• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Nema više opravdanja!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Pomoćni trener Borca Miroslav Balaban i golman Bojan Jović naglasili da poslije sedam poraza zaredom Banjalučani više nemaju nikakvog opravdanja i da moraju protiv Veleža prekinuti crnu seriju!

Borac je vezao sedam uzastopnih poraza, tri i to minimalna otkako je klupu "Velikana iz Platonove" preuzeo Željko Vranješ.

Pred susret 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem će na Gradski stadion u Banjaluci doći "fenjeraš" Velež, u taboru Banjalučana nemaju dilemu oko pobjednika već ističu da se nalaze pred imperativom zbog neugodne serije.

Vranješov pomoćnik Miroslav Balaban svjestan je da zbog aktuelne situacije u banjalučkom klubu Borac ne može da prijeti nikome, ali je najavio mušku borbu za tri boda protiv "rođenih".

"Kao što znamo svi, trenutak u kojem se klub nalazi nije nimalo ugodan, gledajući i na samo stanje ali i na sportski segment odnosno svlačionicu. Vezali smo sedam poraza, duži period smo i bez postignutih gola, što se na našu mladu ekipu odrazilo na način da smo izgubili vjeru u sopstvene mogućnosti. Međutim, nemamo previše izbora u subotu. Možemo da obećamo da ćemo na planu borbenosti uraditi sve da utakmicu riješimo u svoju korist i da nastavak prvenstva ostanemo sa šansama da na proljeće izborimo opstanak", izjavio je Balaban.

Prema njegovim riječima, Borac će imati i određenih kadrovskih problema, ali poslije poraza od Željezničara (1:0) u prethodnom kolu u tim će se vratiti Ajdin Redžić.

"Osim povrijeđenog kapitena Nebojše Runića, povrijeđen je i Milan Stojanović, kao i Zvezdan Đorđilović, koji je već duže vrijeme van stroja zbog povrede. Ostali su spremni i konkurisaće za meč protiv 'rođenih'". U odnosu na 'Grbavicu' u ekipu se vraća Redžić poslije odslužene kazne žutih kartona i to bi trebala da bude jedina promjena u odnosu na meč sa Željom. Mi moramo da napadnemo rivala, da odigramo ofanzivno i osvojimo bodove koji bi nam predstavljali temelj za sve ono što nas čeka u nastavku šampionata", dodao je pomoćni trener Borca.

Golman crveno-plavih Bojan Jović smatra da za neuspjehe više ne postoje opravdanja, ali je naglasio da bi poslije dugo vremena i boginja Fortuna mogla da "pogleda" Borac.

"Sa 12 bodova iz 16 utakmica mi stvarno nemamo pravo da razmišljamo o imenu protivnika, naše je da 'izginemo' na terenu i da kako znamo i umijemo dođemo do tri boda, koja nas ostavljaju u kakvoj-takvoj trci za opstanak. Jasno mi je da šest timova ispada i to je stvarno mnogo i daleko od toga da će nam biti lako na proljeće, ali mi stvarno više nemamo nikakvo opravdanje. Nadam se i da će nam na sutrašnjoj utakmici pomoći i faktor sreće, koji nam je u posljednje vrijeme okrenuo leđa i da ćemo doći do pobjede", podvukao je Jović.

Parovi 17. kola

Subota, 13 h
VITEZ - ŠIROKI BRIJEG
RUDAR PRIJEDOR - SLOBODA
ČELIK - OLIMPIK
ZRINJSKI - DRINA (14 h)
BORAC - VELEŽ (15 h)

Nedjelja, 13 h
RADNIK - ŽELJEZNIČAR
SLAVIJA - MLADOST
SARAJEVO - TRAVNIK

TABELA: Sloboda 34, Zrinjski 33, Široki Brijeg 32, Sarajevo 31, Radnik 31, Mladost 25, Željezničar 24, Slavija 24, Čelik 22, Vitez 22, Travnik 17, Olimpik 16, Rudar Prijedor 16, Borac 12, Drina 9, Velež 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC