• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Benfika u nadoknadi do nade!

Autor mondo.rs

Lisabonski "orlovi" stekli prednost protiv Zenita, ali da li će im ona biti dovoljna? Čak četvorica fudbalera suspendovani za revanš!

Benfika - Zenit 1:0, golom Žonasa u prvom minutu nadoknade!

Veliko je pitanje, međutim, da li će minimalna prednost biti dovoljna timu iz Lisabona da u revanšu, 9. marta u Sankt Peterburgu, izbori plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Između ostalog, zato što će u Rusiju morati bez dvojice igrača iz zadnje linije tima - Anrea Almeide i Žardela, asistenta za pobedonosni gol.

Bez dvojice prvotimaca u revanšu će biti Zenit, jer su žute kartone dobili  Havi Garsija i Domenik Krišito, koji je zaradio i drugi žuti karton, kada je u finišu meča napravio faul zbog kojeg je isključen, a posle kojeg je Žardel centrirao u šesnaesterac gostiju i proigrao Žonasa.



I pre tog pogotka, Benfika je imala dve odlične šanse da povede, ali su Gaitan u 69. i Žardel par minuta kasnije, bili neprecizni.



Na suprotnoj strani, Zenit je tek jednom uspeo da pripreti. Učinio je to nekadašnji igrač Benfike, Vicel, kada je oštro šutirao sa distance početkom drugog poluvremena.

U igri gostujućeg tima vidljiva je bila duga pauza (čak dva meseca bez takmičarskih mečeva), međutim, do revanša ih čekaju po jedna utakmica u Kupu i prvenstvu Rusije, tako da nema sumnje da će ekipa Andra Viljaš-Boaša mnogo uigranija dočekati duel u Sankt Peterburgu.

BENFIKA: Sesar - Lindelef, Elizeu, Žardel, Almeida - Samaris, Sančes - Gaitan, Žonas, Pici (71. Karsela-Gonzales) - Mitroglu (62. Himenez).

ZENIT: Lodigin - Anjukov, Krišito, Lomberts, Garaj - Vicel, Garsija - Šatov (81. Žirkov), Hulk, Dani (87. Maurisio) - Dzjuba (74. Kokorin).

TOK UTAKMICE:

KRAJ!

- GOOOL! Benfika vodi 1:0! Strelac je Žonas u prvom minutu nadoknade! Pogotku je prethodio centaršut Žardela iz slobodnog udarca koji je skrivio Domeniko Krišito, a koji je zbog toga dobio drugi žuti karton - crveni.


- Poslednja izmena u Zenitu. Umesto Danija od 87. minuta igraće Maurisio, takođe debitant.

- Iskusni Jurij Žirkov menja Šatova u 81. minutu.

- Izmena i u timu Zenita. Debitantski nastup upisao je Aleksandar Kokirin, veliko zimsko pojačanje iz moskovskog Dinama, koji je u 74. minutu zamenio Dzjubu.

- Još jedna prilika za Benfiku da povede! Pokušao je Žardel udarcem iz prve, posle lepo spuštene lopte glavom, ali mu je Garaj odlično "ušao u šut" i otežao mu poziciju.

- Druga promena u meču, opet u domaćem timu. Umesto Picija od 71. minuta u igri je Karsela-Gonzales.

- Najbolja šansa u meču! Nikolas Gaitan je u 69. minutu izveo sjajan "lažnjak", ali je potom iz odlične pozicije šutirao pravo u Jurija Lodigina. Pokušao je posle da odbijenu loptu pošalje u mrežu, međutim, tada je već bilo mnogo teže...



- Nastavlja se... Četvrti fudbaler koji neće moći da igra revanš (drugi iz Zenita) je Domeniko Krišito, zbog žutog kartona u 68. minutu.

- Prva izmena u meču. U napadu Benfike od 62. minuta igraće Raul Himenez, koji je zamenio Migroglua.

- Još jedan igrač koji će propustiti revanš meč, ali ovaj put za Zenit, je Havi Garsija koji je u 58. minutu dobio žuti karton zbog igranja rukom.

Dakle, treći fudbaler koji zbog kartona neće moći da igra 9. marta u Sankt Peterburgu!

- Prvi šut Zenitovih igrača u okvir gola u 52. minutu. Učinio je to Vicel sa nekih 18 metara, ali je Žulio Sesar dobro reagovao.

- Drugo poluvreme je počelo bez promena u sastavima.

Poluvreme. Mnogo više očekivalo se od ove utakmice. Nadamo se da će biti "življe" u drugom poluvremenu.

- I treći žuti karton za igrače Benfike u prvom poluvremenu. Dobio ga je Pici, ali za razliku od prethodna dva nema posledica. Od gostujućih igrača zapisan je samo Vicel, bivši igrač lisabonskih "orlova".

- Hulk je u 36. minutu zapretio iz slobodnog udarca, ali je lopta prozujala malo pored domaćeg gola.

- Još nije gotovo prvo poluvreme prvog duela, ali Benfika je već u problemu za revanš. Posle Almeide, žuti karton je dobio i Žardel, koji takođe neće moći da igra u revanšu.

- Konačno uzbuđenje na Lužu! Žonas je šutirao u 29. minutu, a  Lomberts pokušao glavom da blokira njegov šut, ali je Lodigin, ipak, morao da reaguje. "Paradom" je poslao loptu u korner...

- U prvih 25 minuta utakmice Benfika ima inicijativu, međutim, osim pokušaja Picija, nije bilo prilika vrednih pomena.

- Prva opasna akcija po gol viđena je u 18. minutu, a režirali su je igrači Benfike. Pici je šutirao sa ivice kaznenog, ali nedovoljno jako da bi savladao Akinfejeva.

- Andre Almeida je u 16. minutu dobio žuti karton zbog kojeg neće moći da igra za Benfiku u revanšu.

- Bez velikih uzbuđenja u prvih 10 minuta.

- Niko Gaitan petom kroz noge Anjukovu, ali je dobio samo aut... U toku je 6. minut.

- Prva kakva-takva šansa viđena je pred golom Benfike. Hulk je centrirao u 4. minutu, ali je Žulio Sesar bio siguran.



- Utakmicu sudi Đanluka Roki iz Italije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC