• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luković za MONDO: Vidić će biti uspešan trener

Autor mondo.rs

"Koliko znam, to ga zanima", kaže kapiten Crvene zvezde o bivšem saigraču, kojeg je okarakterisao kao najboljeg sa kojim je ikada igrao.

 Aleksandar Luković Nemanja Vidić će biti uspješan trener Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Zajedno su igrali u mlađim kategorijama, potom kratko u prvom timu, a onda i u reprezentaciji Srbije. Ponadali su se navijači Crvene zvezde da će ponovo gledati defanzivni tandem Aleksandar Luković - Nemanja Vidić na travi stadiona u Ljutice Bogdana, međutim... Tačno jednu godinu i dva dana stariji Vidić (34) odlučio je da u petak, 29. januara 2016. saopšti kraj igračke karijere.

"Nisam se nadao da bi Vida mogao da se vrati u Zvezdu. Nije to bilo realno", iskren je Luković u razgovoru za MONDO.

"Mislim da je mogao još da igra, što se tiče kvaliteta, ali treba poštovati njegovu odluku. On najbolje zna šta je i kako", dodao je aktuelni kapiten o nekadašnjem saigraču i, takođe, kapitenu crveno-belih.

O tome kakav je Nemanja Vidić bio fudbaler i nismo morali da pitamo. Pohvale su se same ređale.

"Definitivno najbolji igrač sa kojim sam igrao! Znamo se još iz mlađih kategorija, živeli smo zajedno u hotelu 'M'. Posle smo sarađivali i u reprezentaciji. Veliki igrač, karijera za svaku pohvalu. To što je bio kapiten Mančester junajteda, i to kao stranac, samo po sebi dovoljno govori. To nije bilo slučajno imajući u vidu njegov karakter".

"Da nam se mali Adža što pre vrati"

Fudbaleri Crvene zvezde završili su prvi deo zimskih priprema, a u nedelju im sledi odlazak na Kipar. Tokom rada u Sloveniji upisane su tri pobede u isto toliko provera. "Odlično smo radili i sve je dobro prošlo osim povreda Aleksandra Kataija i Luke Adžića. Sale, srećom, nije ozbiljno povređen i brzo će se vratiti treninzima, ali mi je mnogo žao malog Adže. Mogu samo da mu poželim brz oporavak i da nam se što pre opet priključi", rekao je Luković.

Potvrdio nam je potom Luković ono što se i moglo pretpostaviti - Nemanja Vidić će se posvetiti trenerskom poslu.

"Mislim da će biti uspešan trener, jer koliko znam, to ga zanima".

Kao član poslednje generacije Crvene zvezde koju su većinom činili igrači iz omladinskog pogona (2006. godine) i kao neko sa velikim inostranim iskustvom, ali i neko ko se vratio da karijeru završi u crveno-belom dresu, Luković je kompetentan da proceni može li Zvezda da izbaci nekog "novog Vidića".

"Nadam se da može. Zapravo, siguran sam da može! Evo i sad su u Sloveniji sa nama bili neki novi klinci, svi odlični momci, vredni, vaspitani... Ima tu zanimljivih igrača. Bitno je da Omladinska škola dobro radi, a dolaskom Mlađe (Dragan Mladenovića) je to podignuto na viši nivo. Evo posle one naše generacije iz 2006. ponovo se pojavila generacija koja ima igrače za velike inostrane klubove", optimista je Luković.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC