• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savez opet žestoko po džepu klubova

Autor mondo.ba

Premijerligaši nastavljaju da pune kasu Fudbalskog saveza BiH zbog propusta u organizaciji utakmica, te upotrebe pirotehnike i drugih nedozvoljenih sredstava na stadionima od strane navijača. Šest klubova kažnjeno je ukupno sa 17.000 KM.

 Žestoke kazne za kluobe Premijer lige BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Disciplinska komisija FS BiH pod predsjedavanjem Gorana Kosorića na sjednici održanoj juče u Sarajevu rješavala je disciplinska pitanja iz svoje nadležnosti, te je donijela niz odluka nakon kojih će kasa Saveza biti daleko punija.

KUP BIH

Disciplinci FS BiH odredili su kaznu i za polufinalni meč Kupa BiH između Slobode i Željezničara. Tuzlaci će morati uplatii 4.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanje tvrdih predmeta u teren od strane vlastitih navijača, te distribucija alkohola na stadionu.

Tokom utakmica 25. i 26. kola Premijer lige BiH, desio se niz propusta na nekoliko stadiona, a ponovo će ispaštati klubovi zbog svojih, ali i grešaka sopstvenih navijača.

Šest klubova kažnjeno je ukupno sa 17.000 KM, a najgore je prošao aktuelni šampion Sarajevo, koji će morati da plati 5.500 KM. Hiljadu KM manja kazna očekuje gradskog rivala Željezničara.

Većina tog iznosa odnosi se na slabu organizaciju sarajevskog vječitog derbija, odnosno upotrebe pirotehnike od strane navijača oba kluba.

Zbog slabe organizacije, ali i upotrebe baklji, kažnjeni su još Borac i Sloboda sa po 2.500 KM, Zrinjski sa 1.000 KM, dok će isti iznos morati da uplati Olimpik zbog neprijavljivanja licenciranog glavnog trenera u zapisniku sa utakmice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC