• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rimljani, šta to bi?

Lacio doživeo debakl na Olimpiku protiv Slavije iz Praga. Valensija odlična, ali i oštećena. Viljareal odoleo u Leverkuzenu.

Posle 1:1 u Pragu, šok u Rimu! Lacio je ubedljivo poražen na Olimpiku od Sparte iz Praga - 0:3, čime je završio takmičenje u Ligi Evrope za ovu sezonu, a Italijani prvi put posle 15 godina ostali bez ijednog predstavnika u četvrtfinalima evro-kupova.

Pored Sparte, plasman u četvrtfinale Lige Evrope izborili su i dva španska predstavnika.

Viljareal je odoleo u Leverkuzenu (0:0) i sačuvao 2:0 iz prve utakmice sa Bajerom, dok je Valensija bila bolja od Atletik Bilbaa, pobedila, ali i ispala.

Posle 1:0 u Bilbau i na Mestalji je slavio domaćin, ali 2:1, tako da je ekipa Gerija Nevila eliminisana zbog primljenog gola na domaćem terenu. A nisu to zaslužili igrači Valensije po prikazanoj igri u revanšu, posebno ne zato što je pogotku Atletika u 75. minutu prethodilo igranje Susaete rukom.

Nisu to videli italijanski arbitri, predvođeni Danijeleom Orsatom, pa je u nastavku akcije Raul Garsija mestralno petom proigrao Arica Aduriza za osmi pogodak u Ligi Evrope ove sezone i, što je važnije, plasman u narednu fazu.



Prethodno su strelci za Valensiju bili Santi Mina u 13. i Aderlan Santoš u 37. minutu. Prvi posle "odbitka", a drugi udarcem glavom.

Previd sudija razbesneo je Garija Nevila, koji je zbog žustrog prigovora morao da se preseli na tribine, a to je samo dodatno otežalo posao igračima Valensije. Uspeli su domaći fudbaleri da zaprete rivalu još par puta do kraja, međutim, ne i da izjednače.

Raul Garsija bio je koban po "slepe miševe" u ovom dvomeču, jer je u prvoj utakmici bio jedini strelac, a u drugoj asistent.

U Rimu, snažan šut Dočkala u 10. minutu iz prve sa ivice kaznenog, pa milimetarski precizno plasirana lopta Krejčija iz slične pozicije u 12. i, delovalo je, lagan volej Juliša u 44. sa desetak metara doneli su Sparti ogromnih 3:0 već u prvom poluvremenu, a taj rezultat ostao je na semaforu do kraja utakmice.

Od srpskih igrača u timu Lacija igrao je samo Milan Biševac. On je od početka do kraja bio na terenu, ali nije uspeo da zaustavi napadače gostiju.

LIGA EVROPE, osmina finala:

Lacio - SPARTA PRAG 0:3 (0:3), prvi meč 1:1
/Dočkal 10, Krejči 12, Juliš 44/

Bajer Leverkuzen - VILJAREAL 0:0, prvi meč 0:2

Valensija - ATLETIK BILBAO 2:1 (2:0), prvi meč 0:1
/Santi Mina 13, Santoš 37 - Aduriz 75/

Od 21.05:

Anderleht - Šahtjor, prvi meč 1:3
Braga - Fenerbahče, prvi meč 0:1
Mančester junajted - Liverpul, prvi meč 0:2
Sevilja - Bazel, prvi meč 0:0
Totenhem - Borusija Dortmund, prvi meč 0:3

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC