• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsenal prokockao prvo mesto, Čelsi pobedio!

Autor mondo.rs

Baksuzno 13. kolo za Arsenal koji je prvo mesto, bar na nekoliko sati, prepustio Lesteru, dok je Murinjov Čelsi pobedio posle tri uzastopna poraza.

Ovakva slika viđena je pred početak svih utakmica Premijer lige. Bez obzira na broj francuskih igrača u ekipama. Solidarnost svih, pre svega...

Igrači jedni uz druge na centru, navijači na nogama,  a sa razglasa se čuje "Marseljeza".

U ne tako lepom ambijentu za početak, ipak je "prštalo" od duela i golova. Uželeli smo se Premijer lige tokom reprezentativne pauze, a izgleda da su i igrači, pa su "pune mreže" u 13. kolu ovog takmičenja.

A ima i iznenađenja...

Arsenal je u gostima izgubio od VBA 2:1 i tako propustio šansu da ode na prvo mesto, a umesto njega će, bar nekoliko sati, biti Lester Siti koji je rutinski savladao Njukasl. Iznenađenje, s obzirom na način na koji igraju ove sezone, priredio je i Čelsi koji je savladao Norič (1:0), a Everton je razbio Aston Vilu (4:0).

Povele su "tobdžije" protiv VBA pogotkom Olivijea Žirua, uz novu asistenciju Ozila, ali je povreda Fransisa Kokelana sve promenila.

U finišu poluvremena Vest Bromvič je uspeo u potpunosti da preokrene rezultat u svoju korist, pa je Arsenal u drugo poluvreme ušao sa minusom.  Golove za VBA postigli su Džejms Morison i autogol Mikel Arteta, koji je upravo ušao u igru umesto Fransisa Kokenalana.

Srbi u Premijer ligi

Nemanja Matić i Branislav Ivanović su počeli meč za Čelsi, i pružili najbolju partiju ove sezone, a Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić su bili loši u porazima svojih timova.

Pretio je Arsenal u nastavku, pa je Ozil pogodio stativu, ali je najbolju šansu propustio Santi Kazorla koji je u 83. minutu katastrofalno izveo penal i prebacio gol Boaza Majhila.

Pravu borbu vodili su Čelsi i Norič na Stamford Bridžu, a i pored toga što je bilo mnoštvo šansi - viđen je samo jedan gol.

Dijego Kosta je ponovo vodio borbu sa sopstvenim demonima i protivničkim štoperima, a možda je Čelsi gola koštala i njegova teatralnost kada je odlučio da je pametnije da padne, nego da šutira u okvir gola.

Ali je u nastavku pogodio...

"Na prepad" su Čelsijevi igrači izveli prekid, a Dijego Kosta se odlično snašao i pogodio. U nastavku je i Nemanja Matić pretio, ali je Džon Rudi bio izuzetan. I ne samo da je Čelsi pobedio, nego je i dobio igrača.

Brazilac Kenedi je zaigrao na poziciji levog beka i oduševio, iako je po vokaciji ofanzivac.

Za Čelsi su od početka zaigrali i Branislav Ivanović i Nemanja Matić, a navijači Čelsija su, uz praksu na svim mečevima Premijer lige koja počinje uz "Marseljezu", istakli i veliku zastavu Francuske na tribini na kojoj uglavnom vidimo onu "Pride of London".


Everton je prosto razbio Aston Vilu, kojoj ni promena trenera ne znači mnogo, pa su se po dva puta upisali Lukaku i Ros Barkli. Dobar meč igra se i u Velsu gde je Bornmut vodio 2:0, ali se Svonsi vratio pogocima Šelvija i Ajua, pa se na poluvreme otišlo sa 2:2.

Lep jubilej slavio je i Džejmi Vardi pošto je novim golom protiv Njukasla produžio seriju od 10 uzastopnih utakmica u kojima je dao gol... I ne samo to!

Pošto je Lester na kraju slavio 3:0, golove postigli i ostali napadači Uljoa i Okazaki, Lester će bar do završetka meča Mančester sitija i Liverpula biti prvi na tabeli.

REZULTATI 13. KOLO:

Čelsi – Norič 1:0 (0:0)
/Kosta 64/

Everton – Aston Vila 4:0 (3:0)
/Barkli 17, 42, Lukaku 28, 59/

Njukasl – Lester 0:3 (0:1)
/Vardi 45+1, Uljoa 62, Okazaki 83/

Sautempton – Stouk 0:1 (0:1)
/Krkić 10/

Svonsi – Bornmut 2:2 (2:2)
/Aju 28, Šelvi 38 - King 10, Gosling 26/

VBA – Arsenal 2:1 (2:1)
/Morison 35, Arteta 41 - Žiru 28/

18.30 Mančester siti – Liverpul

Votford – Mančester junajted 1:2 (0:1)
/Dini 87 – Depaj 11, Dini 90/

nedelja

17.00 Totenhem – Vest Hem

ponedeljak

21.00 Kristal Palas - Sanderlend

TABELA: Lester 28, Mančester junajted 27, Mančester siti (-1) 26, Arsenal 26, Totenhem (-1) 21, Vest Hem (-1) 21, Everton 20, Sautempton 20, Kristal Palas (-1) 19, Stouk 19, Liverpul (-1) 17, VBA 17, Votford 16, Svonsi 16, Svonsi 14, Čelsi 14, Norič 12, Njukasl 10, Bornmut 9, Sanderlend 9, Sandeerlend (-1) 6, Aston Vila 5.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC