• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pomozimo Edinu Džeki"

Autor mondo.ba

Trener Rome Lućano Spaleti i reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić pružili podršku centarforu Edinu Džeki poslije sijaset promašenih šansi u remiju "vučice" sa Veronom (1:1).

Roma čak 43 godine nije izgubila od Verone, a to nije učinila ni u nedjelju, ali nije ni uspjela da upiše pobjedu protiv "fenjeraša" Serije A u okviru 20. kola.

Jedan od "najzaslužnijih" za tu neslavnu činjenicu je bio kapiten BiH Edin Džeko, koji je propustio da realizuje najmanje tri-četiri stopostotne šanse.

Uspio je doduše da pogodi stativu, ali nije prekinuo golgeterski post koji traje od 24. novembra prošle godine kad je pogodio mrežu Barselone u Ligi šampiona (1:6) i od tada "Dijamant" se nije upisao u strijelce u svim takmičenjima.

...
Izvor: YouTube

Ukupno je ove sezone postigao pet golova (tri u prvenstvu i dva u evropskoj eliti) što je premalo za igrača njegovih mogućnosti.

Uprkos neefikasnosti koju su nakon susreta na "Olimpiku" navijači Rome "nagradili" zvižducima, u Džekinu odbranu stali su i novi trener Rimljana Lućano Spaleti, kao i reprezentativni drug Miralem Pjanić.

"Džeko je mnogo toga dobrog napravio danas, stvorio je nekoliko šansi, ali mu je falilo sreće da se upiše u strijelce. Siguran sam da će uskoro ponovo postizati golove. Ima našu podršku i dalje", izjavio je Pjanić.

"Roma je mnogo uložila u Džeku i u ovom teškom periodu mu moramo pomoći", podvukao je Spaleti, koji je i ranije hvalio kapitena "zmajeva".

Sličnog mišljenja je i bio Džekin saigrač Alesandro Florenci, koji je naglasio da "kritika nema nikakvog smisla jer Edin uvijek daje maksimum. "Kad neko daje sve od sebe ne smije biti kritikovan".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

P

Neka on samom sebi pomogne.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC