• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK BORAC: Klubovi, savezi, pridružite se...

Autor mondo.ba

Skupština Fudbalskog kluba Borac, koja je vanredno zasjedala 23. novembra, izdala je saopštenje za javnost povodom zaključaka donesenih na već pomenutoj sjednici.

 Skupština FK Borac, saopštenje Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

  Skupština "Velikana iz Platonove" u saopštenju, koje je dostavljeno MONDU prenosimo u cjelosti, a sve u cilju da podstakne druge klubove i sportske saveze na nivou Republike Srpske kako bi se poboljšao težak status sporta u Srpskoj.



"Zbog opšteg stanja i loše situacije u cjelokupnom sportu Republike Srpske postoji velika potreba za pokretanjem inicijative pred Vladom RS, resornim ministarstvom i Poreskom upravom, kao i pred svim sportskim savezima i klubovima u vezi realizacije ključnih promjena, koje bi dovele do poboljšanja trenutne situacije u grani sporta Republike Srpske.

FK Borac Banjaluka, kao jedan od najvažnijih i najstarijih sportskih kolektiva na prostorima Republike Srpske, smatra da je neophodno provesti nekoliko postupaka za čije pokretanje je neophodna aktivnost svih sportskih subjekata. Tu se prvenstveno misli na:

1) Donošenje novog zakona o sportu po hitnoj proceduri



2) Donošenje odluke nadležnih institucija o otpisu svih poreskih dugovanja sportskih klubova, jer su sva ta dugovanja realno nenaplativa

3) Prenos obaveza i nadležnosti na lokalne zajednice (upravljanje, korištenje i održavanje) kompletne sportske infrastrukture koja danas predstavlja veliki teret klubovima, jer istu nisu u mogućnosti da održavaju

Iskreno se nadamo da će ovaj stav i ovakvo razmišljanje rukovodstva FK Borac inicirati i podstaći i druge sportske kolektive kako bi se trenutno loše stanje u oblasti sporta promijenilo, jer da bi se sve navedeno ostvarilo neophodno je da se aktiviraju svi sportski subjekti", navodi se u saopštenju koje je potpisala Skupština FK Borac.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC