• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petković: Poraz od Češke ćemo slaviti kao pobedu!

Autor mondo.rs

"Jednog dana", naravno. Nekadašnji selektor je odgovorio i na kritike Milorada Kosanovića.

 Ilija Petković o debaklu Srbije u Češkoj Izvor: MN PRESS

Utakmica protiv Češke u Ostravi, u kojoj je srpska reprezentacija poražena ubedljivo (4:1), a nakon koje su "jezici" bili brzi i konačno progovorili ono što do sada nisu smeli - mogla bi da bude prekretnica fudbaske reprezentacije.

A, ne, kako se pričalo, utakmica protiv Albanije u Elbasanu.

Savo Milošević je izjavio da je pogrešio što je verovao u neke igrače i da će biti rezova, dok je Nemanja Matić dan posle utakmice sabrao utiske i rekao da "ako je on problem, ne mora više ni da dolazi".

Nije još uvek jasno u čemu, ili bolje rečeno: kome, je problem, ali je jasno da situacija u reprezentaciji nije dobra, i da se loša atmosfera pokušala sakriti fraziranim izjavama.

Ilija Petković je u intervjuu za sajt Fudbalskog saveza Srbije govorio o odnosu prema reprezentaciji, ali je čak i naglasio da bi jednoga dana ovaj poraz od Češke mogao da se doživljava kao pobeda.

"Iz ovog meča mogu i moraju da se izvuku pouke od velike koristi za budućnost nacionalnog tima i neka se niko ne iznenadi ako jednog dana ovaj poraz u Ostravi budemo slavili kao veliku pobedu", počeo je Petković i dodao "mislim da će me javnost razumeti".

Radio je sa reprezentacijom i odveo sjajnu generaciju u Nemačku 2006. godine, ali je onda "puklo".

"Nekada neki poraz donosi veliki profit za budućnost, a iskreno ono što meni predstavlja dobit jeste to što su igrači iskazali auto-kritiku. Zašto ovo naglašavam? Kada igrači sebe uzmu u kontekst onoga što nisu ostvarili, a poseduju kvalitet za mnogo bolje, onda je to detalj na koji svi moraju da obrate pažnju".

"Čujte, uvek postoji neko "strano telo" u sistemu koji se zove najbolji nacionalni tim, a posao selektora je da to prepozna. Da li je kasno za to? Mislim da nije", rekao je Petković.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

 Posebno se zahvalio Matiću koji je istupio svojim komentarom.

"Hvala Matiću na pomoći, o njemu kao čoveku i igraču, profesionalcu koji je primer kako se ponaša jedan reprezentativac, ne treba trošiti reči, ali iskreno mislim da su i selektor i direktor A reprezentacije, posle Ostrave, locirali definitivno neke probleme koji su do sada postojali: ali bili skriveni. I bolje što se to sada dogodilo, jer pred reprezentacijom je još nekoliko provera pred start u kvalifikacijama za SP u Rusij", kazao je Petković.

Odgovorio je i na kritike Milorada Kosanovića koji ga je danas kritikovao što se ne suprotstavi Tomislavu Karadžiću i Savi Milošević i kaže im "dalje ruke od reprezentacije".

"Ima trenera u našem fudbalu koji su bili u nekoj od selekcija FSS a ništa nisu napravili, a danas se prvi javljaju i kritikuju. Sada vidim vređaju sve i svakoga, znaju valjda oni zašto to čine. U Srbiji je znamo sve dozvoljeno, danas si gore, sutra već u blatu", zaključio je Petković.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC