• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladen Krstajić: Tek smo se izvukli iz živog blata

Autor mondo.ba

Za nepunih godinu dana na čelu semberskog tima, nekadašnji reprezentativac Srbije od ekipe koja strepi za opstanak, Radnik je doveo do pozicije za izlazak na međunarodnu scenu.

 Predsjednik Radnika iz Bijeljine Mladen Krstajić: Tek smo se izvukli iz živog blata Izvor: MN PRESS

Od dolaska Mladena Krstajića na čelo bijeljinskog Radnika, mnoge stvari krenule su na bolje u ovom semberskom premijerligašu.

Nekadašnji fudbaler Partizana i reprezentacije Srbije doveo je u red stanje u klubu, u kojem je prije njegovog dolaska jedini cilj bio opstanak u Premijer ligi BiH, a sada je Radnik respektabilna ekipa sa tendencijom da se bori za izlazak u Evropu.

Bijeljinci su najuspješnija i jedina neporažena ekipa u gostima u bh. eliti, a nakon prvog dijela sezone nalaze se na visokom četvrtom mjestu, sa samo pet bodova zaostatka za liderom, Slobodom iz Tuzle.

U intervjuu za "Nezavisne novine", Krstajić je ipak naglasio da ima još mnogo posla u Bijeljini i da se trenutno ne razmišlja o međunarodnoj sceni.

"Ključ uspjeha je organizacija, odricanje, disciplina, odnos prema ljudima i poslu, te negledanje na vrijeme. Nema gledanja kroz prste nikome, već gledam isključivo da se napravi prava priča. To su me naučili i tako odgojili moj otac i majka, a nadogradnja svega toga je ono što sam vidio i naučio tokom igračke karijere u Njemačkoj. Sve to danas pokušavam sprovesti u djelo u Radniku", rekao je Krstajić u razgovoru za "Nezavisne".

Krstajić je predsjedničku fotelju preuzeo 22. januara prošle godine i za kratak period preporodio klub.

PARTIZAN

Krstajić je bukvalno "otjeran" iz Partizana, a o ljudima koji su uticali na njegov odlazak ne želi da troši riječi. "Nemam šta da opraštam ljudima koji nemaju veze s fudbalom. Da sam se razišao s nekim ko je fudbalski poznavalac, mogao bih se i ljutiti, ovako ta je priča završena. Ti ljudi su zalutali u fudbal".

"Nadao sam se da ćemo uspjeti brzo stabilizovati klub. Međutim, ima još dosta stvari koje treba da se poprave. Tek smo na početku, tek smo izašli iz živog blata. Ovo što sada imamo, četvrto mjesto i stabilizaciju, je samo nagrada za rad u proteklih nepunih godinu dana. Ima još dosta posla u budućnosti ako hoćemo da imamo evropski Radnik."

Da bi klub još više napredovao, potrebno je nastaviti u istom ritmu.

"Došao sam da pomognem i stabilizujem klub. Javnost ne treba da očekuje da ću vječno biti u Radniku. Izašao sam u susret prijateljima i mojoj porodici koja živi u Bijeljini. Došao sam da ne dozvolim da klub propadne. Želim pokazati da ima model koji omogućava rad i s uslovno malim budžetom", zaključio je predsjednik Radnika.

Mladen Krstajić rođen je u Zenici, a tokom više nego uspješne karijere, osim Partizana, nosio je dres Sente, Kikinde, Verdera i Šalkea. Za reprezentaciju Jugoslavije/Srbije i Crne Gore/Srbije odigrao je 59 mečeva i postigao dva gola.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC