• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Olimpika: Moji igrači su heroji!

Autor mondo.ba

Sarajevski Olimpik je poslije preokreta savladao Široki Brijeg (2:1) na "Otoci" i osvojio zlata vrijedne bodove u trci za opstankom u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 Olimpik - Široki Brijeg 2:1, izjave Izvor: Samir Cacan/MONDO

"Vukovi" su gubili od favorizovanih hercegovačkih fudbalera, ali su do kraja pružili veoma kvalitetnu partiju i zabilježili pobjedu pogotkom Anela Hebibovića u 89. minutu.

Trener domaćina Faik Kolar bio je prezadovoljan rezultatom, ali i igrom svojih izabranika u subotnjem 27. kolu šampionata BiH.

"Ovo je bilo najbolje izdanje i igra Olimpika poslije meča sa Slobodom na kojem nismo materijalizovali dobru partiju. Danas nam se to vratilo i moram da čestitam svojim igračima na pobjedi. Oni su pravi heroji", izjavio je trener namlađeg sarajevskog premijerligaša.

Do kraja su ostala još tri kola, a strateg "vukova" je uvjeren da nakon ovog trijumfa Olimpik će uspjeti da osigura opstanak u eliti.

"Naša razmišljanja su prije ovog meča bila da nam iz preostale četiri utakmice, jednu smo apsolvirali, dovoljno devet bodova za opstanak. Nadam se da ćemo uspjeti u tome, sad ćemo odmoriti ekipu i krenuti po nove pobjede. Ne sumnjam u moje momke, u ovim prethodnim susretima su pokazali da su pravi", dodao je Kolar.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

S druge strane, njegov kolega sa klupe Širokog Brijega Slaven Musa nije bio previše raspoložen za priču, ali je sportski čestitao domaćinu na pobjedi.

"Olimpik je bio bolji, zasluženo je pobijedio i čestitam im na tome. Uzroke poraza, tražimo u svojim redovima, nismo bili pravi i zato nismo zabilježili trijumf", rekao je Musa i odbio da "previše priča" o narednoj utakmici protiv banjalučkog Borca.

"Još sam pod utiskom ovog meča", dodao je strateg kluba sa "Pecare", koji je ovim porazom, kao i eliminacijom u Kupu BiH ozbiljno kompromitovao plasman u evropska takmičenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC