• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neprepoznatljivi "orlići" poraženi od Slovenije!

Autor mondo.rs

Mladi reprezentativci Srbije odigrali očajnu utakmicu protiv Slovenije, pa su po prvi put poraženi u kvalifikacijama (2:0) za Evropsko prvenstvo 2017. godine. Tomislav Sivić napravio veliki broj promena, što se nije pokazalo dobrim.

Slovenija - Srbija 2:0 (0:0)

Posle pobeda nad Litvanijom i Andorom, mladi reprezentativci Srbije odigrali jako loš meč protiv ozbiljnijeg rivala i zabeležili poraz od vršnjaka iz Slovenije.

Golovi Šporara i Hotiča u drugom poluvremenu bili su dovoljni da Slovenija zabeleži pobedu i prestigne reprezentaciju Srbije na tabeli grupe "2".

Uskoro opširnije...

SRBIJA: Čupić, Gajić, Babić, Jovanović, Antonov, Zdjelar (Ožegović od 75), Grujić, Plavšić (Pantović od 62), Milinković-Savić, Čavrić (Jović od 62) i Šaponjić.

SLOVENIJA: Sorčan, Stojanovič, Stankovič, Ejup, Šme, Štulac (Hotič od 66), Kapun, Bajrić, Črnigoj, Šporar, Zajc (Kastrevec od 78).

UŽIVO IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ MEČA, SRBIJA JE PORAŽENA OD SLOVENIJE!

90' - Daleko od gola naši igrači i čini se izvesnim da će ovde "orlići" zabeležiti poraz.

86' - Kao da su tek sada igrači shvatili da je ostalo malo vremena do kraja utakmice, pa je sada i Ožegović šutirao i PONOVO je izblokiran.

85' - Uzvraća Srbija preko Gajića, ali je šut ponovo izblokiran.

83' - SLOVENIJA VODI 2:0!

Črnigoj je poslao izuzetnu loptu sa leve strane, a anemični Babić je očajno reagovao i nije izbacio loptu, a Dino Hotič prihvata loptu i šutira iz prve i pogađa gol.

81' - Antonov je probao da šutira iz prekida iskosa sa leve strane, ali od naših igrača lopta odlazi u gol aut.

80' - Nervozni "orlići". Sada i Sergej dobija karton posle žestokog starta nad Stojanovičem.

79' - Sumnjiva situacija u šesnaestercu Slovenaca. Centrirao je ko zna koji put danas Antonov, a Ognjen Ožegović je pao posle blagog povlačenja Šmea, a dobija žuti karton zbog teatralnog pada, odnosno simuliranja.

77' - Srbija ima inicijativu, ali uporno pokušava kroz sredinu gde nema prolaza. Slovenci su napravili odličan blok.

74' - Luka Jović je izborio priliku posle skoka i šutirao u okvir gola, ali je sviran ofsajd. I treći napadač na terenu, Zdjelara menja Ognjen Ožegović

73' - Marko Grujić pokušava glavom posle kornera, ali je napravio faul nad Stankovičem. Čini se da je mladi fudbaler Crvene zvezde vrlo nervozan.

70' - Konačno malo kreativnosti. SMS je poslao pas u prostor za Grujića, a ovaj ne uspeva da uputi loptu u šesnaesterac, pošto je izblokiran. Posle kornera Antonov šutira pored gola.

66' - Prva izmena i kod Slovenaca, Hotič ulazi umesto Štulca i odmah ima šansu, ali je dosuđen ofsajd.

63' - Odmah šansa. Luka Jović je odlično ostavio loptu za Sergeja Milinkovića-Savića, a onda je ovaj šutirao pravo u Sorčana. Moralo je bolje.

62' - Odmah izmena, Luka Jović nema Čavrića, a Miloš Pantović je zamenio Srđana Plavšića.

61' - 1:0 ZA SLOVENIJU!

Šporar se sjajno snašao posle kornera na prvu stativu. Lopta je pogodila Šaponjića, a onda je Šporar iz prve šutirao i zatresao mrežu. Grujić nije uspeo da ga blokira. Korneru je prethodila loša intervencija Saše Zdjelara.

Slovenija - Srbija 1:0
Izvor: YouTube

59' - Konačno i da se publika čuje u Kopru. Črnigoj je petom izbacio SMS-a i Gajića, a onda loše šutirao.

57' - Brzo smo izveli korner sa leve strane, a onda je centrirao Plavšić, a Stankovič skida loptu sa glave Milinkoviću Saviću.

55' - Ejup šutira iz slobodnog udarca, a lopta bukvalno izlazi van stadiona.

53' - Stojanovič dobija žuti karton zbog prigovora, a Štulac nakon brutalnog starta nad Jovanovićem.

51' - Kakva šansa za Sloveniju!

Štulac je prvo šutirao u Čupića, koji je loptu odbio, a potom je Antonov amaterski izgubio loptu. Štulac je potom odigrao na desnu stranu, Šporar je uštopovao loptu i šutirao, ali je Čupić izvrsno intervenisao, ali tu konfuzija nije završena. Bar 8-9 naših igrača je bilo u šesnaestercu, ali su jedva izbacili loptu.

48' - Antonov nema podršku kada izađe napred, pa je posle izgubljene lopte umalo Šporar bio u novoj šansi, ali je Čupić opet izašao na vreme.

46' - Bez promena u sastavu kod obe ekipe.

Podsetimo, Evropsko prvenstvo za mlade fudbalere se igra u Poljskoj 2017. godine, a direktno prolaze samo prvoplasirane ekipe. Šansu kroz plejof imaće samo četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

45' - POLUVREME.

Golova nema, Srbija je imala daleko veći posed lopte, nekoliko pokušaja, dok je Slovenija čekala kontru i preko Šporara šutirala u čak četiri navrata. Naša sredina ne uspeva da poveže Šaponjića i Milinkovića-Savića sa golom, pa se u nastavku mogu očekivati neke promene. Da li je igrač Bajerna Miloš Pantović rešenje?


- Italija vodi protiv Litvanije 2:0, strelac je Marko Benasi.

44' - Srbija preti. Prvo je Čavrić izveo očajan korner, a onda sjajan, lopta je išla u okvir gola, a u nastavku akcije Vukašin Jovanović hvata "drop-kik", a lopta odlazi pored gola. Novi oštar start, sada Šme nad Šaponjićem. Nema kartona.

42' - Leo Ejup gazi Ivana Šaponjića na sredini terena, a lopta dolazi do Plavšića koji šutira, a lopta odlazi u korner. Zbog oštrog starta, kada se čuo i urlik Ivana Šaponjića, Ejup dobija žuti karton.

41' - Leo Štulac šutira posle duplog pasa sa Stojanovičem. Zadnji vezni do sada neubedljivi u Srbiji, ostavljaju štopere u situaciji 1 na 1, što im ne ide.

38' - Opasnost! Šporar igra neverovatno zaista, sada je bio sam na našoj polovini i uspeo je da sebi izbori priliku za šut pored Srđana Babića i Vukašina Jovanovića. Na drugoj strani Čavrić šutira iz okreta, ali dosta loše.

37' - Dosta komplikuju naši igrači pred golom, ništa ne ide iz prvog ili drugog dodira, nego se lopta kod jednog fudbalera zadržava duže, dok su ostali pomalo statični. Slovenci igraju mnogo jednostavnije.

33' - Start Šporara na Čavriću, slična pozicija onoj iz koje je Šaponjić šutirao glavom. Ovoga puta ništa.

*U drugom meču ove grupe Italija vodi protiv Litvanije, strelac Domeniko Berardi*

32' - Žuti karton za Marka Grujića... Štulac ga je vukao sa leđa, Grujić ga je udario rukom, a onda zbog prigovora dobio žuti karton.

30' - Ubedljiv posed za Srbiju od 70%, ali još nema gola.

28' - Najbolja šansa do sada!Šaponjić!

Centrirao je sa leve strane iz prekida Milan Gajić, Šaponjić je bio sam kao duh na sedam-osam metara od gola, ali je šutirao pravo u golmana Sorčana.

27' - Čvrsto igraju Slovenci u odbrani, naši veznjaci ne uspevaju da istrpe teše duele i uglavnom tako gube loptu, dok Slovenci sve vreme vrebaju kontru.

24' - Šansa za Čavrića! Grujić je imao višak na desnoj strani, zavrnuo loptu u šesnesterac, a onda Čavrić šutirao loše po zemlji, u nastavku Antonov je bio izblokiran.

23' - Na trenutak su reprezentativci Srbije prepustili inicijativu Slovencima, ovi se zaigrali i izgubili loptu, a onda je Šaponjić bio u kontri, međutim loše je kontrolisao loptu i lako je izgubio.

21' - Mnogo grešaka i jednih i drugih, sada je Kapun izgubio loptu, a Čavrić je na brzinu šutirao, međutim pogodio je samo Stankoviča. U nastavku napada Slovenci prete preko dubinske lopte, ali Čupić izlazi na vreme izbacuje loptu u aut.

18' - Sada je Srbija imala sreće. Šporar je ponovo primio loptu po levoj strani, ušao u sredinu pored Srđana Babića, a onda loptu "bocnuo" preko Čupića, ali lopta odlazi ukoso. Za sada Gajić nije na visini zadatka.

17' - Najbolja prilika do sada za Srbiju. Prošao je Antonov sjajno po levoj strani dva igrača, Stojanoviču je čak proturio loptu kroz noge, a onda odložio do Milinkovića - Savića koji je ponovo šutirao slabo po zemlji. Dovoljno da se golman baci po loptu.

14' - Ponovo izgubljena lopta i sada Antonov blokira Stojanoviča, kapitena Slovenaca i lopta odlazi u korner. Posle kornera "reklamirali" su Slovenci da je Milinković-Savić prilikom intervencije igrao rukom, ali je portugalski sudija samo odmahnuo rukom. Posle usporenog snimka, možda je utisak i da je Slovenija oštećena.

13' - Ponovo inicijativa Srbije, međutim dosta grešimo u dodavanjima u poslednjoj trećini terena, sada je Srđan Plavšić pogrešio.

10' - Imamo malo problema na sredini terena, Štulac je prvo oduzeo loptu, a onda izborio faul Marka Grujića koji je srećom izbegao žuti karton.

9' - Šporar ponovo! Odlični napadač Olimpije primio je loptu na strani, a onda ponovo krenuo ka sredini i lako je izborio prostor za šut pored Vukašina Jovanovića, na sreću, šut je išao preko gola.

8' - Odličan prvi napad Slovenaca. Zajc je ostavio povratnu loptu za najboljeg igrača "zmajčeka" Šporara, a on je krenuo nezaustavljivo ka golu, ali je slabo šutirao sa ivice šesnaesterca. Loptu je lako uhvatio Stefan Čupić, golman OFK Beograda.

6' - Novi pokušaj SMS-a. Probao je da centrira, ali je lopta otišla malo iza gola Sorčana, a pokušaj je malo podsetio i na gol koji je postigao protiv Italije u petak. Slovenci jedva da su dotakli loptu za sada.

4' - Prvi šut u okvir gola! Marko Grujić je izbacio dvojicu igrača na sredini terena, a onda poslao pas ka Sergeju Milinkoviću Saviću koji je povukao napred, a onda šutirao po zemlji, bez opasnosti za golmana Sorčana.

2' - Prvi pokušaj naše reprezentacije, stigla je lopta do Šaponjića koji je prošao jednog igrača, ali ne idrugog, a onda su posle blage konfuzije Slovenci ipak izbacili loptu daleko od šesnaesterca. Srbija za sada drži loptu u svom posedu.

- Utakmica je počela.

- Na početku minut ćutanja u znak poštovanja žrtvama terorističkog napada u Parizu.

- Kapiten reprezentacije Srbije na ovom meču biće Saša Zdjelar umesto Nemanje Maksimovića koji je bio kapiten na prethodnoj utakmici, a danas se nalazi na klupi.

- Igrači su na terenu, sledi intoniranje himni, a onda i početak meča.

- Zanimljivo je da je u najavi meča selektor Sivić naglasio da Slovenija igra u drugačijem sistemu u odnosu na to sa kakvim se reprezentacija do sada susretala i najavio da će oni igrati u formaciji 3-5-2, međutim izgleda da danas to neće biti slučaj pošto će igrati 4-4-2.

- Na klupi naše reprezentacije se nalaze rezervni golman Radunović, potom Miloš Veljković, Saša Lukić, Nemanja Maksimović, Miloš Pantović, Luka Jović i Ognjen Ožegović.

- Glavni sudija današnje utakmice je Portugalac Fabio Versimo.

- Tabela grupe: Srbija 10, Italija 10, Slovenija 9, Irska 9, Andora 3, Litvanija 3.

NAJAVA MEČA:

Generacija koja je obradovala Srbiju ovog leta na Novom Zelandu na novom je pohodu ka velikom takmičenju.

Dok seniorska reprezentacija razočarava na svakom planu, mlada reprezentacija Srbije izuzetno dobro igra u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a posle četiri kola nalazi se na vrhu tabele grupe "2".

Nakon tri ubedljive pobede, Andora i dva puta protiv Litvanije, "orlići" su odigrali nerešeno protiv, takođe do tada maksimalne, Italije. Odlična partija u kojoj je tim Tomislava Sivića za protivnika imao najtalentovaniju generaciju Italijana u poslednjih nekoliko godina pokazala je da ovaj tim zaslužuje podršku i da ima šanse u ovim kvalifikacijama.

Možda i najvažniju utakmicu do sada igraju u Kopru, protiv Slovenije, koja je do sada odigrala meč više, ali i izgubila samo dva puta i to protiv neprikosnovene Italije.

Mladi reprezentativci su i u ovom meču uskraćeni za golmana Predraga Rajkovića, dok je selektor Tomislav Sivić rekao i da je fudbaler Bajerna iz Minhena Miloš Pantović sanirao povredu i da će na njega računati u utakmici protiv Slovenije.

Najbolji strelci u dosadašnjem toku kvalifikacija su Sergej Milinković - Savić i Ognjen Ožegović sa tri postignuta gola.

Selektor Sivić napravio je čak četiri izmene u odnosu na sastav koji je igrao protiv Italije, pa tako nema golmana Radunovića, štopera Veljkovića, kapitena Maksimovića i napadača Ožegovića. Kada je u pitanju Slovenije u prvoj postavi nema najpoznatijeg igrača Luke Zahoviča.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC