• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klopova mašina razbila Siti!

Autor mondo.rs

Liverpul slavio i u drugom velikom derbiju od dolaska Jirgena Klopa. Mančester siti uništen u svakom pogledu. Lester prvi na tabeli!

Demoliranje!

Fudbaleri Jirgena Klopa u svakom smislu su nadigrali Mančester siti i slavili rezultatom 4:1, a za to mogu samo da zahvale Džou Hartu, jer da nije "skidao zicere" - bilo bi mnogo neprijatnije na semaforu.

Prvo poluvreme kao lekcija, drugo kao doktorski rad - tako je Klopov Liverpul odigrao protiv Mančester sitija.

Mudro su se povlačili na kratke periode, a onda pokušavali da nateraju igrače "građana" na greške, a Mangala i Demikelis su delovali toliko amaterski u ovom derbiju da je preciznije reći da se radilo o "grupi građana".

Koutinjo je po levoj strani izluđivao Sanju, "opljačkao" ga, savršeno proigrao Firmina koji je prilikom centaršuta pogodio Mangalu i doveo navijače do velike radosti. Mislili su se verovatno u tom trenutku da bi bilo sjajno kada bi sačuvali tih 1:0...

Ali onda kreće mašinerija.

Nova greška odbrane i sada Firmino asistira za Koutinja u 23. minutu. Najlepši gol za Liverpul je ipak postigao Firmino. Posle pete Džana u "šumi nogu" lopta je stigla do Koutinja koji je samo plasirao u mrežu.

Radovali su se igrači Liverpula, a šta je u tom trenutku mislio Rahim Sterling koji je prethodnog leta došao za 50 miliona u Siti, samo on zna. A navijači su mišljenje o njemu iskazali uz zvižduke.

Uspeli su do poluvremena da smanje igrači Sitija prelepim golom Serhija Aguera, ali ispostaviće se da je to gotovo sve što smo videli od građana. U nastavku smo gledali parade Džoa Harta, koji ako u prvom poluvremenu nije ništa odbranio, onda u nastavku jeste bar četiri čista gola, ali volej Martina Škrtela za 4:1 nije uspeo da zaustavi u 81. minutu.

Ovom pobedom Liverpul se popeo na deveto mesto na tabeli, ali ne samo to - omogućio je ekipi Lestera da od ovog kola bude lider.

NAJAVA MEČA:

Istorija duela Mančester sitija i Liverpula nije ni blizu zanimljiva kao ona koju "redsi" imaju sa drugim timom iz Mančestera, ali su u poslednjih nekoliko godina, sa rastom snage "građana", dueli ovih timova uvek nešto posebno.

Kako zbog snaga timova, a tako i zbog rivalstva gradova, ovo je jedan od najzanimljivijih derbija u Premijer ligi!

Iako "redsi" nemaju pobedu u poslednjih šest gostovanja u Mančesteru, imaju razloga za optimizam, a on uglavnom leži u jednom čoveku. Jirgen Klop je čovek od kojeg "skauzersi" očekuju da ih obraduje, posebno što je sa druge strane tim koji je uspeo da otme "zlatnog dečaka" Rahima Sterlinga.

Mančester siti - Liverpul 1:4!

Upravo će on biti pod najvećom lupom u današnjem duelu, pošto je za ogroman novac ovog leta (50 miliona funti) zamenio crveni dres - plavim, što mu navijači Liverpula nikada neće oprostiti i zbog toga treba očekivati i zvižduke, čak iako se igra na Etihadu.

MANČESTER SITI: Hart, Kolarov, Mangala, Demikelis, Sanja, Fernando, Ture (Fernandinjo od 46), Sterling, De Brujne, Navas (Delf od 46), Aguero (Iheanačo od 65).

LIVERPUL: Minjole, Moreno, Lovren, Škrtel, Klajn, Lukaš, Džan, Lalana (Ture od 89), Koutinjo (Ajb od 68), Milner, Firmino (Benteke od 76).

Ono što raduje navijače Liverpula je i to što njihov tim meč počinje u istom sastavu koji je pobedio Čelsi (3:1), dok sa druge strane navijači Sitija ponovo u timu imaju Serhija Aguera, vratio se i Gael Kliši, dok su David Silva i Vilfrid Boni povređeni.

IZ MINUTA U MINUT:

90+2' - Etihad je napustilo više od polovine gledalaca...

89' - Lep napad Sitija, Ihenačo je prvo mogao da doda Sterlingu, ali je sačekao Fernandinja koji je šutirao pored gola. Klop uvodi Koloa Turea.

85' - Kakva sada šansa za Siti... Prelepo je šutirao Delf, ali je na odbijenu loptu natrčao De Brujne i poslao za Sterlinga, ali su i ovo izblokirali igrači Liverpula

81' - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! 4:1 ZA LIVERPUL!

Posle odbrane Harta dosuđen je korner, a Benteke je bio najviši u skoku, a lopta je odlično odskočila Martinu Škrtelu koji je "uhvatio volej" i maestralno savladao Harta. Sada nije mogao ništa. Ovo je, verovali ili ne, četvrti gol Martina Škrtela koji postiže protiv Sitija..

.

80' - Hart spašava! Džordan Ajb je lepo vukao po desnoj strani i poslao loptu za slobodnog Bentekea, a ovaj je otišao isuviše ukoso i šutirao pravo u Harta.

79' - Minjole izlazi na vreme i zaustavlja Rahima Sterlinga koji je jurišao u šansu... Da li će sigurno Klop želeti da ga se odrekne, kako je tvrdio na početku?

77' - Iheanačo je šutirao sa leve strane iskosa, dosta loše.

76' - Odlični Firmino napušta igru, a menja ga Kristijan Benteke.

74' - Lovren umalo da postigne autogol... Poslao je po zemlji loptu De Brujne, a Lovren se "pružio" i nogom izbacio loptu malo pored gola. Osetio je i bol posle toga...

71' - Hart i Firmino nastavljaju duel. Posle kornera je iščeprkao loptu od Demikelisa Firmino, ali je potom slabo šutirao, pa je Hart refleksno odbranio kolenom.

68' - Lovren je samog sebe napucao u ruku, ali nema penala. Koutinjo je povređen, loša stvar za Liverpul. Ajb ga menja, uz veliki zagrljaj Klopa.

66' - Opasna prilika posle kornera... Visi gol u vazduhu.

65' - Kaaaaaaaakva odbrana Minjolea! Očajno je vratio loptu Milner, a Aguero je dobio loptu na tacni da šutira, međutim belgijski golman je napravio senzacionalnu paradu. Nestvarna odbrana. Iheanačo će u igru...

63' - Poništen gol! Poslao je Džan dobru loptu za Firmina koji je krenuo sam ka golu, a onda uposlio Koutinja koji je obišao Harta i postigao gol...ali uzalud. Sudija je pokazao ofsajd. Opravdano.

60' - Kako je sada Lalana pustio loptu za Firmina, ali Hart skida čist zicer. I Klop je poleteo sa klupe misleći da bi ovo mogao da bude i definitivni kraj. Lovren potom pokušava glavom, ali Hart ponovo brani.

59' - Ponovo igrači Sitija "reklamiraju" penal, a Liverpul se u ovim trenucima malo povukao, a onda napravio novu kontru. Koutinjo je izvrteo Mangalu, ali je Milner pogrešio u dodavanju za Klajna.

56' - Prilike na drugoj strani... Sada je Džan odlično prošao, a Firmino je izblokiran. Panika u Sitiju čim se igrači Liverpula približe golu.

54' - Šansa! Probio je De Brujne po levoj strani i poslao visoku loptu, a Milner je izbacio ispred Aguera. U nastavku korner, a Fabijan Delf loše šutira pored gola...

51' - I prvi faul koji je napravio Mančester siti, verovali ili ne. Aguero je oštro startovao, a sudija je prvo pokazao prednost, a onda i prekinuo igru. Milner je potom centrirao, ali bez veće opasnosti.

49' - Firmino uništava Mangalu, ali je Demikelis zaustavio ozbiljniji napad.

47' - Žuti karton odmah na početku. Emre Džan je fauirao Sterlinga i dobio karton.

46' - Dve promene. Jaja Ture i Hesus Navas su, ako je suditi po reakciji Pelegrinija, bili najslabiji igrači Sitija, pa su ih zamenili Fabijan Delf i Fernandinjo.

POLUVREME, NA PAUZU LIVERPUL ODLAZI SA VELIKOM PREDNOŠĆU OD 3:1.

44' - GOOOOOOOOOL! SITI SMANJUJE NA 1:3!

Imitirali su igrači Liverpula odbranu Sitija iz ovog meča, pa su na njihov način izgubili loptu, a Kolarov je odmah dodao do Aguera koji je kao iz praćke šutnuo sa ivice šesnaesterca, a Minjole je mogao samo da aplaudira. Ovo niko ne bi odbranio.

42' - Mirniji period utakmice. Napadi Sitija su izuzetno spori...

38' - Prvi ozbiljniji duel i žuti karton za Lukaša Leivu koji je sprečio kontru Kuna Aguera. Zasluženo.

36' - Firmino opet! Pored gola! Ludnica!

35' - Umalo i četvrti! Konačno je i Hart uspeo da odbrani nešto, ali sve je to zbog očajnih partija Fernanda i čitave odbrane... Englez je sada skinuo čist zicer Robertu Firminu. A kontre se samo ređaju.

32' - GOOOOOOOOOOL! 3:0 ZA LIVERPUL!

I opet kontra... Prelepa akcija je prvo počela šutem Koutinja, a onda je u nastavku Džan izlazio iz šesnaesterca i petom ostavio loptu za Koutinja, a ovaj sačekao da padne Džo Hart i omogućio Robertu Firminu da postigne prelak gol. Ali iz prelepe akcije! Kako igra Liverpul! Šta se dešava sa Sitijem???

31' - Opasna situacija pred golom Liverpula, tražio je čitav stadion penal zbog igranja rukom Martina Škrtela, ali ni sada ništa.

30' - Zanimljivo je da je i u drugom velikom derbiju dana isti rezultat. Barselona vodi protiv Real Madrida u gostima 2:0.

26' - Sada nova pretnja posle kornera, kao da su osetili da je Siti izuzetno ranjiv u ovim trenucima, pa da postignu i treći...

23' - KOUTINJOOOOOOOOOOO! LIVERPUL VODI 2:0!

Ponovo je Siti izgubio loptu na sredini terena, Roberto Firmino je prošao između šupljina koje su ostavili Kolarov i Demikelis, i poslao idealnu loptu za Koutinja koji "kroz noge" Džoa Harta postiže gol. Sjajno igra Liverpul!

21' - Siti sada dominira u posedu lopte, a De Brujne je ponovo prošao između Morena i Lovrena i poslao opasnu loptu, ali Aguero nije uspeo da zahvati loptu nogom. Posle toga fantastičan dribling Aleksandra Kolarova...

17' - Opet ofsajd, ali sada u mnogo povoljnijoj prilici. Lalana je zavrnuo za Firmina koji je za pola koraka bio u ofsajdu. Sitijevi spori štoperi se muče za "brzincima" koje ima Liverpul, tako bi trebalo da bude i na suprotnoj strani, ali...

16' - Videli smo i Džejmsa Milnera sa loptom, on je prošao bez zvižduka.

14' - Ofsajd. Odahnuli su navijači Sitija pošto je Liverpula po ko zna koji put od početka meča pokušao da iz kontra napada ugrozi gol "građana", ali je ovoga puta Adam Lalana požurio na pas Natanijela Klajna.

11' - Dejan Lovren već drugi put izlazi na levu stranu da napadne Kevina de Brujnea i malo je reći da mu to ne ide od ruke. Moreno je izuzetno ofanzivan za sada.

10' - Pritiska i Siti sa mnogo igrača. Pao je jedan igrač "plavih" u šesnaestercu, ali je sudija Mos rekao da to nije za penal.

7' - GOOOOOOOOOOOL! VODI LIVERPUL! 0:1!

Prvi ozbiljniji napad po levoj strani i pogodak za "redse". Izgubio je Sanja loptu od Koutinja, a Brazilac se stuštio ka golu, proigrao za Firmina, a ovaj u želji da asistira nekome u šesnaestercu pogađa nesrećnog Mangalu i lopta ulazi u gol!

4' - Do sada bez mnogo fudbala, Kolarov je izborio prvi korner za Siti, Liverpul je pokušao da ode u kontru, ali se sve završilo izblokiranim šutem Rahima Sterlinga. Uz mnogo zvižduka.

- Utakmica je počela!

- Na početku utakmice himna Francuske u čast žrtvama terorističkog napada u Parizu pre osam dana.

- Sa Sterlingom se već ovako šale po društvenim mrežama, dok niko i ne spominje Džejmsa Milnera koji je do prošle sezone nosio dres Sitija, a sada je u Liverpulu.

- Očekuje li nas danas mnogo golova? Bar tri gola postignuta su na svakom od poslednjih šest susreta ova dva tima.

- Na klupi Liverpula nalazi se i Danijel Staridž, dok šansu, kao protiv Čelsija, vreba i Kristijan Benteke koji je i rešio taj meč.

- Filpe Koutinjo je postigao gol protiv Sitija u tri od poslednje četiri utakmice. Može li i danas?

Fudbaleri Jirgena Klopa u svakom smislu su nadigrali Mančester siti i slavili rezultatom 4:1, a pza to mogu samo da zahvale Džou Hartu, jer da nije „skidao zicere“ bilo bi mnogo neprijatnije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC