• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Banjalučki Lazar Marković" sanja crno-bijeli dres

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Talentovani banjalučki fudbaler Danko Radić iz mlađih kategorija Borca prešao među omladince Partizana. Sanja o nastupu za prvi tim crno-bijelih.

Najveći srpski klubovi česta su i logična stepenica u karijerama fudbalskih talenata iz Banjaluke i BiH, ali do njih nije lako stići.

Jedan od onih koji je uspio da se probije na „veliku scenu“ je Banjalučanin Danko Radić, koji je iz omladinskih selekcija Borca prešao među omladince Partizana.

Talentovani krilni igrač zadovoljio je ukus trenera crno-bijelih i u januaru zahvaljujući prešao u Teleoptik, filijalu Partizana, za čije mlađe kategorije već nastupa na prijateljskim mečevima, a od juna će i zvanično.

On je tako postao prvi igrač koji je otišao iz Borca u mlađe kategorije Partizana, još od 2004. godine i odlaska Srđana Kačara, ne računajući Aleksandra Subića koji je prešao u prvi tim.

"Treniram i igram u Teleoptiku, ali i sa kadetima Partizana, za koje sam igrao nekoliko prijateljskih utakmica. Ostalo je da se završi neka papirologija i zvanično ću biti u Partizanu“, kaže u razgovoru za MONDO mladi Radić.

Dilema oko prelaska među crno-bijele nije imao.

"To je veliki korak za mene, jer ću moći mnogo više mogućnosti za napredak. U Borcu mi je bilo dobro, ali nije bilo adekvatnih uslova, terena za trening. U Teleoptiku i Partizanu je potpuno drugačija situacija. Treneri su stručniji, radim sa trenerima Draganom Obradovićem i Draganom Kecmanom, imamo sjajne uslove za trening i mogu mnogo da napredujem“, ističe Radić.

Partizanova škola je, kako kaže, pravo mjesto za njega.

"Mislim da je Partizanova škola jedna od najboljih na svijetu. To su dokazali igrači koji su iz nje izašli, a upravo Partizan ima najviše igrača u ligama petice od svih klubova sa Balkana“.

  Kada je prešao u Beograd, priznaje, ispočetka mu nije bilo lako.

"Poslije preseljenja bilo je teško navići se na sve, međutim uz podršku roditelja, rodbine i prijatelja prevazišao sam te neke poteškoće i sada sam se potpuno uklopio. Uspio sam da uskladim i školske obaveze, idem i dalje u medicinsku školu Apeiron, koja mi je izašla u susret i omogućila jedan poseban način pohađanja nastave“.

Danko igra na poziciji krilnog igrača, pa i napadača, a u posljednje vrijeme uglavnom na lijevoj strani. Na terenu, ali i van njega podsjeća na Lazara Markovića pa je i dobio nadimak „banjalučki Lazar Marković“.

"Ne smetaju mi ta neka poređenja, ona mi daju motiv da radim još više i da napravim sličnu karijeru“, kaže Radić.

Marković je iz Partizana preko Benfike stigao do Liverpula. Radić je u razgovoru za MONDO otkrio gdje bi on želio da igra.

"Od evropskih liga volio bih da zaigram u holandskoj. Ali prvo da zaigram za prvi tim Partizana. San mi je da zaigram u crnom-bijelom dresu“.

Radić je i član kadetske reprezentacije RS, koja je nedavno igrala i prijateljski meč sa ekipom Triglava u Sloveniji.

"Pobijedili smo 2:1, a bila je to lijepa prilika da se okupimo kao reprezentacija i odigramo meč. Poziv u ovu selekciju mi mnogo znači i rado ću se odazvati takvim pozivima i u budućnosti“, rekao je Radić.

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

BG

Bravo za ovog momka,ovaj nema potrebe da sanja..njega treba videti,ma bravoooo momče.

rex

Ovaj dečko je osveženje fudbala,i samo da nastavi ovako,pred njim je blistava budućnost. Nadam se da će oni koji treba da vide, napokon iz gomile "tatinih sinova" koji pojma o fudbalu nemaju, napokon uvideti ovakve-PRAVE!

Bodo

Imao sam priliku da gledam šta ovaj momak "radi"!! na terenu -FANTASTIČAN! !..sve najbolje mu želim!Bravo, i samo napred! !

_rs_

Mali je čudo od igrača. Neverovatna brzina. Želim mu uspešnu karijeru.

Marko

Buduca zvezda Partizanovog juga

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC