• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati svi učesnici EURO2016!

Autor mondo.rs

Posle večerašnjih utakmica saznali smo i imena poslednje dve reprezentacije koje su se plasirale na Evropsko prvenstvo 2016. godine. To su Švedska i Ukrajina.

Do danas smo znali da su učesnici Evropskog prvenstva 2016. godine:

Francuska, Češka, Island, Turska, Belgija, Vels, Španija, Slovačka, Nemačka, Poljska, Engleska, Švajcarska, Severna Irska, Rumunija, Austrija, Rusija, Italija, Hrvatska, Portugal, Albanija, Republika Irska, Mađarska i...

...pobednici večerašnjih mečeva: Švedska i Ukrajina!

Dve reprezentacije, koje nose žuto-plave dresove, večeras su odigrale nerešeno i zbog boljeg rezultata iz prve utakmice plasirali se na Evropsko prvenstvo.

Ukrajina je u Ljubljani odolela Slovencima i igrala 1:1, dok je Švedska sa Danskom u Kopenhagenu igrala 2:2, a prošla je zahvaljujući pobedi u prvom meču.

Pošto su poznati svi učesnici Evropskog prvenstva, sada je na redu razvrstavanje tih reprezentacija po grupama, a poznati su i šeširi za izvlačenje grupa koje je zakazano za 12. decembar.

I Slovenija i Danska su zbog utakmice od prošle nedelje bili autsajderi u današnjoj utakmici, a još jednom se pokazalo koliko je važno kada "prvu utakmicu igraš kod kuće". To su sjajno znali da iskoriste Ukrajinci i Šveđani, koji važe za timove koji ne vole da "diktiraju igru", pa su se na početku meča povukli i čekali priliku...

I dočekali je!

Slovenija je prva povela posle velikog kiksa Pjatova, ali od tada su Ukrajinci preuzeli konce u svoje ruke i nijednog trenutka nisu delovali kao tim koji će izgubiti. "Zmajčeki" su imali lepu podršku sa tribina, sve do finiša meča kada su navijači ubacili baklje, a Mišo Brečko i saigrači izgubili strpljenje.

U finišu meča je kontru TRI na NULA golom krunisao Jarmolenko kada mu je nesebično dodao Kravec, a Handanovič nije mogao još jednom da spreči gol u svojoj mreži.

Kada je u pitanju meč Švedske i Danske, može se reći da su Danci, učesnici grupe u kojoj je bila i Srbija, imali svoje šanse, ali ih nisu iskoristili u pravom trenutku.

Šveđani su vodili 2:0, a pred kraj, kada je Dancima za osam minuta bilo potrebno čak pet golova, opustili su se i dozvolili Dancima da izjednače.

Najlepši trenutak meča viđen je u 76. minutu kada je Ibrahimović postigao nestvaran gol iz slobodnjaka. Kakvo bi to prvenstvo bilo bez njega?

MEČ UŽIVO:

- 1:1! Ukrajina izjednačuje posle velike kontre i idu na EURO2016! Strelac je Jarmolenko!

- Gotov je meč u Kopenhagenu, a u Ljubljani su Slovenci nervozni i sada Mišo Brečko za neverovatno bezobrazan start dobija crveni karton.

- Danci su se definitivno kasno probudili. Izjedančili su na 2:2 preko Vestergarda, ali su još uvek daleko od plasmana.

- Opsada Slovenaca pred golom Ukrajine. Nekoliko vezanih kornera, dobro se brane Ukrajinci.

- Navijači Slovenije nisu zadovoljni, pa su ubacili i baklje u teren.


...koliko je to glup potez bio?


- Danska smanjuje na 2:1, strelac je Jusuf Poulsen!

Ostalo je još samo 8 minuta do kraja utakmice, što je, čini se, premalo vremena da Danci postignu još četiri gola, koliko im je potrebno za odlazak dalje.

- ZLAAAAAAAAAAATAN!

Rekao je Ibrahimović nedavno "Kakvo bi to prvenstvo bilo bez mene", ali to se nećemo zapitati. Švedska gotovo sigurno ide na EURO, a zaslužan je samo Ibrahimović. Postigao je prelep pogodak iz slobodnog udarca!

- Samo 20 minuta do kraja. Danska se čini bliža golu od Slovenije, pošto su Ukrajinci trenutno opasniji...

- Bivši fudbaler Crvene zvezde Nejc Pečnik izlazi iz igre, a ulazi Josip Iličić, koji odlično igra za Fiorentinu ove sezone. Na drugoj utakmici Bentner izlazi iz igre, a ulazi Rasmusen.

- Garmaš ulazi umesto Sidorčuka, Srećko Katanec za sada ne menja. Čak se i publika malo smirila, nije više "vatreno" kao u dosadašnjem delu igre.

- Ponavlja li se istorija?


- Da, definitivno Danci igraju ofanzivnije. Prvo je umalo jedan defanzivac Švedske postigao auto-gol, a potom Hejbjerg preti. Da li će grupa u kojoj se takmičila i Srbija imati dva ili tri predstavnika na Evropskom prvenstvu?

- Počelo je drugo poluvreme. Dilejnija, koji je odigrao dobro poluvreme, menja Mikael Kron-Deli, što znači da možemo očekivati malo ofanzivniju Dansku. Na Slovenija - Ukrajina nema promena, a čak pet igrača ima žuti karton.

- Poluvreme, Slovenci vode 1:0, ali imaju još gol manjka iz prve utakmice, dok Švedska i Danska igraju 1:1, što je rezultat koji dalje vodi Šveđane.

- A kakva je kod nas atmosfera?


- Ibrahimović je tek šesti Evropljanin koji je u dresu svoje reprezentacije postigao 60 i više golova. Pre njega su to uradili samo Puškaš i Kočiš (Mađarska), Klose i Gerd Miler (Nemačka) i Robi Kin (Irska).

- Ukrajina i Slovenija su do sada samo po jednom bili učesnici Evropskog prvenstva. Slovenci 2000. godine, a Ukrajinci tek 2012. godine, kada su bili suorganizatori.

- U Kopenhagenu seva. Ibrahimović je imao "1 na 1", a minut posle toga Eriksen preti na drugoj strani.

- Džaba su pretili Danci, Švedska vodi u Kopenhagenu!

Zlatan Ibrahimović naravno. Kakva uigrana akcija...

- Krenulo ga!

- SLOVENIJA VODI!


1-0 Boštjan Cesar Goal UEFA Euro Champ...by diyan-delev

Boštjan Cezar, fudbaler Kijeva, se snašao posle loše intervencije Pjatova. Prvo je loše intervenisao veteran, a onda je šutirao Novakovič, međutim lopta se odbija do Cezara i sada se sve menja.

- Zanimljivo je, vidi se na usporenom snimku, da Kim Šalstrom nije ovako reagovao, i pogodio sopstvenu prečku, Danska bi vodila 1:0. Neverovatno!

- Danska preti. Dilejni je imao veliku šansu. Pre toga je Šalstrom pogodio sopstvenu prečku. Biće ovo odličan duel.

- Na utakmici Slovenija - Ukrajina dosta prekršaja i već dva žuta kartona zbog nesportske igre.

DANSKA: Šmajhel, Durmisi, Ager, Kjer, Jakobsen, Dileni, Hejbjerg, Jorgensen, Eriksen, Poulsen, bentner.

ŠVEDSKA: Isakson, Lustig, Johanson, Grankvist, Bengtson, Forsberg, Šalstrom, Levicki, Larson, Ibrahimović i Berg

SLOVENIJA: Handanovič, Jokić, Cezar, Ilič, Brecko, Kampl, Krhin, Pečnik, Birsa, Novakovič i Bezjak

UKRAJINA: Pjatov, Fedeckij, Hačeridi, Rakicki, Ševčuk, Stepanenko, Ribalka, Konopljanka, Sidorčuk, Jarmolenko, Seleznjov.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC