• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Previše priče u 'zmajevima', a premalo truda"

Autor mondo.ba

Defanzivac Sampdorije i reprezentacije Bosne i Hercegovine Ervin Zukanović smatra da "zmajevi" moraju da promijene mentalitet, da žešće rade i treniraju kako bi u budućnosti ostvarili uspjehe u kvalifikacijama i velikim takmičenjima.

 Ervin Zukanović o mijenjanju mentaliteta zmajeva Izvor: MONDO/Samir Cacan

Nakon što su "zmajevi" poraženi od Republike Irske u dvomeču baraža za plasman na EURO 2016, as Đenovljana koji je nedavno iz slobodnjaka donio bod Sampdoriji na gostovanju Laciju (1:1) u Rimu i to u sudijskoj nadoknadi, rekao je da još nije zaboravio neuspjeh iz Dablina.

"I dalje mislim o tome. Šteta, velika šteta. Ne pruža ti se svaki dan prilika da igraš takve utakmice i boriš se za Euro. Smatram da je naš najveći problem što previše pričamo, a premalo se trudimo. Uvijek nekako govorimo da smo spremni, da ćemo se boriti..., a na terenu bude druga slika. Moramo konačno izvući pouku, jer u Irskoj nije bio prvi put da nam se to dešava. Promijeniti mentalitet, više zapinjati i raditi, te u nove kvalifikacije od prve utakmice ići jako i agresivno", izjavio je Zukanović za "Dnevni avaz".

Zukanović s velikom pažnjom prati nastupe ostalih reprezentativaca BiH u Italiji i misli da Edinu Džeki i Miralemu Pjaniću nije nimalo lako u Romi.

"Moj opšti zaključak je da u Italiji vlada prevelik pritisak na fudbalere. Možeš ti nekoliko mjeseci igrati odlično, ali jedna loša utakmica dovoljna je da sve krene po zlu. To nisam vidio nigdje drugo osim ovdje. A u Rimu je, vjerovatno, najgore. Nema sumnje, teško im je", dodao je fudbaler ekipe iz Đenove.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC