• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsednik AFF tvrdio, Albancima je prodat meč!

Autor mondo.rs

Prvi čovek jermenskog fudbala optužio je reprezentativce da su prodali meč Albaniji, oni odgovorili pismom.

Jermenski fudbal potresa niz skandala u poslednje vreme, a lavina je pokrenuta posle utakmice poslednjeg kola kvalifikacija za EURO 2016, u kojoj je Jermenija kod kuće glatko izgubila od Albanije, uz dva autogola.

Albanci su, uz ta tri boda, izborili istorijski direktan plasman na EP u Francuskoj narednog leta, uprkos tome što su četiri dana ranije, u Elbasanu, doživeli poraz od reprezentacije Srbije (0:2). Ipak, nakon kontroverzne presude Suda za sportsku arbitražu u Lozani, koji je mimo prakse preinačio odluku Disciplinske komisije UEFA i dodelio Albaniji tri boda za prekid u Beogradu, sve što su naši južni susedi morali da urade da ostanu ispred Danske je – da pobede u Jerevanu.

Uradili su to glatko, međutim...

Nakon što je grupa najvatrenijih navijača reprezentacije Jermenije krenula u otvorene proteste protiv predsednika AFF, Rubena Hajrapetijana, kontroverzni biznismen, za kojeg mediji u Jerevanu tvrde da je blizak sa čelnicima Vlade te zemlje, optužio je javno reprezentativce da su primili mito i prodali utakmicu sa Albancima (0:3).

U međuvremenu, navijači su optužili ovog funkcionera da je odgovoran za očajne rezultate reprezentacije i da se lično meša u sastav nacionalnog tima, kao i da svesno ne želi da zaposli selektora dovoljno jakog i kvalitetnog, koji bi samostalno vodio selekciju.

Hajrapetijan nije imenovao nijedanog reprezentativca u, kako je rekao, "izdaji", ali su još tokom same utakmice sa Albancima najsumnjiviji bili štoperi i golman, nakon nekoliko komičnih reakcija kod golova gostiju.

Na konkretno pitanje o tome da li smatra da su igrači namerno izgubili utakmicu nakon što su uzeli novac za to, rekao je doslovce:

"Definitivno su naši igrači to uradili".

Čudi, međutim, da na ovaj intervju nije reagovala UEFA i FIFA, već grupa reprezentativaca predvođena Henrikom Mhitarjanom. Njih devetorica obratila su se javnosti pismom u kojem sve demantuju.

"Glasine i spekulacije vezane za utakmicu sa Albanijom su totalno lažne. Mi neizmerno verujemo jedni drugima u reprezentaciji i pokušaj kreiranja 'izdaje' u našim redovima neće nigde odvesti".

Posle ovog pisma i sastanka sa navijačima, grupom "Crveni orlovi", predsednik saveza je promenio ploču i ublažio optužbe, mada snimci prvobitnog intervjua postoje.

"Nisam rekao da je meč bio prodat. Rekao sam da se dogodila izdaja", uskočio je sam sebi u usta.

Ipak, ceo ovaj skandal ostaje na marginama interesovanja većine evropskih medija, UEFA za sada nije reagovala, a i kako da reaguje kada je i sama u jeku skandala zbog korupcije i davanja, tj. primanja mita? I sam predsednik UEFA Mišel Platini je pod suspenzijom zbog istih nečasnih radnji, pa je teško očekivati da se u Nionu uopšte i bave ovakvim slučajevima, kada se na kraju možda ispostavi da su i sami deo istih.

Na kraju, sam Hajrapetijan povezan je sa mnogim kotroverznim događajima u Jermeniji i pod pritiskom je javnosti, tako da će najverovatniji ishod ovog potencijalno velikog skandala biti – ništa.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC