• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Privatna" reprezentacija Hrvatske pobedila Rusiju

Autor mondo.rs

Na poluvremenu 1:0, na kraju – ubedljiv poraz Rusije od Hrvatske na rasprodatom "Olimp 2" stadionu.

Vođstvo Rusije na poluvremenu, ubedljiva pobeda Hrvatske na kraju.

Na rasprodatom "Olimp 2" stadionu u Rostovu: znatno oslabljena Rusija – prilično oslabljena Hrvatska 1:3 (1:0).

Naslednik Fabija Kapela, Leonid Viktorovič Slutski, nakon što je odveo uzdrmanu "zbornaju" na EURO 2016, pružio je priliku igračima koji nisu bili u prvom planu tokom kvalifikacija, a ni novi selektor "kockastih" Ante Čačić, koji je na pola kvalifikacija uzeo tim od Nika Kovača, nije imao najjače igrače na raspolaganju, međutim...

Nakon boljeg otvaranja meča, Hrvati su prvi primili gol. Umesto da postignu pogodak, posle karambola ispred Jurija Lodigin, naše komšije stradale su u kontri, koju su sjajno završili asistent Aleksej Jonov i strelac Fedor Smolov – 1:0 u 15. minutu.

Do poluvremena, u 4-4-2 postavljena reprezentacija Hrvatske imala je dve velike šanse za gol, ali je Mario Mandžukić bio neprecizan, a tandem Ivan Perišić-Milan Badelj prespor da kazni veliki kiks Lodogina.

RUSIJA: Lodigin – Šiškin, Semenov, Vasin, Kombarov – Širokov, Glušakov, Jusupov – Jonov, Čerišev, Smolov. HRVATSKA: Kalinić – Srna, Lesković, Vida, Pivarić – Brozović, Badelj, Močinić, Perišić – Kalinić, Mandžukić.

Slutski, u odnosu na ekipu koja je nedavno porazila Portugaliju (1:0) u prvoj proveri po završetku zvaničnog dela kvalifikacija, nije mogao da računa na desetoricu igrača i to se osetilo.

Hrvatska je u nastavku imala daleko više od igre, izjednačila u 57. minutu preko Nikole Kalinića, a samo tri minuta kasnije još jedan fudbaler iz Serije A, Marcelo Brozović doveo je svoj tim u vođstvo od 1:2.

Nakon što je Slutski napravio veliki broj izmena i uveo Rebrova, Ignjatjeva, Novoseltseva, Dzjubu i Mamajeva, usledio je i treći pogodak Hrvatske, a delo je Mandžukića u 82. minutu, kada je Čačić odmorio najbolje igrače i dao šansu Miloviću, Kramariću i Vargiću.

Golovi iz Rostova.
Izvor: YouTube



Uprkos tome što su se Hrvati čak peti put plasirali na EURO od osamostaljenja, u toj zemlji vlada uverenje da je predsednik Saveza, Davor Šuker, u saradnji sa čuvenim rukovodiocem Dinama, Zdravkom Mamićem, privatizovao reprezentaciju i napravio od nje pravu "prćiju".

U trenutku kada reprezentacija Srbije, ne da ne igra četvrto uzastopno Evropsko prvenstvo, već dobija šamare gde god se pojavi, prenećemo vam kakav tretman imaju "kockasti" u delu hrvatske javnosti, koji javno poziva navijače da bojkotuju "privatnu reprezentaciju".


Citati su preuzeti sa portala Index.hr.

"To je prva provjera Mamićevog pomoćnika Čačića za Europsko prvenstvo, a HNS na svojim stranicama uopće nije ponudio mogućnost kupovine ulaznica za ovu utakmicu. Mamićevu i Šukerovu reprezentaciju u Rusiji prati samo jedan novinar iz Hrvatske, a utakmica će se u Hrvatskoj moći gledati jedino ako platite budući da je Šuker HTV-ovu ponudu od 20 tisuća eura ocijenio uvredljivom".

"Ipak, hrvatska reprezentacija osjeća se sigurno u Rostovu gdje joj društvo pravi Stipe Pletikosa, koji se prošle godine oprostio od reprezentacije. Službeni oproštaj od dresa reprezentacije neće imati u Rostovu, u kojem je branio za istoimeni klub, jer Čačić tvrdi da nije bilo dovoljno vremena za organizaciju oproštajne utakmice".

REZULTATI:

Makedonija – Liban 0:1 (0:0)
/Oumari 47/

Rusija – Hrvatska 1:3 (1:0)
/Smolov 15 – Kalinić 57, Brozović 60, Mandžukić 82/

***


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC