• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kavani probio Čelsijev zid!

Autor mondo.rs

Parižani su od početka do kraja utakmice bili opasnija ekipa i sasvim zasluženo su slavili u prvom meču osmine finala protiv Čelsija.

Spektakularan meč u Parizu!

Fudbaleri Čelsija bili su na pragu toga da se iz Pariza vrate neporaženi, ali je Loran Blan "pogodio" sa izmenom. Edinson Kavani je četiri minuta nakon ulaska dobio idealnu loptu Anhela di Marije, a potom je iz "mrtvog ugla" savladao do tada savršenog Tiboa Kurtou. Kroz noge...

PARI SEN ŽERMEN - ČELSI 2:1 (1:1)

Domaći su od početka do kraja meča bili dominantni i pretili sa svih pozicija gostima iz Engleske, ali su na prvi gol čekali do 39. minuta kada je Džon Obi Mikel bio neoprezan. Nigerijac je po nogama "tukao i tukao" neverovatnog Lukasa Mouru i odahnuo je kada ga je konačno srušio i dobio žuti karton...

...međutim, da je znao da će posle toga Zlatan Ibrahimović namestiti loptu, i potom pomoću njegovog stopala prevariti i savladati Tiboa Kurtou, teško da bi to ponovio. Bilo je to sasvim zasluženo vođstvo tima koje je tek na momente prepuštalo Čelsiju teren. Zanimljivo je da, iako je bio potpuno potčinjen, Čelsi je imao najbolju šansu preko Dijega Koste koju je "skinuo" Kevin Trap.

Na sreću Mikela, uspeo je brzo da se iskupi za glupost koju je napravio.

Fabregas je izveo korner sa leve strane, Dijego Kosta je prebacio loptu, a na nju je naleteo Nigerijac i sa mnogo snage "raspalio" po njoj za 1:1. Bio je to tek njegov šesti gol u dresu Čelsija koji je nosio 366 puta.

Kako to obično biva poslednji detalj u poluvremenu zna da da "snagu" rivalu da nastavi da grize, pa je Čelsi bolje otvorio drugo poluvreme, ali je to bilo sve što smo videli od njih večeras. PSŽ je na sat vremena igre krenuo sa invazijom ka golu Tiboa Kurtoe.

Markinjos, Maksvel, Di Marija, Ibrahimović, Moura, Matuidi...

Sve je branio Tibo Kurtoa, sve dok Loran Blan nije potegao "keca iz rukava". Edinson Kavani je ušao u igru umesto maestralnog Lukasa Moure, a ovaj je gotovo u svom prvom kontaktu doneo pobedu Parižanima.

Prebacio je Anhel di Marija u svom stilu Ivanovića i Kejhila, lopta je bežala od Kavanija, ali je ovaj iz mrtvog ugla uspeo da savlada golmana koji se do tada činio nesavladiv. Kao što rekosmo na početku, i to kroz noge.

Imao je PSŽ još nekoliko prilika da postigne gol, ali su se onda pomalo i nesvesno povukli u svoj šesnaesterac i dopustili Oskaru da pokuša da donese izjednačenje. Nije se desilo...

Revanš je na programu 9. marta u Londonu, a Čelsi je već jedno uspeo da se izvuče i nakon poraza od 3:1 u Parizu. Da li je ova ekipa jaka kao ona od pre dve sezone, videćemo već za tri nedelje...

LIGA ŠAMPIONA, osmina finala:

Benfika - Zenit 1:0 (0:0)
PSŽ - Čelsi 2:1 (1:1)

u sredu:

Gent - Volfsburg
Roma - Real Madrid

23. februara:

Arsenal - Barselona
Juventus - Bajern Minhen

24. februara:

PSV - Atletiko Madrid
Dinamo Kijev - Mančester siti

NAJAVA MEČA:

U prvim mečevima osmine finala sastaju se Pari sen Žermen - Čelsi i Benfika - Zenit.

Ukoliko nastave da ih "uparuju" svake godine, ovo će postati pravi "klasik" Lige šampiona!

Pari sen Žermen i Čelsi sastaju se peti, a biće i šestog, puta u poslednje dve godine u nokaut fazi Lige šampiona. Pre dve godine Čelsije je uspeo da napravi preokret u drugom meču i posle pobede u Londonu ode dalje, dok je PSŽ prošle godine golom Tijaga Silve u produžetku ostvario plasman u četvrtinale ovog takmičenja.

U kakvom stanju i formi su ove ekipe?

Čelsi igra jednu od najgorih sezona u "novom dobu" kluba, ali i pored loših partija u prvenstvu uspeli su da ostvare plasman iz grupe u kojoj su bili Porto, Makabi i Dinamo iz Kijeva. Sa novim trenerom Gusom Hidinkom igraju promenljivo, ali ne gube, pošto su neporaženi na prethodnih 12 utakmica. Zbog povreda holandski stručnjak neće moći da računa na Kurta Zumu i kapitena Džona Terija.

ČELSI: Kurtoa, Aspilikueta, Kejhil, Ivanović, Baba Rahman, Fabregas, Mikel, Pedro, Vilijan, Azar i Dijego Kosta.

Klupa: Begović, Mjazga, Loftus-Čik, Oskar, Kenedi, Traore i Remi

PSŽ: Trap, Markinjos, David Luiz, Tijago Silva, Maksvel, Tijago Mota, Matuidi, Verati, Lukas Moura, Di Marija i Ibrahimović.

Klupa: Sirigu, Van Der Vil, Kurzava, Rabio, Stambuli, Pastore i Kavani

MEĐUSOBNI SUSRETI

2014. PSŽ - Čelsi 3:1

2014. Čelsi - PSŽ 2:0

2015. PSŽ - Čelsi 1:1

2015. Čelsi - PSŽ 2:2

PSŽ ima potpuno drugačiju sezonu od Čelsija. Oni su dominantni u domaćem prvenstvu i posle 26 kola ne znaju za poraz, štaviše, remizirali su svega četiri puta. Zbog znatno teže grupe u Ligi šampiona oni su bili drugoplasirani iza Real Madrida, pa bi neko mogao da pomisli da je Čelsi favorit u ovom dvomeču jer je u svojoj grupi završio na prvom mestu.

Trener Parižana Loran Blan nije imao većih problema pred ovaj meč, jedino neće moći da računa na desnog beka Serža Orijea kog je klub suspendovao zbog toga što je putem društvenih mreža vređao saigrače.

Utakmicu možete pratiti i na programu Arena Sport 3 od 20.45, ali i na Telekomovom portalu KlikSport.

UŽIVO:

90+2' - KRAJ! POBEDA PSŽ-a!

84' - Markinjos u šansi...

Mladi Brazilac je ušao po desnoj strani, ali je Gari Kejhil izblokirao. Čini se da Čelsi nema ambicije da postigne drugi gol, već da sačuva ovaj "minimalni poraz".

78' - KAVAAAAAAAANI!

Isplatila se promena Lorana Blana koju je izvršio pre samo četiri minute, a "nezadovoljni" Urugvajac je sjajno reagovao  na neverovatno dodavanje Anhela di Marije i pobegao svojim čuvarima, a potom iz "mrtvog ugla" savladao do sada odlično Kurtou.

Kroz noge!

74' - Dve promene.

U ekipi Čelsija terene je napustio Eden Azar i zamenio ga je Oskar, a da bi "vratio" broj Brazilaca koji je bio na početku Loran Blan je izveo, možda i najboljeg igrača svog tima večeras, Lukasa Mouru i u igru poslao Edinsona Kavanija.

67' - KAKO SE ČELSI BRANI!

Odbrana Čelsija "ispala" je večeras rekordan broj puta i svaki put uspela da se izvuče. Sada je prvo Zlatan IBrahimović bio najviši u skoku pored Branislava Ivanovića, lopta je pala na peterac i najbliži joj je bio Blez Matuidi, ali su Kejhil i Bane bukvalno POLEGALI i na neverovatan način izblokirali ono što se činilo kao siguran gol.

Slobodan udarac za Di Mariju i OPET brani Tibo Kurtoa!

60' - LUKAAAAAAS! KURTOAAAAAA!

Ibrahimović je ponovo "izbacio" vihorno brazilsko krilo, Sesk Fabregas je loše uklizao i Moura se našao u velikoj šansi, ali Kurtoa danas ima svoj dan. Još jedna neverovatna odbrana u situaciju jedan na jedan.

52' - IBRA!!! NEMA GOLA!

Dobio je idealnu loptu u šesnaestercu Zlatan Ibrahimović, jednom fintom izbacio Branislava Ivanovića i prosto sebi našao poziciju u kojoj mu ne preti ni blok igrača, ali je Tibo Kurtoa zaista odlično odbranio.

Sada PSŽ ubija po krilima...

Prvo smo videli Markinjosa, a sada Maksvela koji je poslao strašnu loptu "u 16", ali Ivanović izbacuje.

49' - Kosta! Di Marija!

Parižani su prvo probali da uspostve kontrolu, videli smo i sudar Veratija i Azara, a onda je pravo niotkuda sevnula kontra igrača Čelsija koju je "završavao" Dijego Kosta... Ali je nije završio kako je Čelsiju odgovaralo, pogodio je Trapa u noge i propala je odlična prilika za Čelsi.

Odmah odgovara domaći tim, pa je sada Markinjos prvi put probio po desnoj strani, bez šuta na gol, ali je potom pretio Anhel di Marija sa preko 25 metara. Ovo je bilo blizu!

46' - Počinje drugo poluvreme.

---------------------------------

45' - MIKEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL! 1-1!

Ko bi rekao da će Džon Obi Mikel posle onakve greške ovako brzo "vratiti" Čelsi u igru!? Ne postiže Mikel često golove, a sada je posle kornera sa leve strane, i prebačene lopte Dijega Koste, sjajno reagovao i sjajno zakucao loptu u mrežu Kevina Trapa.

Ovo je tek šesti gol Mikela u 356 utakmica za Čelsi, ali bi mogao da bude jedan od najvažnijih.

Kraj ludog prvog poluvremena!

Statistika kaže da je Čelsi za prvo poluvreme imao 6 udaraca ka golu, dok je PSŽ imao dva više.

39' - ZLAAAAAAAAAAAATAN! KAKAV GOL! 1-0!

Džon Obi Mikel je nakon nekoliko pokušaja uspeo da nogama saplete Lukasa Mouru, za šta je dobio žuti karton, a mnogo gore - njegov tim je zbog toga dobio gol. Zlatan Ibrahimović je namestio loptu na 20-ak metara od gola, raspalio po njoj, a lopta je prevarila Tiboa Kurtouu i našla put do mreže.

Ne samo da je Mikel napravio faul, nego ga je lopta i pogodila u stopalo i promenila pravac!

36' - Di Marija!

Kakva ekspresna kontra Pari sen |ermena, ali Anhel di Marija je ipak odlučio da i on oproba šut, što se nije završilo najslavnije. Imao je saigrača u šesnaestercu, ali je odlučio da šutira sa ivice kaznenog... I pogrešio.

Kamere su uhvatile i Brazilca Ronalda, za koga on navija večeras?

33' - Bane, Zlatan!

"Plavci" su imali nekoliko šansi u drugih petnaest minuta, a solidnu je imao Branislav Ivanović posle novog ubačaja sa krila. Sada je on dobio loptu na glavu, loše je šutirao, pala mu je na nogu, a potom je pogodio spoljni deo gola Kevina Trapa.

Na drugoj strani, Zlatan Ibrahimović je "tukao" glavom, ali nedovoljno jako...

27' - Čelsi opet sa boka!

Markinjos i Maksvel imaju problema sa krilima Čelsija, pa je sada Pedro sa desnog "zavrnuo" loptu u šesnaesterac, ali je gledao kako njegov bek Aspilikueta "maši" čitav fudbal. Mogla je lopta u tom "fliperu" da ode i do Dijega Koste, ali odbranio se Pariz.

23' - DIJEGO KOSTA!

Čelsi je konačno u svom posedu loptu držao duže od trideset sekundi, i kružili su oko gola PSŽ-a, da bi posle pasa Edena Azara, mladi levi bek Rahman Baba poslao IDEALNU loptu na glavnu Dijega Koste, ali je Kevin Trap refleksno zakačio rukom i poslao na prečku.

Trebalo bi reći i da je David Luiz očajno procenio let lopte...

18' - PSŽ dominira!

Domaći imaju veliki posed lopte i neverovatno dobar presing vrše na odbranu Čelsija koji ne može da organizuje pristojan napad. Osim greške Maksvela kada je Pedro dobio "čistu" desnu stranu i to loše iskoristio, videli smo novi prodor Lukasa Moure iza leđa odbrane, ali je Aspilikueta dobro pratio.

Ibrahimović je dobio žuti karton zbog grubosti nad Mikelom.

10' - Zlatan, Moura!

Na početku meča je "prodao" petu, a sada je savršeno grudima spustio loptu za Lukasa Mouru, Brazilac se nije ni nameštao, nego iz prve raspalio po lopti, a Čelsi je izblokirao ovaj pokušaj. U nastavku i prva ozbiljnija pretnja po Parižane. Dijego Kosta je prošao lo levoj strani, pokušao da driblingom nađe mesta, ali Tijago Silva...

Odmah potom slobodan udarac za Ibrahimovića, ali pored gola. Kakav tempo!

6' - Prva pretnja! Pa druga!

Marko Verati, momak koji je pre nekoliko dana produžio ugovor sa Parižanima, prvi je oprobao reflekse Tiboa Kurtoe, ali je belgijski golman dobro odbio loptu i potom imao sreće da niko od igrača PSŽ-a ne natrči na nju.

Minut posle toga i "bomba" Lukasa Moure, ali odlazi pored gola. Ako se Čelsi "sabije" u šesnaesterac, ovo je izgleda plan Lorana Blana.

1' - Utakmica je počela, PSŽ je odmah probao preko Lukasa Moure.

- Branislav Ivanović će na ovom meču predvoditi Čelsi kao kapiten pošto je Džon Teri povređen.

- Igrači uskoro izlaze na teren, a malo optimizma za navijače Čelsija: "plavci" su jedini engleski klub koji je uspeo da pobedi na "Parku Prinčeva".

- Ako ste zaboravili kako je izgledao meč prethodne sezone, podsetite se ovde.

- Najbolji strelac Čelsija u Ligi šampiona je Vilijan sa 5 golova, dok je za PSŽ najviše dao Anhel di Marija - 3.

- Na terenu će biti čak osam Brazilaca, iako su Tijago Mota i Dijego Kosta u svojim karijerama nastupali za druge reprezentacije.

- Zanimljivo je da je PSŽ tokom šest utakmica grupne faze, a uzmite u obzir da su igrali i sa Real Madridom, "razmenio" gotovo 4000 pasova, da budemo precizni - 3958, dok je njihov večerašnji rival Čelsi ostvario skoro duplo manje - 2354.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC