• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pristao na milione: Barsa našla pakleno pojačanje!

Autor mondo.rs

Čak i kada su svi zdravi, Pike, Maskerano, Matje i Vermalen, odbrana Barselone najslabiji je deo tima. To bi moglo da se promeni...

Kako će izgledati odbrana Barselone, koja standardno nije najjači deo moćnog sastava?

U najvećem broju slučajeva u prethodnih nekoliko sezona na pozicijama štopera počinjali su Đerar Pike, koji će uskoro napuniti 30 i Havijer Maskerano, koji i nije centralni bek, a koji će uskoro proslaviti 32. rođendan.

Stoga, odbrana u kojoj se nikad nije nametnuo Mark Bartra (25), u kojoj povremeno šansu dobija Žeremi Matje (32), a u kojoj bi verovatno češće igrao i Tomas Vermalen (30), da nije konstantno povređen, trebalo bi da bude pojačana na leto, a izbor je pao na jednog od najtraženijih mladih fudbalera na svetu.

Kako drugačije? Bar kad je Barsa u pitanju...

Strani mediji, pre svih portal "Goal", navode da je na sastanku u Madridu između čelnika Barselone i agenta Đulijana Bertolućija dogovoreno pod kojim uslovima bi Pari Sen Žermenov Brazilac, Markinjoš, narednog leta prešao u Kataloniju: godišnja plata od 4,5 miliona evra i bonus nagrada za potpis u visini od tri miliona evra.

U to nisu uračunati bonusi za nastupe, golove, pozive u reprezentaciju i trofeje sa "Blaugranom".

Ipak, to je bio lakši deo posla, jer bi čelnici Barselone sada trebalo da savladaju vlasnike PSŽ-a, bogate biznismene sa Bliskog istoka, koje novac i ne može da impresionira previše, međutim... Kako i Parižani moraju da funkcionišu u okvirima UEFA finansijskog fer-pleja, što znači da je zarada neophodna da bi se trošilo (nema više pumpanja novca sa strane), utoliko se u Barseloni nadaju da bi obeštećenje od 45 do 50 miliona evra bilo dovoljno za: "Da".

Problem bi mogao da bude taj što je stub odbrane Pari Sen Žermena, takođe Brazilac, Tijago Silva (31) već u poznim igračkim godinama i da je, dugoročno gledano, Markinjoš veoma važan za klub sa "Parka prinčeva".

Markinjoš, tačnije Markos Ojas Korea, rođen je pre 21 godine u Sao Paulu, posle samo jedne sezone u dresu Korintijansa (2012) prešao je u Romu za svega 4,5 miliona evra, da bi posle sezone na "Olimpiku" i 30 odigranih utakmica, Pari Sen Žermen za 31,4 miliona evra otkupio jednog od najtalentovanijih igrača na svetu, koji može da igra štopera, desnog beka i defanzivnog vezistu.

Markinjoš je posle samo jedne sezone u Evropi postao četvrti najskuplje plaćeni defanzivni fudbaler svih vremena, iza Rija Ferdinanda, Tijaga Silve, Lilijana Tirama i Danija Alveša.

U međuvremenu postao je reprezentativac Brazila i zabeležio devet nastupa za "Selekao".


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC