• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter tapka u mestu, Tohir zove Kineze u pomoć

Autor mondo.rs

Pompezno najavljen povratak nerazura u vrh evropskog fudbala ne ide po planu, pa će pored vlasnika iz Indonezije slavni klub uskoro dobiti i suvlasnike iz Kine.

Biznismen iz Indonezije, Erik Tohir, kupio je svojevremeno 70 odsto akcija Intera od čuvenog navijača, predsednika i vlasnika kluba, Masima Moratija.

Sa željom da nerazure vrati u vrh Evrope, na kom su stajali 2010. godine sa Žozeom Murinjom, Tohir je pompezno najavio svoj dolazak na "Đuzepe Meacu i obećao velike rezultate za kratko vreme.

Preveliki optimsta ili nedovoljno upućen u probleme Intera sa dugovima i italijanskog fudbala uopšte, tek Tohir nije uradio mnogo na tom planu, a sada planira da u pomoć pozove i Kineze.

Kineska kompanija Suning, glavni finansijer Đangsua, izrazila je zainteresovanost da kupi 20 odsto deonica Intera.

"Suning grupa zainteresovana je da stratešku saradnju sa Interom. Dve strane dogovorile su uzajamno partnertstvo, koje bi trebalo da se razvije investicijama. Verujemo da će to pomoću promociji Suningu u Milanu, ali i kineskom fudbalu u celini", navodi se u saopštenju Suninga, koji prenosi sajt nerazura.

Predsednik Tohir izjavio je da je u potrazi za novim investitorima, koji bi mogli da reše velike dugove kluba i najavio dogovor sa Kinezima.

Suning je zimus u Đangsu već doveo respektabilne fudbalere iz Evrope poput Ramiresa iz Čelsija i bivšeg vezistu Šahtjora Aleksa Tešeiru.

Inače, od prošle sezone, Inter se nalazi pod prismotrom UEFA zbog kršenja finansijskog fer-pleja, tako da će na putu ka izlasku iz krize slavni milanski klub morati da posluje po određenim pravilima i da zaradom prvo servisira nagomilane dugove, a tek potom troši na nove fudbalere.

Između ostalog, problem za Inter i gradskog rivala Milan, koji je takođe u dugovima, jeste stadion "Meaca", odnosno "San Siro", koji je u vlasništvu grada i koji koriste oba kluba, tako da niko ne ubira prihode po tom osnovu, a poznato je da engleski klubovi koji imaju moderne stadione veliki deo budžeta formiraju upravo od prihoda na infrastrukturi.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC