• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borjan za MONDO: Voleo bih u Partizan... jednom

Autor mondo.rs

Golman bugarskog Ludogoreca i kanadske reprezentacije Milan Borjan blistao u meču Kanada - Honduras, za MONDO govorio i o Partizanu i mogućnosti da dođe u redove srpskog šampiona.

 Milan Borjan za MONDO govorio i o Partizanu Izvor: MN PRESS



Milan Borjan je momak o kojem se piše u poslednje vreme.

Odlična forma i odbrane u dresu Ludogoreca, potom i za kanadsku reprezentaciju, ali i ljubavna veza (uskoro i brak) sa direktorkom marketinga FK Partizan, Snežanom Filipovićem, napravili su od nekadašnjeg golmana Rada i niškog Radničkog, poželjnog sagovornika.

Pogotovo posle pisanja pojedinih medija da bi mogao da dođe u Partizan uskoro, pre svega zahvljujući "vezi" koju ima u tom klubu.

Šta Borjan, koji je svojevremeno bio dovođen i u vezu sa Crvenom zvezdom, kaže o tome? MONDO ga je pozvao i pitao, evo odgovora:

"Uvek je čast kada postoji interesovanje velikih klubova kao što su Crvena zvezda i Partizan. Ja imam obavezu prema Ludogorecu, ali... Uvek je kod mene postojala želja da igram u Partizanu, još od dečačkih dana kada sam gledao Ivicu Kralja, koji je moj uzor. Iskren da budem voleo bih da jednog dana igram u Partizanu".

Izvor: MN PRESS



Borjan je u noći između petka i subote (po srednjeevropskom vremenu) branio za nacionalni tim Kanade u meču protiv Hondurasa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Kanada je trenutno na 102. mestu FIFA rang liste, a osim Hondurasa u grupi je sa Meksikom i El Salvadorom.

Kanada je pobedila 1:0, a Borjan se, u pozitivnom kontekstu, pominje u svim izveštajima sa utakmice. Branio je odlično, a Kanađani su slavili važnu pobedu protiv reprezentacije koja je bila učesnik Mundijala u Brazilu 2014. godine.

"Odigrali smo odlično, ovo je veoma bitna pobeda za nas. Ako i u narednom meču protiv El Salvadora uzmemo tri boda, to će nam mnogo značiti. Kako za reprezentaciju tako i za celu zemlju, koja se nada odlasku na Mundijal", kaže Borjan.

Kanađani su se ovom pobedom malo revanširali Hondurasu za bolan poraz u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu. Oktobra 2012. godine, Kanađanima je bio dovoljan i bod, ali... Pretpreli su žestok poraz, sramotnih 1:8.

Ova pobeda, međutim, dala je krila fudbalerima sa severnog dela američkog kontinenta.

Koliko je fudbal uopšte popularan u Kanadi?

"Ovde se više prati ženski fudbal, ali na utakmici protiv Hondurasa bilo je nešto više od 20.000 ljudi. To pokazuje da bi novi uspesi mogli da nam donesu i veću podršku, popularnost", kaže Borjan, sa kojima u reprezentaciji Kanade igra još jedan sa balkanskog prostora - Dejan Joković, koji je fudbal učio u Crvenoj zvezdi.

Borjan je odavno odabrao Kanadu da brani njene boje. Imao je za to jake razloge. Njegovi roditelji su iz Knina, a u Kanadi su našli ji, sigurniji život. i Milan sa njima. Objasnio je to ranije, objasnio je to još jednom:

"Izabrao sam ovu zemlju kako bih joj se zahvalio za sve što je uradila za mene i moju porodicu. Kanada je mojoj porodici obezbedila bolji život i na ovaj način sam želeo da joj se nekako odužim. Ja se osećam kao Kanađanin".

Naravno, to što se oseća Kanađaninom, ne znači i da nema emocije prema Srbiji. Štaviše! Prati igre i rezultate "orlova" i o tome kaže:

"Ja mislim da Srbija ima jednu od najkvalitetnijih reprezentacija na svetu. Po kvalitetu pojedinaca. Ali, eto, neke kockice se do sada nisu složile...".

Snežana Filipović i Milan Borjan
Izvor: MN PRESS


Kako na poslovnom (sportskom), tako i u privatnom životu, Borjanu ide sjajno. Uskoro će se oženiti. Kaže da je srećan, zadovoljan.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC