• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo prodao Hadžiahmetovića za milion KM

Autor mondo.ba

Amir Hadžiahmetović više nije član sarajevskog Željezničara. Mladi veznjak je potpisao ugovor na četiri i po godine sa Konjasporom.

  Amir Hadžiahmetović za 500.000 eura prešao u  Amir Hadžiahmetović potpisao za Konjaspor Izvor: MONDO/Samir Cacan

Tim s Grbavice će na ime transfera Hadžiahmetovića u redove turskog prvoligaša zaraditi 500.000 eura. Željezničaru ide i dodatnih 20 posto od narednog transfera ovog mladog reprezentativca naše zemlje.

Tri gola u 47 utakmica

Amir je rođen 8. marta 1997. godine u danskom Nexu. Prošao je omladinsku školu Željezničara, a za prvi tim je debitovao 2. augusta 2014. godine na utakmici između Olimpica i Željezničara. Nakon toga je ukupno odigrao 47 utakmica, te je postigao tri gola. Hadžiahmetović je bivši kadetski, a trenutno juniorski i mladi reprezentativac naše zemlje.

"U ovom trenutku, napravljen je jako dobar posao koji je na liniji vizije razvoja Kluba. Transfer se realizovao uz odobrenje šefa stručnog štaba, te uz želju igrača, njegovih roditelja i menadžera kao i nekih naslijeđenih razloga iz prošlosti. Novac apsolutno nije bio povod transfera budući da je Klub finansijski stabilan, iako napominjem da se radi o rekordnom transferu u historiji Kluba, te omogućuje dodatno jačanje veza za turskim prvoligašem i procenat od narednog transfera", naglasio je Vedran Vukotić, predsjednik FK Željezničar, za oficijelnu stranicu kluba.

On je istakao da se ovim transferom šalje jasna poruka svim mladim igračima iz Bosne i Hercegovine da je Željezničar "preferirana destinacija za realizovanje ozbiljne igračke karijere u inostranstvu".

"Amiru želimo puno sreće u nastavku karijere, a Konjasporu mnogo sportskih uspjeha", dodao je Vukotić te se zahvalio menadžerima Amira Hadžiahmetovića na korektnosti.

Podsjećamo, u Konjasporu već igra jedan bivši igrač Željezničara, riječ je o Rijadu Bajiću koji je na ljeto prošle godine pojačao redove ovog turskog kluba.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC