• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vranješ prozvao, Borac čeka upravu (FOTO)

Autor mondo.rs

Banjalučki Borac obavio prozivku, igrači počinju s treninzima i čekaju upravu, platu, plan priprema...

 FK Borac obavio prozivku Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Stručni štab Borca uprkos svim problemima obavio je prozivku igrača pred početak priprema za proljećni dio sezone.

Željko Vranješ i njegovi saradnici uprkos činjenici da zbog nepostojanja uprave nemaju ugovor sa klubom u nedjelju ujutro dočekali su fudbalere Borca i zvanično krenuli sa pripremama za narednu polusezonu.

Na prozivci se pojavio 21 igrač, kao i dva priključena juniora, a opravdano su bili odsutni samo Stojko Kikić, Nebojša Runić, te Siniša Saničanin, koji će najvjerovatnije u ovom prelaznom roku napustiti Gradski stadion. Na prozivci očekivano nije bilo Demira Jakupovića i Mihajla Savanovića, koji su nedavno uzeli ispisnice

Trener Vranješ rekao je da je plan priprema napravljen ali da će samo organizacija i realizacija priprema zavisiti od konstituisanja Uprave kluba.

"Svojim igrama i rezultatima u prvom dijelu sami sebi smo nametnuli obavezu da moramo da ispravljamo te stvari i izboriti opstanak. Smiješno je i žalosno da se Borac bori za opstanak, umjesto da se borimo za Evropu“, rekao je Vranješ obraćajući s eigračima i prisutnim novinarima, a potom se osvrnuo na plan priprema.

"Plan priprema zavisi od konstituisanja Uprave. Evidentno je da ćemo prvih sedam dana raditi ovdje, još ne znamo tačno gdje. Ali ovdje ćemo raditi sedam dana, dok se ne iskristališe ekipa, a onda postoji mogućnost da nastavak priprema obavimo u toplijim krajevima. Kada ćemo na pripreme to vam ne mogu reći, sve zavisi od uprave kluba. Ekipa će se spremiti, sa eventualnim pojačanja, ako ih dovedemo, bićemo spremni da se borimo za opstanak. Trebamo posložiti kockice odozgo, a onda raditi sve ostale stvari.Plan priprema postoji. Nije jednostavno raditi u ovim uslovima, ali mi moramo početi raditi. Bez obzira šta se desi na skupštini naše je da radimo, a na članovima upravnog odbora je da obezbijede uslovi da se radi. Prvi uslov je da se isplati plata da se može doći na trening", rekao je Vranješ.

Igračima se obratio i direktor kluba u ostavci Robert Zrilić koji je rekao da se uprkos tome što uprava poslije ostavke praktično ne postoji, radi na organizovanju priprema, a čak je i istakao da Borac pregovara sa nekim pojačanjima.

Igrači Borca za proljećni dio sezone

Na spisku trenera Željka Vranješa su: Branislav Ružić, Bojan Jović, Stefan Pupovac, Branko Trninić, Ognjen Petrović, Ajdin Redžić, Siniša Saničanin, Nemanja Vidović, Stojko Kikić, Fedor Predragović, Toni Jović, Milan Stojanović, Zvezdan Đorđilović, Elvir Koljić, Stefan Savić, Mićo Kuzmanović, Predrag Zekanović, Srđan Bečelić, Miloš Kukić, Uglješa Radinović, Mile Paštar, Srboljub Jandrić, Lazar Marjanović i priključeni juniori Dalibor Milić i Saša Popović.

 "Mi radimo sve te pripremne radnje. Vjerovatno će se ići u Etno-selo Stanišić u petak, poslije toga bi se trebalo ići na Ohrid ili u Crnu Goru. Razgovaramo sa nekim igračima, sa nekima već imamo dogovor. Malo nas je poremetilo što u petak na skupštini nije izabrana uprava. Međutim sada treba da to završimo, da imamo legitimne predstavnike kluba, onda ćemo podijeliti momcima plate, ići na ljekarske preglede, početi sa treninzima, dogovoriti pripreme. Sve je dogovoreno, samo da se te neke stvari poslože", rekao je Zrilić.

Golman Branislav Ružić rekao je da igrači čekaju da se formira uprava i da se situacija u klubu normalizuje, ali da ekipa mora da radi svoj dio posla, a to je da trenira.

"Moramo da počnemo sa radom, situacija je takva kakva jeste, znamo svi da je teška. Čekamo sada da se desi ta skupština, a mi moramo da počnemo da radimo svoj dio posla. Uprava će raditi svoj dio posla. Imamo naš cilj da opstanemo u ligi, šteta bi bilo da Borac ispadne, Banjaluka zaslužuje da ima premijerligaša“, rekao je Ružić.

Fudbaleri Borca sigurno će dati sve od sebe da se što bolje spreme, ali na njihovim licimaa tokom okupljanja u nedjelju vidjela se zabrinutost, što je i logično, s obzirom na vrlo tešku i neizvjesnu situaciju u klubu.

O raspoloženju i stanju u banjalučkom Borcu govori i detalj koji smo zabilježili na Gradskom stadionu i to na ulazu u VIP ložu. Tribine Gradskog stadiona nisu očišćene još od posljednje utakmice iz razloga poznatih vjerovatno samo zaposlenima u klubu. I uređenje tribina izgleda čeka novu upravu.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sanja

Bravo za oba juniora, puno srece momci♡

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC