• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstajić: Evropa da, ali ne po svaku cijenu

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Predsjednik Radnika Mladen Krstajić naglasio da bijeljinski klub nema nikakav imperativ da na kraju sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine osigura plasman u međunarodna takmičenja.

 Mladen Krstajić o ciljevima FK Radnik  Izvor: MN PRESS

Legendarni fudbaler Partizana otkako je došao na čelo bijeljinskog Radnika, mnoge stvari krenule su na bolje u semberskom premijerligašu.

Nekadašnji reprezentativac Srbije doveo je u red stanje u klubu, u kojem je prije njegovog dolaska jedini cilj bio opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a sada je Radnik respektabilna ekipa sa tendencijom da se bori za izlazak u Evropu.

Bijeljinci su najuspješnija i jedina neporažena ekipa u gostima u elitnom rangu bosanskohercegovačkog fudbala i nalaze se na visokom četvrtom mjestu, sa samo pet bodova zaostatka za liderom, Slobodom iz Tuzle.

Na "Danima fudbala" u Banjaluci, gdje je šef struke Radnika Slavko Petrović dobio nagradu za najboljeg trenera, Krstajić je najprije istakao da je dolaskom njegove garniture rukovodstva, klub stao na svoje noge.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Od početka smo krenuli u poboljšanje infrastrukture, stvaranje omladinskog pogona, kreiranje stručnog štaba odnosno kompletiranje jednog cjelokupnog sistema s ciljem da napravimo klub koji može da bude reprezentativan u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini u budućnosti", rekao je Krstajić.

Baždarevićev "upad"

Selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević strpljivo je čekao da Krstajić obavi razgovor sa "sedmom silom", zbog čega su novinari prestali da postavljaju pitanja prvom čovjeku Radnika nakon čega je uslijedio srdačan pozdrav i zagrljaj između Meše i Krleta.

Prema njegovim riječima, Radnik je krenuo strpljivo i razumno bez ikakvog srljanja "grlom u jagode".

"Nismo se zalijetali, nama je cilj bio stabilizacija kluba a kasnije opstanak, koji smo na kraju prošle sezone izborili zahvaljujući stručnom štabu i igračima. Dio zasluga naravno pripada i nama iz uprave jer smo učinili sve da pomognemo u onom finansijskom dijelu priče".

Sezona 2015/2016 u Premijer ligi BiH je krenula u mnogo boljem smjeru nego ona prethodna.

"Nastavili smo s radom, sezona je dobro počela, kadrovske promjene smo usput rješavali kao i ona infrastrukturna pitanja. Druge probleme smo rješavali u hodu kako smo znali i umjeli i uspjeli još da pojačamo tim. Istina je da smo ušli u sezonu s prioritetom da osiguramo opstanak jer na kraju ispada čak šest klubova. Međutim, nismo sebe iznenadili odličnim igrama u jesenjem dijelu, možda jesmo iznenadili javnost, ali ekipa na čelu sa trenerom Slavkom Petrovićem je odradila sjajan posao i sad smo došli u situaciju da možemo da pričamo o plasmanu u neko od evropskih takmičenja".

Lična karta

Mladen Krstajić rođen je u Zenici, a tokom više nego uspješne karijere, osim Partizana, nosio je dres Sente, Kikinde, Verdera i Šalkea. Za reprezentaciju Jugoslavije/Srbije i Crne Gore/Srbije odigrao je 59 mečeva i postigao dva gola.

Ipak, Krstajić nije želio da se u klubu pominje Evropa kao nekakav stvarni cilj kako ne bi bespotrebno opteretio igrače i stručni štab.

"I dalje stojimo čvrsto na nogama i ne dajemo priliku nikom drugom da nam se miješa u rad i ambicije. Prioritet je što bolji plasman u Premijer ligi BiH, a ako se ukaže šanse za Evropu, sigurno je nećemo propustiti. Ali opet, naglašavam bez ikakvog opterećenja za igrače i stručni štab. Da li ćemo u tom uspjeti vidjećemo, ali suština je da smo se dodatno pojačali kvalitenim fudbalerima i mislim da s postojećim kadrom možemo da uđemo u borbu za međunarodna takmičenja. Čak i ako ne uspijemo u toj namjeri, vjerujem da smo napravili odličan posao", zaključio je Krstajić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC