• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbal pod puškama

Autor mondo.rs

Francuzi trenirali na Vembliju pod budnim okom specijalaca. "Tragedija nas ujedinila, sa ponosom ćemo nositi crveno-belo-plavi dres protiv Engleza", izjavio selektor "trikolora" Didije Dešan

Večeras na Vembliju Engleska i Francuska odigraće prijateljski duel. Francuzima će to biti prvi meč posle terorističkog napada u Parizu, u kojem je život izgubilo 129 ljudi.

U petak u Sen Deniju Francuzi su igrali prijateljski meč sa Nemačkom, tokom kojeg su izvršeni teroristički napadi. Jedna od eksplozivnih naprava bačena je baš na ulazu u stadion, igrači su čuli detonaciju, ali su o svemu obavešteni tek posle utakmice.

Didije Dešan rekao je da su uprkos eksploziji igrači ostali na terenu, skoncentrisani na fudbal.

"Nismo znali u tom trenutku šta se dešava. Čuli smo dve ili tri detonacije, pitali smo se šta je to, ali smo ostali fokusirani na događaje na terenu. Tek kasnije smo saznali za katastrofalne stvari koje su se dešavale u neposrednoj blizini stadiona i širom Pariza. Kada su Nemci rekli da žele da ostanu na stadionu, uprkos bezbednosnim procenama, razgovarali smo sa njima i solidarisali se. U trening centar vratili smo se u ranim jutranjim satima. Pokušali smo da jedemo i spavamo, ali je bilo veoma teško uraditi te obične stvari. Noć je brzo prošla", izjavio je Dešan u Londonu.

On je istakao da igračima neće biti lako da protiv Engleske budu stopostotno fokusirani na igru, ali da će sa ponosom to uraditi.

"Ovo je veoma težak i stresan period za sve i svako ponaosob se nosi sa tragedijom koja nas je zadesila. Dva naša igrača direktno su pogođena napadima u Parizu. Antoanu Grizmanu sestra je preživela napad u Bataklanu, a Lasan Dijara je, nažalost, izgubio rođaku za koju je bio veoma vezan. Razgovarao sam sa obojicom i sjajno je što su ostali uz tim. Naučili smo šta znači jedinstvo i solidarnost".

Uprkos prvoj informaciji nakon stravičnih događaja u Parizu da bi meč sa Engleskom mogao biti odložen, Francuzi su odlučili da igraju na Vembliju.

"Odlučili smo da igramo. Više nego ikada želimo da pokažemo da sport ne poznaje boje, različitosti, religije. U sportu su svi dobrodošli. To je način ujedinjavanja ljudi i mi ćemo sa ponosom večeras na terenu nositi dres francuske reprezentacije. Biće to posebno emotivan meč za nas, ali mi smo spremni da predstavljamo našu zemlju na najbolji način u teškom trenutku", rekao je Dešan i citirao fudbalera "trikolora" Lasana Dijaru, koji je u terorističkim napadima u Parizu izgubio sestru.

"Sportisti ne poznaju boju ili veru, tako je oduvek bilo i tako treba i da ostane".

Meč na Vembliju, zakazan za večeras od 21 čas, pratiće jake mere obezbeđenja, a rizorogzna kontrola obavljaće se na ulazima na stadion.

Duel će biti odigran pod budnim okom specijalaca, koji su obezbeđivali i trening Francuza u ponedeljak uveče na Vembliju.

Najavljeno je da će utakmici prisustvovati i princ Vilijam, iz solidarnosti prema francuskom narodu.

Engleski reprezentativci su na treningu uoči duela u Londonu minutom ćutanja pre početka odali poslednju poštu žrtvama velike tragedije u Parizu.

Englezi
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC