• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pep će u Mančester, ali koji?

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Prema riječima dobrog prijatelja Pepa Gvardiole, kojeg je citirao jedan londonski tabloid, njegova želja je klub sa "Old Traforda".

Iako su se mnogi britanski mediji raspisali kako će Pep Gvardiola po okončanju svog posla u Bajernu narednog ljeta potpisati ugovor sa Mančester sitijem i postati najplaćeniji trener na svijetu, sada se pojavljuju informacije koje to demantuju.

Naime, jedan od Gvariolinih prijatelja otkrio je kako je njegova želja sjesti na klupu Sitijevog gradskog rivala Junajteda.

Nakon što je objavio svoju odluku da napusti Bajern narednog ljeta, Gnardiola je postao predmet mnogih medijskih špekulacija. Mnogi su ga već vidjeli kao novog menadžera Mančester sitija zbog njegovih dobrih odnosa sa direktorima Čikijem Begeristajnom i Feranom Sorijanom s kojima je sarađivao u Barseloni. Drugi su ga opet stavljali na klupu Čelsija, a neki čak i Arsenala.

Međutim, prema riječima njegovog dobrog prijatelja, kojeg je citirao jedan londonski tabloid, Gvardiolina želja je klub sa "Old Traforda".

"Pep uvijek traži klubove koji ga fasciniraju. On voli klubove sa velikom tradicijom kakvu ima Junajted. Ne želi da bude kratkoročna opcija kada donese odluku koji će klub preuzeti. Istina Mančester siti je veoma ambiciozan klub, ali za njega je Junajted mnogo atraktivnija opcija", navodno je rekao bliski Gvardiolin prijatelj.

Inače, nakon tri vezana poraza Mančester junajteda britanski mediji sve više pišu o odlasku menadžera Luja van Gala. Mnogi tvrde da će Holanđanin dobiti otkaz ukoliko pretrpi poraz u jednom od dva naredna susreta protiv Stouka i Čelsija.

Gvardiola je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio Barselonu i minhenski Bajern, koji će napustiti u junu naredne godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC