• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Posljednja i najvažnija stepenica

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Borac i Vitez u nedjelju (17 časova) na Gradskom stadionu u Banjaluci, u međusobnom duelu, posljednjem ove sezone, odlučuju o svojoj premijerligaškoj sudbini.

 Borac Vitez 30. kolo Premijer lige BiH borba za opstanak Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Dolazak Borčeta Sredojevića na klupu banjalučkog Borca pokazao se kao puni pogodak.

Iskusni, 58-godišnji stručnjak uspio je u namjeri da preporodi Banjalučane i od ekipe koja je bila otpisana, stvori tim koji će se ravnopravno sa ostalim klubovima boriti za očuvanje premijerligaškog statusa.

U devet mečeva pod njegovim kormilom, Borac je upisao četiri pobjede, remi i tri poraza. Prije Sredojevićevog dolaska, crveno-plavi zaostajali su pet bodova za ekipama u sigurnoj zoni.

Sada je došao na red odlučujući meč. Duel 30. kola Premijer lige BiH protiv Viteza od izuzetne je važnosti za oba tima. Borcu odgovara pobjeda od 1:0 (prvi meč Vitežani riješili u svoju korist minimalnim rezultatom) i svaki drugi trijumf sa dva ili više golova razlike, za siguran opstanak.

U tom slučaju, Borac bi imao 38 bodova, isto kao i Vitez, ali identičan ili bolji međusobni skor i bolju gol razliku. S druge strane, Vitežani bi osluškivali rezultat sa meča Sarajevo - Olimpik i nadali se da najmlađi sarajevski premijerligaš neće slaviti na "Koševu", kako bi se i oni radovali opstanku.

"Još prije devet kola igračima sam rekao da idemo stepenicu po stepenicu. Na neki način, pripremao sam ih na to da će posljednja utakmica odlučivati o opstanku. Mogli smo to možda i ranije riješiti, a možda nismo mogli nikako. Desilo se, eto, da posljednje kolo odlučuje o našoj premijerligaškoj sudbini", rekao je Sredojević na početku pres konferencije uoči odlučujućeg meča u bh. eliti.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Iskusni stručnjak na klupi crveno-plavih istakao je da je od njegovog dolaska rađeno planski, išlo se meč po meč, da bi Borac došao u situaciju da sam odlučuje o svojoj sudbini i opstanku u Premijer ligi BiH.

NENAD KISO

"Očekuje nas najvažnija utakmica u sezoni, gdje moramo da pobijedimo i pokažemo da zaslužujemo da igramo u Premijer ligi BiH. Šef nas je spremao na ovo, na odluku o našoj sudbini u posljednjem kolu. Spremni smo, puni samopouzdanja i garantujem da ćemo ostaviti srce na terenu i da ćemo dati svoj maksimum, jer mi to možemo i moramo. Jakon nam je potrebna podrška navijača i pozivam ih da dođu u što većem broju, kako bismo sezonu završili na najbolji mogući način", rekao je Kiso.

"Veoma je bitno da su igrači iz utakmice u utakmicu išli sigurnim korakom, bez obzira na određene neuspjehe, poraze i remije. Uvijek smo se vraćali i smogli snage da dođemo u kontinuitet i ravnopravno borbu za opstanak. Blizu smo cilja i onoga što smo priželjkivali. Nadam se da će utakmica u nedjelju biti uspješno završena po nas, jer ovi igrači, klub i grad zaslužuju Premijer ligu BiH i u budućnosti. Momci su spremni i uvjeren sam da će utakmicu odraditi na najbolji način", poručio je kormilar Borca.

Borcu će i na ovom meču biti potrebna podrška navijača.

"Pozivam navijače da dođu i da nam pomognu, cijelim tokom utakmice. Igra se stvara, pa nestaje, pa se ponovo stvara, a nama je potrebno da imamo podršku tokom svih 90 i nešto minuta. Molim ih da iskreno podrže ove momke i klub. Nadam se da će Borac ostati premijerligaš", optimista je Sredojević.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Borac će i na ovom meču biti oslabljen, ali ima i dobrih vijesti kada je u pitanju igrači kadar. Darko Maletić vjerovatno će nastupiti protiv Viteza, Armando Mance i Nebojša Runić su se oporavili, dok Sredojević ne može računati na Fedora Predragovića, Tonija Jovića i Borisa Raspudića.

Ulaz na meč Borac - Vitez (17 časova), koji će suditi Adis Mulahasanović iz Sarajeva, je slobodan.

PREMIJER LIGA BIH - 30. KOLO

Nedjelja, 17 časova:

Široki Brijeg - Radnik
Borac - Vitez
Slavija - Željezničar
Rudar Prijedor - Velež
Čelik - Mladost
Zrinjski - Sloboda
Sarajevo - Olimpik
Travnik - Drina

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC