• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prelazni rok: KRAJ!

Autor mondo.rs

Pijaca je zatvorena. Stouk potrošio najviše - i to pred ponoć! Pročitajte najvažnije dosad otkrivene informacije...

Poslednji dan zimskog prelaznog roka u gotovo svim najkvalitetnijim domaćim ligama nije doneo ni vatru, ni dim, iako su u Engleskoj Vest Hem, pa Stouk realizovali dva bogata transfera.

Krajnji rok za registraciju novih igrača istekao je u Italiji u 23.00 časa, na Ostrvu, Španiji i Francuskoj sat kasnije, dok će u Nemačkoj "pijaca" biti zatvorena u utorak, u 17.00 časova.

U skladu sa najavama - dan je protekao bez "bombi".

U Srbiji su transfer vesti dana definitivno bili odlazak Nikole Ninkovića u Seriju A, promocija novog štopera Crvene zvezde Edsona, oštro pismo Nikole Trujića upućeno rukovodstvu Partizana posle rastanka sa crno-belima i pred kraj dana - dolazak Ognjena Mudrinskog u subotički Spartak.

Međunarodni portali najviše su diskutovali o ozvaničenju rastanka Mančester sitija i Manuela Pelegrinija na kraju sezone, odnosno dolaska Pepa Gvardiole na klupu "građana".

Osim Mudrinskog, još nekoliko bivših napadača Zvezde našlo je nove klubove. Ernan Barkos prešao je u Sporting, uz otkupnu klauzulu od čak 60 miliona evra, dok ste u "live" prenosu prelaznog roka mogli da pročitate i da je Abiola Dauda otišao u Škotsku.

Bivši centarfor Paritzana Aleksandar Mitrović dobio je konkurenciju u napadu Njukasla, jer mu je saigrač postao Sejdu Dumbija, kao pozajmljen igrač Rome. Pažnju engleske javnosti privukao je odlazak Stivena Flečera iz Sanderlenda u Olimpik Marsej - naravno, na pozajmicu.

Pretposlednjeg dana prelaznog roka u Nemačkoj, Bajern je pojačao odbranu. Iako je Pep Gvardiola imao želju da dovede Nemanju Vidića, Srbin je otišao u penziju, a umesto njega Bavarci su u ponedeljak promovisali bivšeg reprezentativca Nemačke Serdara Taščija (28), koji je stigao iz moskovskog Spartaka.

Pred kraj dana, pojavila se mogućnost da jedna zaista zvučna vest odjekne u poslednjim satima i da bi to mogao da bude povratak Radamela Falkaa u Atletiko Madrid. Ipak, za sada se ispostavlja da je uzbuna bila lažna.

Istovremeno, konkretna vest je puštena iz drugog, većeg madridskog kluba, pošto je Valensija pozajmila od Reala Denisa Čeriševa, u nadi da bi tim Gerija Nevila sa njim u veznom redu konačno mogao da nekoga pobedi. Uz ruskog internacionalca, na Mestalju je stigao i levi bek Atletiko Madrida Sikeira.

I to bi bilo to od interesantnih transfera, bar za sada, uz vest koja je odjeknula pred ponoć - da je ove zime najviše novca na jednog igrača ove zime zvanično potrošio Stouk!

Pročitajte u prenosu iz minuta u minut o kom igraču se radi, kao i detalje transfera Omara Nijasea (25) u Everton iz Lokomotive iz Moskve, za zaista veliki novac (17,8 miliona evra).

Prelazni rok je završen u ponoć u tri jake lige i moguće je da će neki novi detalji isplivati u javnost tokom noći ili ujutro. Prethodnih godina je bilo sličnih, jako zanimljivih slučajeva...

Ostanite uz MONDO!

IZ MINUTA U MINUT:

00.00 KRAJ! Dakle, svi najvažniji transferi su evidentirani. Ostaje da se vidi da li je neko u minut pre 12 realizovao posao vredan pomena. O tome više u utorak, u jutarnjim satima...

23.45 I PSV je predstavio novo pojačanje pred ponoć. Holandski vezista Marko Van Ginkel (23) stigao je u Ajndhoven, kao pozajmljen igrač Čelsija. Prethodno se kalio u Milanu i Stouku, a među "plavce" je stigao 2013, posle rastanka sa matičnim Viteseom.

23.41 Stouk je potvrdio: Francuski vezista Džaneli Imbula (23) stigao je i potpisao ugovor! Portu je plaćen 24,2 miliona i to je novo rekordno obeštećenje premijerligaša sa Britanija stadiona.

I ne samo to, nijedan igrač ove zime nije plaćen kao Imbula, čime je Stouk postavio i dosadašnji rekord u visini obeštećenja u 2016. godini.

23.12 Poslednja vest stiže iz Subotice. Spartak je "potpisao" Ognjena Mudrinskog, bivšeg napadača Vojvodine, Jagodine i Crvene zvezde.

23.05 U Engleskoj i dalje rade. Vezista Kvins Parka Leroj Fer prešao je u Svonsi do kraja sezone. Naravno - na pozajmicu. Fer je Holanđanin, za KPR je igrao od 2014, a prethodno je nastupao za Norič, Tvente i Fejnord.

23.00  Prelazni rok u Italiji je završen.

23.00 Prema informacijama iz Italije kineski klub Šangaj Šenhua ponudio je napadaču Pari Sen Žermenu Ezekelu Laveciju godišnju platu od 10 miliona evra...

22.40 Milan ipak neće srdačno dočekati Luiza Adrijana nakon što mu je propao transfer u Kinu. Brazilac nije na spisku igrača koji će u sredu igrati protiv Palerma, što nagoveštava da bi ove zime ipak mogao da ode iz kluba.

22.34 Pamtite li Nika Pauela, momka kojeg je Luj Van Gal prošle jeseni uveo protiv Volfsburga da bi zadržao "đavole" u Ligi šampiona? Junajted mu je sada otvoreno poručio da ne računa na njega, pa će do kraja sezone igrati u Halu.

Inače, Pauel je za protekle tri godine odigrao samo TRI utakmice za Junajted, jer je bio pozajmljivan Viganu i Lesteru.

22.15 Dakle - pozajmice, pozajmice, pozajmice...

22.12 Arsenal je zvanično pozajmio Jaju Sanogoa Čarltonu do kraja sezone. Francuski napadač, rođen 1993, odlazi na treću pozajmicu, jer su ga "tobdžije" prethodno slale u Kristal Palas i Ajaks. Do leta će igrati u Čempionšipu.

22.04 Posao je gotov. Stiven Flečer (28) dogovorio se sa Olimpik Marsejom i ostaće u Marselju, što je i bilo najavljeno. Takođe je otišao u Francusku kao pozajmljen igrač Sanderlenda.

21.56 U Everton dolazi senegalski napadač Baje Oumar Nijase (25), koji je moskovskoj Lokomotivi plaćen 13,5 miliona funti.

21.52 U poslednjim satima još jedna interesantna več za navijače u Srbiji. Nekadašnji napadač Crvene zvezde Abiola Dauda (27) prešao je u Harts. Holandski Vitese, u koji je 2014. prešao iz Ljutice Bogdana, pozajmio ga je škotskom klubu do kraja sezone.

Nigerijac sa švedskim pasošem nastupio je ove sezone na 16 mečeva bio strelac sedam puta. U novom klubu zameniće Osmana Sova, koji je otišao u Kinu.

21.41 Dosadašnji golman Junajteda Viktor Valdes dobio je društvo u Standaru iz Liježa. Belgijski klub angažovao je i dugogodišnjeg beka Olimpijakosa Janisa Manijatisa (29), koji se seli iz Pireja posle četiri godine. Prethodno je sedam godina nosio dres Panioniosa.

21.39 Kao što je i bilo očekivano, deluje da će veče zaista proći bez većih transfer bombi.

21.34 Arsenal je potvrdio najavljeno - Matje Debiši (30) odlazi u Bordo, na pozajmicu do kraja sezone. U domovini će se boriti za minute na terenu i mesto u reprezentaciji na Evropskom prvenstvu.

21.20 Poslednja informacija iz Italije: Traženi Crnogorac Filip Raičević (22) ne ide nigde! Njegov klub - Vićenca, rekla je i Napoliju i Juventusu da više nema pregovora.

21.15 Valensija je zvanično pozajmila Denisa Čeriševa (25), igrača Reala. Rus se ove sezone nije istakao u "kraljevskom klubu", već je dospeo u centar skandala u kojem su Madriđani eliminisani iz Kupa.

21.05 Još jedan rastanak u Novom Sadu. Vojvodina je zahvalila Marku Zoćeviću (22) na saradnji i učinila ga slobodnim u izboru nove sredine. Nekad veliki talenat Borca iz Čačka napustio je "Karađorđe" posle samo pola godine i osam nastupa u dresu "lala".

Izvor: MN PRESS



20.45 Prema poslednjim informacijama, španski klub koji želi Falkaa nije Atletiko, već Valensija, koja je od Reala pozajmila levo krilo Denisa Čeriševa (25). Videćemo...

20.40 Da je 2013, ovo bi bila transfer "bomba". Ovako, možemo samo da konstatujemo da bi Radamel Falkao (30) u samom finišu prelaznog roka mogao da se vrati u Atletiko Madrid! Čelsi prvo mora da se saglasi sa raskidom ugovora o pozajmici na godinu dana, a zatim Atletiko treba da završi posao sa Monakom.

"El Tigre" je leta 2013. iz Atletika prešao u Monako za 60 miliona evra, ali je šest meseci kasnije pokidao prednji ukršteni ligament i nakon povratka više nije bio ni senka nekadašnjeg golgetera.

20.35 Ofanzivni vezni Panajotis Kone (28) u "ličnu kartu" je upisao i četvrti italijanski klub. Posle Breše, Bolonje i Udinezea, stigao je u Fiorentinu. Prvih šest meseci kao pozajmljen igrač.

20.25 Mnogima je verovatno promakla vest da je napadaču Milana Luizu Adrijanu (28) propao praktično završen transfer u kineski Đijangsu. "Rosoneri" su isprva pristali da ga prodaju, ali pošto nisu pronašli adekvatnu zamenu, oberučke su prihvatili Brazilca nazad. Italijanski mediji javljaju da je Milan upravo odbio ponudu Gvangžua.

20.20 Crnogorski centarfor Filip Raičević (22) za dva miliona evra prelazi u Napoli iz drugoligaša Vićence. Ali, tek po završetku sezone.

20.15 Kako se bližimo kraju, priča se sve više "razvodnjava"... Deluje da zaista neće biti velikih poslova.

19.40 Levi bek Aleksander Bitner (26) iz moskovskog Dinama ide na pozajmicu u Anderleht. Bitnera je Aleks Ferguson doveo iz Vitesea u Mančester junajted uoči svoje poslednje sezone. Na nekoliko utakmica je pokazao solidan potencijal, ali se pod Dejvidom Mojesom utopio u opšte sivilo i onda napustio Old Traford.

19.00 Levi bek Hoze Enrike (30) gotovo da uopšte ne igra za Liverpul, ali neće ni da ode sa Enfilda pre isteka ugovora predstojećeg leta. Letos je u finišu prelaznog roka odbio da pređe u Vest Bromvič, a sada se nije dogovorio sa Njukaslom, klubom koji ga je 2011. prodao Liverpulu.

Enrike već mesecima prima 65.000 funti nedeljno praktično ni za šta. Doduše, Jirgen Klop mu je dao šansu u mečevima FA kupa protiv Eksitera, kada se opredelio za kombinovane sastave, a ušao je u igru i protiv Vest Hema minulog vikenda.

18.50 Krilo Dijego Peroti (27) dres Đenove je zamenio Rominim. Momak koji se afirmisao u Sevilji, biće na pozajmici do juna 2017, za šta će "vučica" platiti obeštećenje u iznosu od milion evra. Ako Peroti ispuni određene klauzule iz ugovora (npr. broj odigranih utakmica), Roma će morati da ga u celini otkupi za devet miliona evra.



18.45 Švajcarski Sion angažovao je grčkog veterana Teofanisa Gekasa (35). Nekadašnji golgeter Panatinaikosa, Bajera iz Leverkuzena i Ajntrahta je u prethodne tri godine promenio četiri kluba u Turskoj.

18.22 Bajern Minhen ima novog štopera. Iz moskovskog Spartaka na pozajmicu do kraja sezone doveden je Serdar Tašči (28), bivši reprezentativac Nemačke (14 utakmica od 2008. do 2010) i nekadašnji član Štutgarta.



18.07 Nikola Ninković napušta Partizan i seli se u Đenovu!

17.30 Portugalski napadač Eder igraće do kraja sezone u Svonsiju kao pozajmljeni igrač Porta.



17.09 Švedski štoper Aleksandar Milošević (24) otišao je iz Bešiktaša na pozajmicu u Hanover.

16.41 Bivši napadač Crvene zvezde Ernan Barkos (31) prešao je u Sporting iz Lisabona.

Izvor: MN PRESS



16.15
Centarfor Sanderlenda Stiven Flečer (28) nalazi se u Marseju, na završnim pregovorima sa Olimpikom.

16.05 Napadač River Plate Lukas Boje (19) na kraju sezone će preći u Torino. River je nedavno saopštio da će talentovani fudbaler pristupiti Romi, ali očigledno je došlo do obrta...

15.45 Nekadašnji defanzivac Kjeva, Đenove, Milana i Trabzona Kevin Konstant (28) vratio se u Italiju. Kao slobodan igrač se priključio Bolonji do kraja sezone, uz opciju nastavka saradnje do leta 2018.

15.40
Još jedan prekaljeni napadač iz Serije A menja klub. Antonio Floro Flores (32) iz Sasuola prelazi u Kjevo, kao zamena za novog člana Svonsija Alberta Paloskija. Flores je potpisao ugovor na tri i po godine.

15.35 "Povremeno sretnem Terija i svaki put ga pitam kada će da dođe u moj tim. Nema sumnje da ću to uraditi ponovo", rekao je menadžer Kristal Palasa Alan Pardju, povodom vesti da Čelsi neće ponuditi Džonu Teriju novi ugovor.

15.30
Iskusni centarfor Fabio Kvaljarela (33) iz Torina je prešao u Sampdoriju - na šestomesečnu pozajmicu, uz obaveznu kupovinu za 2,7 miliona evra po završetku sezone. Kvaljarela je pre tačno godinu dana bio strelac het-trika u meču Torino - Sampdorija 5:1.



15.15 Reprezentativac Republike Irske Ejden Mekgidi (29), poznat po prelasku iz Seltika u CSKA iz Moskve 2010. godine, iz Evertona ide u drugoligaški Šefild Vednzdej. Do kraja sezone.

15.10
Ovo je, za sada, samo spekulacija sajta "Tutomerkato" - nekadašnji štoper Partizana i Bazela Ivan Ivanov (27) mogao bi da potpiše za Lacio, koji je ove zime već angažovao Milana Biševca na toj poziciji.

Ivanov je odnedavno slobodan igrač. Januara 2014. pokidao je prednji ukršteni ligament kolena i letos zaigrao nakon godinu i po dana pauze, i to za drugi tim Bazela.

15.05
Aleksandar Mitrović dobio je konkurenciju u napadu Njukasla! Napadač Rome Sejdu Dumbija (28) pozajmljen je do kraja sezone, sa opcijom kupovine nakon toga.

Dumbija je u poslednjih godinu dana "skakutao" po Evropi kao ping-pong loptica. Prošle zime prešao je u Romu iz CSKA, ali nije ispunio očekivanja. Letos se vratio u CSKA kao pozajmljen igrač, igrao odlično u tandemu sa Musom, ali Moskovljani ipak nisu hteli da ga otkupe. U akciju je stupio Njukasl, koji se grčevito bori za opstanak u Premijer ligi, a u napadu pored Mitrovića ima Španca Pereza i Senegalca Sisea.



14.55 Desni bek Barselone Martin Montoja (24) nije se naigrao na pozajmici u Interu tokom prvog dela sezone, pa su ga Katalonci do juna "prekomandovali" u Betis.

14.40 Argentinski štoper Federiko Facio (28) iz Totenhema se vraća u Sevilju, ali samo do kraja ove sezone, pošto je španski klub naglasio da ugovor ne sadrži klauzulu o permanentnom transferu. Facio je leta 2014. iz Sevilje otišao na Vajt Hart Lejn, ali ove sezone Maurisio Poketino uopšte nije računao na njega. Ništa se u tom smislu nije promenilo ni posle ozbiljne povrede Jana Fertongena...

14.36 Potvrđen je prelazak Pepa Gvardiole na klupu Mančester sitija.

14.25 Desni bek Arsenala Matje Debiši (30) odlazi u Bordo na pozajmicu, piše "L'Ekip". Ostrvski mediji spekulisali su transferom u Mančester junajted, kome su gotovo svi bekovi povređeni, ali Arsen Venger nije želeo da pojača rivalski klub.

14.10 Zastupnici Maura Ikardija rekli su specijalizovanom sajtu "Di Marcio" da Inter danas sigurno neće prodati argentinskog napadača. Pojavila se vest da je Roberto Manćini spreman da ga se odrekne (Ikardi je u nedelju promašio penal u gradskom derbiju protiv Milana), ali izgleda da od toga nema ništa...

14.05 Kao što je najavljeno u nedelju, mladi reprezentativac Srbije Miloš Veljković (20) postao je novi član Verdera iz Bremena! Nekadašnji šampion Nemačke, koji se ove sezone bori za opstanak u Bundes ligi, doveo ga je iz Totenhema za 500.000 funti, plus potencijalni bonusi.



14.00 Zadnji vezni Džaneli Imbula (23) preći će iz Porta u Stouk za 24 miliona evra, objavio je "Tajms". Nekadašnji mladi reprezentativac Francuske u tom slučaju bi napustio stadion Dragao samo šest meseci po dolasku iz marsejskog Olimpika. Porto ga je letos platio 20 miliona evra.

13.15 Senegalski napadač Omar Nijase (25) nalazi se na lekarskim pregledima, posle kojih bi trebalo da potpiše za Everton. Premijerligaš će Lokomotivi iz Moskve platiti 13,5 miliona funti. Nijase je u Rusiji igrao od leta 2014, a pre toga je bio član turskog Akhisara.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC