• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Hiljadu evra uzeo, milione doneo Partizanu!"

Autor mondo.rs

Mladi napadač pričao za "Novosti" koliko je uzeo, a koliko dao Partizanu. Pogodila ga izjava Alberta Nađa. "Sanjam da opet igram pred Grobarima", kaže Mitrović.

 Aleksandar Mitrović o zaradi u FK Partizan Izvor: MN PRESS
OPROŠTAJ?
Izvor: MN PRESS


Još "prljavog veša" u Humskoj.

Ovaj put izneo ga je Albert Nađ, nekadašnji kapiten i sportski direktor Partizana izjavivši za beogradske medije da je otac Aleksandra Mitrovića svojevremeno pretio da će baciti bombu na stadion u Humskoj, da su se u njegovoj kancelariji tada pojavili namršteni momci pozivajući se na uticajnog političara, a sve to da bi mladi napadač što pre napustio crno-bele i prešao u Anderleht.

Dan kasnije Mitrović je za "Novosti" izneo svoje mišljenje i viđenje svega što se dešavalo u leto 2013. godine. Napadač Njukasla bio je zatečen.

"Iz svega što sam pročitao ispada da mi je bilo najvažnije da po svaku cenu odem iz Partizana i zaradim veliki novac. To jednostavno nije tačno, i nikada neću dozvoliti da se na takav način priča o meni i narušava se moj odnos sa klubom koji volim najviše na svetu i u koji ću se, ako bude sreće, ponovo vratiti. Istina je samo jedna, a ja sam spreman da je ispričam", počeo je Mitrović.

Aleksandar Mitrović
Izvor: (MN Press)


"Od svoje devete do petnaeste godine sam putovao od Smedereva do Beograda, što autobusom, što kolima sa ocem. Za sve to vreme nikada nisam dobio stipendiju od Partizana. Sećam se da sam samo povremeno dobijao po 50 evra kako bi mi se regulisao prevoz, a to nije bilo dovoljno da se pokriju troškovi. Od Partizana nisam dobio nijednu stipendiju, par njih je leglo na moj račun u Teleoptiku, dok sam od profesionalnog ugovora sa Partizanom dobio samo 1.000 evra".

Ljubav prema klubu nikada nije krio, ni sada kada igra za "svrake".

"Volim Partizan više od života i mnogo više od onih koji se busaju u grudi i pričaju o tome. Pa ljudi, ja sam potpisao profesionalni ugovor sa klubom tako što nisam ni pročitao šta u njemu piše i o kojoj se sumi radi. Želeo sam samo da budem igrač Partizana, da postanem profesionalac. Sada nema potrebe da bilo šta krijem, dobio sam po slovu ugovora 12.000 evra za godinu dana", otkriva ljubimac Grobara.

"Odgovorno tvrdim da mi je od ugovornih obaveza isplaćeno samo 1.000 evra, i taj novac sam dobio uoči odlučujućeg prvenstvenog derbija, onog koji je Partizan dobio sa 1:0 u Humskoj golom Miloša Jojića. Prošao sam puno toga do profesionalnog ugovora, mnogo sam suza isplakao, čekao sam strpljivo. Vratilo mi se i ni zbog čega mi nije žao. Nije bilo ni tada, a ni sada", dodaje mladi napadač.

O ponudi Anderlehta kaže da nije bilo ničega iznenadnog i da je Partizan dobio pet miliona i po ugovoru 20 odsto od naredne prodaje.

"Do drame je došlo zato što Nađ tada nije uspeo da pronađe novog napadača. Posle EP je sve bilo u redu, a kako se bližio kraj prelaznog roka, to mu više nije odgovaralo. Te priče da je moj otac pretio bombama su smešne, on je čovek gospodin i nikada ne bi ulazio u tako nešto. Imam poštovanje prema Nađu kao legendi koju sam bodrio sa južne tribine, ali ta priča posle toliko vremena i dodvoravanje nekom, to je smešno. Pa on je tada pravio problem i za Ivanova i za Markovića i za mene, i na kraju smo svi prodati. Toliko o tome koliki je uticaj imao", jasan je Mitrović.

"Partizan je od mene zaradio sedam-osam miliona, prošao sam sito i rešeto, i često zamišljam dan kada ću ponovo obući taj dres i zaigrati pred 'grobarima'", podvukao je Aleksandar Mitrović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC