• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Debitantu malo i dva penala!

Autor mondo.ba

Fudbaleri Karpija u duelu sa Lacijom nisu uspjeli da iskoriste čak dva jedanaesterca, pa su sve bliži selidbi u Seriju B.

Džeri Mbakogu apsolutni je tragičar ne samo utakmice protiv Lacija, nego možda i cijele debitantske sezone Karpija u Seriji A. U meču koji je mogao biti presudan u borbi za opstanak, nigerijski napadač promašio je dva jedanaesterca.

Lacio je kaznio sve promašaje domaćih, slavio 3:1 i tim iz Modene gurnuo ka Seriji B, odakle je prošle sezone po prvi put ušao u najjaču italijansku ligu.

KARPI - LACIO 1:3 (0:2)

Posljednji igrač koji je u Seriji A promašio dva jedanaesterca na jednom meču je Masimo Makarone. Iskusni napadač, još uvijek je aktivan, a 2007. godine igrao je za Sijenu, kada je u dva navrata bio neprecizan protiv Torina.

"Bijela tačka" postala je crna prvi put u 12. minutu, kada je Mbakoguov šut sa 11 metara "pročitao" Federiko Marketi i spasio gol Rimljana.

Kazna je ekspresno stigla.

Srpski internacionalac Milan Biševac u 23. minutu, nakon pravog karambola u šesnaestercu domaćih, smjestio je loptu iza leđa Vida Beleca.

...
Izvor: YouTube

Samo devet minuta kasnije, Antonio Kandreva povisio je na 0:2, u 41. minutu još jednom je sreća okrenula leđa fudbalerima Karpija.

Ponovo je dosuđena najstroža kazna, ponovo je izvođač bio Mbakogu i PONOVO je promašio. Odnosno, Marketi je bio siguran. Scenario preslikan iz 12. minuta.

DERBI ĐENOVE

Na mečevima koji su počeli u 15 časova nije slavio niti jedan domaćin, a najuzbudljivije je bilo u gradskom derbiju Sampdorije i Đenove, koji su gosti riješili u svoju korist rezultatom 3:0. Junak velikog meča za Đenovu bio je španski internacionalac Suso, strijelac dva pogotka.

Pokušavali su domaći u nastavku stići prednost "nebeskoplavih", prijetili, promašivali nemoguće, pogađali prečku, ali "fortuna" danas nije bila na njihovoj strani. Zato jeste na strani gostiju, a Miroslav Klose u 73. minutu pogodio je za 0:3.

Mbakogu je, konačno, nakon dva neiskorištena jedanaesterca uspio da pogodi mrežu Marketija u 84. minutu za konačnih 1:3, ali bilo je to premalo za kakvu-takvu satisfakciju Nigerijca.

Lacio je meč završio sa devet igrača. Par trenutaka prije utješnog gola Karpija isključen je Lukas Bilja, a u prvom minutu nadoknade crveni karton zaradio je i Filip Đorđević, nakon što je uhvatio za vrat Gaetana Leticiju.

Dušan Basta i Senad Lulić igrali su svih 90 minuta, dok je Sergej Milinković-Savić meč odgledao s klupe.

Karpi je izgubio bodove, a vrlo vjerovatno i status prvoligaša, s obzirom da Palermo sada ima bod više, a u posljednjem kolu dočekuje odavno otpisanu Veronu.S druge strane, Karpi gostuje Udinezeu i potreban mu je trijumf, ali i kiks Sicilijanaca.

SASUOLO ISPRED MILANA

Veoma bitnu pobjedu upisao je Sasuolo na gostovanju Frozinoneu, i to golom Matea Politana pet minuta prije kraja meča. "Zeleno-crni" ponovo su na poziciji šest koja vodi u Ligu Evrope, sa bodom više ispred Milana.

Sa Veronezima u Seriju B će i Frozinone. Udineze je današnjim bodom u Bergamu stigao do luke spasa.

Poznata su i dva kluba koji će naredne sezone igrati među italijanskom elitom. Krotone će prvi put učestvovati u Seriji A, dok se u najviši rang vraća i Kaljari.

Večeras su na programu posljednja dva meča pretposljednjeg kola sezone. Napoli će u Torinu tražiti bodove za povratak na drugu poziciju, dok novi-stari šampion Juventus ne bi trebalo da ima mnogo problema u gostima protiv posljednjeplasirane Verone, koja se seli u niži rang takmičenja.

SERIJA A, 37. KOLO

Roma - Kjevo 3:0 (2:0)
/Naingolan 18, Ridiger 39, Pjanić 85/

Atalanta - Udineze 1:1 (1:1)
/Belini 19 pen - Zapata 10/

Karpi - Lacio 1:3 (0:2)
/Mbakogu 84 - Biševac 23, Kandreva 32, Klose 73/

Fiorentina - Palermo 0:0

Frozinone - Sasuolo 0:1 (0:0)
/Politano 85/

Sampdorija - Đenova 0:3 (0:2)
/Pavoleti 3, Suso 26, 74/

Torino - Napoli (20:45)
Verona - Juventus

Odigrano u subotu:

Inter - Empoli 2:1 (2:1)
/Ikardi 12, Perišić 40 - Pućareli 37/

Bolonja - Milan 0:1 (0:1)
/Baka 40 pen/

TABELA: Juventus (-1) 88, Roma 77, Napoli (-1) 76, Inter 67, Fiorentina 61, Sasuolo 58, Milan 57, Lacio 54, Kjevo 49, Đenova 46, Torino (-1) 45, Empoli 43, Atalanta 42, Bolonja 41, Sampdorija 40, Udineze 39, Palermo 36, Karpi 35, Frozinone 31, Verona (-1) 25.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC