• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sivić o nezadovoljnima: Mesto im je na klupi!

Autor mondo.rs

Selektor "orlića" smatra da za Nemanju Maskimovića i Miloša Veljkovića nema mesta u startnoj postavi nacionalnog tima i buni se jer je na udaru kritika.

 Tomislav Sivic Nemanja Maksimovic i Milos Veljkovic su za klupu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Šteta, ali srpski fudbal izgleda baš ne može bez problema i skandala.

Taman kada smo pomislili da će osvajanjem zlatne medalje na Svetskom prvenstvu za omladince, konačno, nešto da krene uzlaznom putanjom, ponovo smo demantovani.

Od skandaloznog ponašanja reprezentativaca A tima, preko problema u mladoj reprezentaciji, pa ko zna dokle dalje...

Trenutno su, paralelno sa "starletama" iz seniorske selekcije, u centru pažnje igrači tima do 21 godine. Oni, međutim, ne zbog svog nezalaganja, već zbog sukoba sa selektorom Tomislavom Sivićem.

Naime, Nemanja Maksimović i Miloš Veljković, dvojica veoma bitnih igrača u letošnjem osvajanju zlata na Novom Zelandu, odlučili su da se ne odazivaju pozivu u nacionalni tim dokle god selektor bude bio Tomislav Sivić.

O tome smo već pisali, a evo šta kaže selektor, koji je za Večernje novosti demantovao da postoji svađa:

"Jednostavno, meč u Sloveniji su presedeli na klupi, a na njoj su bili zbog ekstremno slabe forme u kojoj se trenutno nalaze", obrazložio je Sivić.

Ova izjava može da se uzme kao razumna u Veljkovićevom slučaju, koji igra samo za mladi tim Totenhema, mada daleko da je u "ekstremno slaboj formi", ali nikako kada se govori o Maksimoviću, koji je sa 20 godina standardan u prvoj postavi Astane, učesnika Lige šampiona i od nedavno prvaka Kazahstana.

Sivić se, dalje, brani da se od prvog dana u ulozi selektora "orlića" nalazi na meti kritika.

"Jasno je kao dan da sam ja od prvog dana, kada sam postavljen za selektora mlade reprezentacije, na udaru najprizemnije kritike. Jasno mi je da je dosta stvari ovde organizovano i upereno lično protiv mene i proizilaze iz nečijih najnižih pobuda. Više je nego očigledna zla namera u celoj ovoj priči. Još jednom vam ponavljam, Maksimović i Veljković su u Sloveniji bili tamo gde im je trenutno i mesto. Na klupi za rezerve, jer nisu u zadovoljavajućoj formi. I to je jedina istina", rekao je Sivić za "Novosti".

Selektor, očigledno, smatra da bezidejna igra i poraz 0:2 u Sloveniji nisu za kritiku. Posebno posle izjava "Pa, gubi i Đoković" i "igrači su umorni".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC