• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saša Ilić: Partizanova deca protiv Partizana

Autor mondo.rs

Kapiten crno-belih sumirao razloge poraza od Augzburga i eliminaciju iz Lige Evrope i direktno prozvao nekoliko igrača čiji su lični interesi bili iznad kluba

 Saša Ilić: Partizanova deca protiv Partizana Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Partizan se oprostio od Evrope porazom od Augzburga (1:3) koji je usledio zbog veoma loše taktike i igre.

Kapiten crno-belih Saša Ilić analizao je razloge neuspeha i izjavio da ga mnogo više od poraza boli odnos nekih igrača na toj utakmici.

"Teško mi je jer je Partizan ispao iako nije morao. Brine me i boli to što je mnogo igrača radilo neke stvari kao da im nije bio bitan Partizan. Morali smo da budemo pametniji i to nema veze s godinama", rekao je za "Sportski žurnal" Saša Ilić.

Ilić je meč, na kojem je Augzburg obezbedio "proleće u Evropi" preko Bobadilje u samom finišu meča, posmatrao sa klupe, jer mu trener Ljubinko Drulović nije pružio šansu.

Kapiten Partizana apostrofirao je nekoliko situacija na meču koje su igrači crno-belih morali drugačije da završe.

"Darka Brašanca mnogo volim, ali, Braš, ako voliš Partizan, moraš da padneš, a ne da vučeš loptu i šutiraš. Ako svira penal - super, crveni karton, gol - 2:2... Ako izvuče van šesnaesterca, opet je dobro - ležiš minut, slobodan udarac, dok se postavi živi zid, prošla su još dva! A ti hoćeš da daš gol... Umesto da gurne loptu Nikoli Ninkoviću, on je šutirao...", naveo je Ilić.

On je kritikovao i Andriju Živkovića.

"Živković šest puta šutira. Stani dete. Dodaj loptu nekome. Polako..."

Saša Ilić nije želeo da priča o Ljubinku Druloviću. "Trener nije pitanje za mene. Ono što mogu da pričam, već sam rekao i ne zato što sam ljut jer nisam igrao... Kome bi danas bilo bitno ko je igrao i ko je dao gol, da smo izgubili 1:2 ili da je bilo 2:2? Baš bi me bilo briga koju će ocenu novinari da mi daju da sam uradio nešto dobro za ekipu, a da se to sa tribine nije videlo. Ne možeš da kažeš: nisam video saigrača, ili nisam osetio da me protivnički fudbaler vuče. Ne, reci: hteo sam da dam gol", rekao je Ilić.

Kapiten Partizana je imao zamerke i na igru Nikole Ninkovića.

"Isto i za njega važi - može da doda Abubakaru, on šutira... Mogu da razumem Abua kad hoće po svaku cenu da da gol, ali nekoga ko je prošao Partizanovu školu i kog po prirodi mora da boli poraz, zaista ne shvatam i zato ovo i pričam. To sam im i rekao jer su oni nosioci Partizana. To me ubija. Šta je interes Partizana, da ti daš gol ili da prođemo dalje", zapitao se Ilić.

Ilić nije imao kritike samo na račun mladih fudbalera, već i na račun onih starijih i iskusnijih.

"Ja Stefana Babovića volim kao da mi je brat, ali, zašto ti koji imaš 29 godina centriraš u 86. minutu umesto da čuvaš loptu, da se uvučeš kod korner zastavice i pokušaš da iznudiš korner, aut? Pa šta i da ti ode lopta u gol-aut, bolje je i to od centaršuta kad nema ko da skoči. Fabrisio je stranac, ne oseća to što osećamo mi koji smo odrasli u Partizanu, zato ne zameram njemu nego nama".

On je još jednom apostrofirao "decu Partizana".

"Ponavljam, Žile, Džigi i Braš su deca Partizana i njima to niko ne treba da kaže, oni sami moraju da znaju šta je interes kluba. Ja bih pao za penal i valjao se po terenu dva minuta i bilo bi me baš briga da li su mi novinari dali četvorku ili peticu, jer nisam šutnuo a mogao sam da dam gol...", zaključio je Saša Ilić, kapiten Partizana, čija je Uprava podnela ostavke dan posle eliminacije iz Lige Evrope.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC