• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dani fudbala u Banjaluci: Ovacije za "orliće"

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Uz taktove himne "Lige šampiona" u četvrtak u Banjaluci podijeljene su nagrade najzaslužnijim fudbalskim radnicima u Republici Srpskoj.

 FS RS dodijelio nagrade za 2015. godinu Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Po peti put u hotelu "Bosna" u Banjaluci održana je manifestacija "Dani fudbala" u organizaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske i "Sportskog žurnala" na kojoj su dodijeljena priznanja najzaslužnijim pojedincima.

U prepunoj Kristalnoj dvorani našla su se mnoga zvučna imena eksjugoslovenskog fudbala među kojima i Predrag Mijatović, Ilija Petković, Savo Milošević, Mehmed Baždarević i drugi nekadašnji asovi.

Prvi je riječ uzeo generalni sekretar FS RS Rodoljub Petković, koji je pozdravio sve prisutne zvanice s posebnim akcentom na rukovodstvo Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, koji je predstavljao potpredsjednik Darko Ljubojević, generalni sekretar Jasmin Baković i selektor Mehmed Baždarević.

"Posebno zadovoljstvo moram da naglasim je što je s nama i FS BiH, kao i predstavnici Fudbalskog saveza Srbije (Savo Milošević, Mitar Mrkela...), te ministarka u Vladi RS Jasmina Davidović. Takođe i svim ostalim zvanicama poželio bih prijatan boravak u Banjaluci", izjavio je Petković.

Ministarka omladine i sporta je s ponosom naglasila da je njen resor već petu godinu učesnik manifestacije koja je po njenim riječima od velikog značaja za Srpsku.

"Mi ovdje promovišemo mladost i odajemo priznanja najboljim, ali i čuvamo uspomenu na velike ljude u svijetu fudbala poput Miljana Miljanića i Milana Jelića. Nadam se da će ova manifestacija trajati mnogo decenija u budućnosti. Neka se fudbalska lopta još kotrlja ovim prostorima", besjedila je ministarka.

Nakon uvodnih riječi pristupilo se dodjeli nagrada, a prvi laureat ovogodišnjeg izdanja "Dana fudbala" bio je Dragomir Ilić, prvi čovjek FK Krupa kojem je legendarni Ilija Petković uručio priznanje za "najboljeg sportskog radnika" u prošloj godini.

Potom je voljom stručnog žirija nagrađen najbolji sudija Republike Srpske - Dragan Skakić iz Gradiške, koji je priznanje primio iz ruku Dragana Banjca.

Epitet "najperspektivnijeg fudbalera" zaradio je napadač Sloge Jovo Lukić, dok je za "najboljeg trenera" proglašen šef struke Radnika iz Bijeljine Slavko Petrović.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Kormilaru najprijatnijeg iznenađenja u jesenjem dijelu sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine lično je uručio selektor "zmajeva" Meša Baždarević.

Fudbaler prijedorskog Rudara Siniša Radoja je izabran za "igrača godine" naglasivši da će mu nagrada biti podstrek u daljoj karijeri.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Želim da se zahvalim stručnom žiriju na nagradi koja je definitivno najveća u mojoj dosadašnjoj karijeri. Posebno hvala mom klubu i saigračima iz Rudar - Prijedora bez kojih sigurno ne bih mogao da budem ovdje i svakako je podstrek za moju dalji rad i napredak u karijeri", drhtavim glasom od uzbuđenja je dodao ovogodišnji najbolji fudbaler RS.

Potom su uslijedila i "posebna priznanja" za zaslužne fudbalske radnike.

Nekadašnji golman banjalučkog Borca Zoran Mijić dobio je "plaketu za humanost" jer je spasio živote protivnika, a priznanje za humanitarni rad dobio je i Nihad Hodžić, predsjednik Komisije za dodjelu sredstava za oporavak od katastrofalnih poplava.

"Plaketa za nesebičnost i pregalaštvo" otišla je u ruke urednika "Sportskog žurnala" Miodraga Simeunovića, a najvrijednije priznanje "Za životno djelo" koje nosi ime pokojnog predsjednika FS RS i FS BiH Milana Jelića pripalo je Draganu Kulini iz FK Slavije iz Istočnog Sarajeva i članu Izvršnog odbora FS BiH. Nagradu je primio od Milanovog sina Petra Jelića.

Najvažnije priznanje FS RS "Miljan Miljanić" za "izuzetan podvig" pripali su zlatnim "orlićima", koji su na Svjetskom prvenstvu na Novom Zelandu osvojili titulu prvaka svijeta.

Novinar i publicista Tomo Marić, predsjednik žirija je naglasio da je odluka o nagradi donesena za dvije sekunde, ali da je nekoliko nedjelja trajala rasprava ko će uručiti "Čiču" predstavnicima FS Srbije.

"Odlučili smo se za proslavljenog fudbalera Partizana, Valensije, Real Madrida i Fiorentine Predraga Mijatovića", uz gromoglasan aplauz je Marić najavio nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Meni je izuzetna čast što sam dobio priliku da nagradu uručim 'orlićima', koje ovdje predstavljaju Savo Milošević i Mitar Mrkela, a posebno jer nosi ime Miljana Miljanića, vjerovatno najveće ličnosti u svijetu fudbala bivše Jugoslavije. Miljan je zaslužan i za gotovo sve naše fudbalske karijere", naglasio je Mijatović, kojem je prilikom uručivanje nagrade "asistirao" Miljanov sin Miloš Miljanić.

U ime "orlića" za nagradu se zahvalio potpredsjednik FSS Savo Milošević.

"Ova nagrada ima veliki značaj za sve fudbalske ljude u Srbiji. Na žalost s nama nije tvorac sjajne generacije i selektor 'orlića' Veljko Paunović zbog obaveza u Americi, ali tu je njegov pomoćnik Milorad Kosanović", rekao je Milošević.

Na pomen "orlića" cijela dvorana je priredila što bi u pozorištu rekli "Standing ovation" za podvig na Novom Zelandu i osvajanje Mundijalita.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC