana u dan sve veći i odlučio sam napustim klub. Odlazim uzdignuta čela, jer znam da sam za vrijeme provedeno u Borcu svoj posao radio časno i pošteno. Svom nasljedniku želim sve najbolje, a najžalosnije od svega je što još uvijek niko ne može da utvrdi tačan iznos dugovanja kluba. Žalosno je da klub ima 2.100.000 maraka duga za struju, da trenerima i ostalim zaposlenima na stadionu porezi i doprinosi nisu uplaćivani 17-18 godina i da ti ljudi praktično nemaju pravo da se razbole. Niko o ovom klubu praktično ne brine već više od dvije decenije i naš pokušaj da nešto napravimo, nažalost, ostao je samo na pokušaju", razočaran je Zrilić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

 ILIĆ:TUMOR U BORCU PRERASTAO U METASTAZU

Sa Gradskog stadiona definitivno odlazi i predsjednik kluba Draško Ilić. On je  na Skupštini 1. juna ove godine podnio ostavku i od tada je bio u tehničkom mandatu.

 " Odlučio sam da 23. novembra ne pravim izvještajnu skupštinu, već ću u naredna dva-tri dana obavijestiti sve delegate da se mora izabrati novo rukovodstvo. U prethodne dvije godine vratili smo ogromna finansijska sredstva, sve s ciljem da Borac opstane. Pitanje je šta bi bilo i da smo napravili šampionsku ekipu, jer uz ovolika finansijska opterećenja jednostavno više ne ide. Mnogi sada pričaju kako je napravljena pogrešna selekcija na početku sezone i po tome ispada da su Zrilić i Ilić neznalice, jer nisu doveli kvalitetna pojačanja. Međutim, niko se ne pita koliko je novca vraćeno u prethodnom periodu i to najviše zbog dugova prema bivšim klupskim zvijezdama, koje su dovođene uz velike ugovore i na kraju im ništa nije isplaćeno. Sve to smo mi morali da vraćamo i u sezonu krenemo sa totalno podmlađenom i neiskusnom ekipom", rekao je Ilić, koji smatra da Borcu više nama spasa.

" Tumor u Borcu je prerastao u totalnu metastazu i šanse da se izvuče gotovo da i ne postoje. Volio bih da se prevarim, ali smatram da je klub, koji bi naredne godine trebalo da proslavi 90. rođendan, na putu bez povratka", dodao je Ilić, koji nije želio da komentariše dešavanja u Vitezu poslije utakmice kada su fudbaleri ostali u donjem vešu, pošto su ima tako "naredili" navijači.

" Smatram da nije korektno prema igračima da osvanu u donjem vešu praktično na naslovnicama svih novina. Ne želim da se stavljam ni na stranu igrača, ali ni navijača, kojima je očito prekipjelo sve što se dešava, ali i šest uzastopnih poraza. Mogu da kažem da su navijači jedni od rijetkih koji su uz nas bili sve ovo vrijeme", završio  je Ilić.

Tagovi

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

vex

Pa nije ni čudno što je Ilić doveo klub do potonuća kad je to samo obični bivši portir koji je radio u Rijeci prije rata.Neka samo što prije napusti Borac i da se više nikad ne pojavi tu.

ФКБ

Иначе, исти тај Илић је прије 10ак дана рекао да ни под коју цијену неће напустити Борац и да ће ову причу довести до краја. Надам се да ћеш са собом повести своје пулене Кољића и Јандрића, два највећа пања у овој лиги.

Soccer

Važno je da ima za KK Igokea.

редблухел

сваки пут друга прича, прошла пресица ''Борац мора опстати'' бла бла... доста вас је више било, без вас може само на боље кренути, а на нама је да долазимо сад кад је најтеже и подржимо наш Борац!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC