• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Biševac: Nismo ni zaslužili EURO

Autor mondo.rs

Štoper Liona pričao o reprezentaciji Srbije, novoj realnosti Francuske, povratku na teren posle teške povrede...

 Milan Biševac o Srbiji, EURO 2016 Izvor: MN PRESS

Milan Biševac sa nacionalnim timom je bio U-21 vicešampion Evrope, učesnik Olimpijskih igara, ali nije imao sreću da ode na neko veliko takmičenje u seniorskoj konkurenciji.

Ilija Petković nije ga vodio na Mundijal u Nemačkoj 2006, nije imao mesta ni u ekipi Radomira Antića za Južnu Afriku 2010, a nakon toga je bio manje-više standardan na širem spisku, ali je usledila serija neuspeha "orlova", koja traje i posle nedavno završenih kvalifikacija za EURO 2016 u Francuskoj.

"Žao mi je što nas opet neće biti na velikom takmičenju. Žao mi je pre svega zbog navijača i mojih kolega. Ali, kako smo igrali, nismo ni zaslužili. Ostalo ne bih da komentarišem. Nisam tu, teško mi pada kada gubimo, teško mi padaju sve te priče i neke stvari ostave gorak ukus. Neka to ostane iza nas...", poručio je Biševac (32) u intervjuu dostavljenom preko PR agencije "Line".

Ove godine nije ga bilo u reprezentaciji zbog oštećenja ligamenata kolena, početkom februara.

Vratio se na teren prilično brzo za takvu povredu, u avgustu, pa imao dve pauze od po nekoliko nedelja.

"Na mestu operacije pojavilo se malo krvarenje, uobičajeno i bezopasno, ali nije bilo razloga da rizikujem. Posle duge pauze sam odmah počeo da igram po 90 minuta, prosto je naišao period kada moram da povedem računa o sebi. Bila mi je potrebna pauza da se potpuno oporavim. Sada sam spreman i zdrav, normalno treniram i mogu da igram".

ZVEZDA NIJE ZVALA

Biševcu ovog leta ističe ugovor sa Lionom, Crvenoj zvezdi su potrebni kvalitetni štoperi u pohodu na Evropu...

Da li je moguć povratak posle gotovo 10 godina?

"Zvezda je klub koji najviše volim, ali ne volim da pričam o tome, jer me svi znaju i nema razloga da se eksponiram na taj način. Za sada me niko nije zvao, ali mi je Lion pre dva i po meseca ponudio da produžim ugovor. Još nisam ništa odlučio. Za sada gledam da ovde odigram do kraja kako treba i da ostavim otvorena vrata za neke naše mlađe igrače".

U Francuskoj je poslednjih dana krajnje "zategnuta" atmosfera zbog terorističkih napada u Parizu i pogibije velikog broja ljudi.

Biševac kaže da se i u Lionu oseća tenzija, da je povećano prisustvo policije, ali da se narod trudi da živi normalno. Odlaganja prvenstvenih utakmica neće biti.

"Pričalo se o odlaganju dva kola, ali odluka je da se igra po planu. Mi već u petak gostujemo Nici. Čini mi se da za četiri godine u Lionu nisam video policiju u uniformama na stadionu, ali verujem da će je sada biti".

Ostaje dilema kako će reagovati navijači, da li će poseta stadionima biti manja nego pre dvonedeljne pauze zbog završetka kvalifikacija za EP.

"Odlučeno je da gostujući navijači ne putuju na utakmice, a moguće je da će biti manje i lokalne publike. Bio sam sinoć u jednom poznatom restoranu u Lionu, koji je uvek pun tokom dana. Ako sam video desetoro ljudi... I to je mnogo! Strah je, ipak, učinio svoje, ljudi vode računa".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC