• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Borusija napadala, Šalke pobijedio

Autor mondo.ba

Šalke surovo kaznio Borusiju Menhengladbah za promašaje i pobjedom 2:1 preuzeo od nje četvrtu poziciju na tabeli Bundeslige.

Uzbudljivu premijeru 27. kola Bundesliga odigrali su Šalke i Borusija Menhengladbah u Gelzenkirhenu, a na kraju je domaćin slavio 2:1 i potvrdio da je Veltins Arena njihova tvrđava ove sezone.

Borusija Menhengladbah pomalo i nezasluženo je doživjela poraz jer je od početka do kraja napadala, ali nažalost i promašivala i na kraju je za to surovo kažnjena.

Pred nešto više od 62.000 gledalaca Šalke je odolijevao napadima gostiju, prvenstveno zahvaljujući odličnom golmanu Fermanu, a onda nemilosrdnom egzekucijom stigao do šeste vezane pobjede na svojoj Veltins Areni.

Odličnu atmosferu na stadionu u Gelzenhirhenu umalo je pokvario Rafael u devetom minute, a šest minuta kasnije novu šansu za goste promašio je Azar, tačnije, Ferman je bio siguran na golu.

I golman gostiju, Some, se istakao u 24. minutu, kada je krajnjim naporom spriječio da lopta poslije centaršuta završi u mreži.

Uslijedila je nova ofanziva Borusije Menhengladbaha, međutim, ovo nije bilo Rafaelovo veče, ali ni Štidla, koji je bio neprecizan u 37. minute, a potom u 43. minutu promašio stopostotnu priliku. Odlično je ispratio centaršut Elvedija sa lijeve strane, ali je Ferman odbranio njegov šut sa samo pet metara.

Za sve promašaje iz prvih 45 minuta Borusija je surovo kažnjena u nastavku.

Hintereger – Kristijansen – Hintereger – GOOOL!

Nažalost nije ovo bila akcija fudbalera Borusije Menhengladbah u 69. minutu, već se lopta kao u fliperu pred njihovim golom odbijala od noge defanzivaca gostiju i na kraju završila u mreži za vođstvo Šalkea 1:0.

Deset minuta kasnije Borusija je konačno stigla do pogotka. Štoper Kristijansen povukao je loptu sa centra, odigrao dupli pas, a zatim u maniru rasnog strelca poslao loptu u mrežu za izjednačenje i svoj treći gol ove sezone.

Radost gostiju trajala je samo četiri minuta, a onda je Šalke potvrdio da se petkom slavi u Gelzenkirhenu. U posljednjih 13 mečeva koje su odigrali petkom Šalke je 12 puta slavio i jednom remizirao, a do nove pobjede stigao je u 83. minute poslije još jedne kontre i još jedne greške gostujuće odbrane.

Čak trojica defanzivaca Borusije ispala su na lijevom boku, loptu je došla do Gorecke koji je šutirao, a lopta je zakačila kapitena Džaku i završila u mreži Someovog gola - 2:1.

Šalke se do kraja grčevito branio, Borusija je u 89. Minute pogodila i stativu, ali nije uspjela da izbjegne poraz kojim je prepustila četvrto mjesto na tabeli upravo Šalkeu.

Bundesliga, 27. kolo:

Šalke – Borusija Menhengladbah 2:1 (0:0)

/Hitereger 59 autogol, Gorecka 83 - Kristijansen 79/

Subota

Keln – Bajern (15.30)

Verder – Majnc

HSV – Hofenhajm

Herta – Inglštat

Volfsburg – Darmštat

Ajntraht – Hanover (18.30)

Nedjelja

Štutgart – Bajer L. (15.30)

Augzburg – Borusija D. (17.30)

Tabela: Bajern 66, Borusija D. 61, Herta 45, Šalke (+1) 44, Borusija M. (+1) 42, Majnc 40, Bajer L. 39, Volfsburg 37, Keln 33, Inglštat 33, Štutgart 32, HSV 31, Augzburg 27, Darmštat 27, Verder 27, Ajntraht 24, Hofenhajm 24, Hanover 17

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC